Według mnie najgorsza jest właśnie wronaWedług mnie najlepszym GD jest wrona.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderator: KrzysiekW
Według mnie najgorsza jest właśnie wronaWedług mnie najlepszym GD jest wrona.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Nie od razu Rzym zbudowno. Jak grasz dobrze to siekasz wrona od 3 tury, bo przeciwnik nie ma juz scrollow. Jak masz parcie i wszystko przesuwasz do przodu o 20'' to potem sie nie dziw, ze wrona nic nie robi.Kamil.Sz pisze:Wronę niestety dość łatwo zablokować scrollami lub innymi przedmiotami antymagicznymi.
Mowilem, sama wrona nic nie robi, ale jak dodasz do niej innego maga, boundspell to wejdzie ci cos. To nie jest 2-turowa gra BT gdzie juz wiesz jak wyglada sytacja. Stopniowo sciagasz modele, blokujesz wieksze rzeczy, sciagasz smieci i kontrolujesz gre od 4 tury. Nie jest to latwe do wykonania, ale przynajmniej ciekawiej sie gra jak BT.Kamil.Sz pisze:Jeżeli przeciwnik ma wystarczającą antymagie, a wronie nie wchodzą ifki, to nie wiele zrobi
Rozpa na wronie nastawiona na HtH?Kamil.Sz pisze:brak jej giftów do walki i ochrony co wyłączają ją od udziału w HtH.
Jeżeli grasz ze średnio rozgarniętym graczem to zapewniam Ciebie, że w 4turze będzie mieć jeszcze scrolle.Lidder pisze:Nie od razu Rzym zbudowno. Jak grasz dobrze to siekasz wrona od 3 tury, bo przeciwnik nie ma juz scrollow
Wiesz, jak płacę ponad 600 punktów to chcę żeby one się spłacały, a nie dokupywać jeszcze magów, boundy i liczyć, że coś tam wejdzie. Tak to ja mogę liczyć jak gram Bloodkiem. Wtedy strzelam 4 małe pociski na 2 kościach i też coś tam wchodzi, a BT działa poza tym.Lidder pisze:Mowilem, sama wrona nic nie robi, ale jak dodasz do niej innego maga, boundspell to wejdzie ci cos.
Owszem wrona w późniejszej fazie gry jest dobra, o ile jeszcze żyje. Ale czy Ci się spłaci przez te 2 pozostał tury magii. Śmiem wątpićLidder pisze:To nie jest 2-turowa gra BT gdzie juz wiesz jak wyglada sytacja. Stopniowo sciagasz modele, blokujesz wieksze rzeczy, sciagasz smieci i kontrolujesz gre od 4 tury.
Wrona do walki wręcz: Tzeentch Will + Master of Sorcery. Wybieramy lore of fire. Szarżujemy, rzucamy flaming sword of ruin. Mamy A6 S9 i trafiamy wszystkich na 2+Lidder pisze:Rozpa na wronie nastawiona na HtH?prosze Cie...
Jak? Jak jego 4-5DD ma wystarczyc na to zeby nie musiec uzyc scrolla?Kamil.Sz pisze:Jeżeli grasz ze średnio rozgarniętym graczem to zapewniam Ciebie, że w 4turze będzie mieć jeszcze scrolle
Ja wole dac 2000pkt za rozpe, zeby sie splacilaKamil.Sz pisze:Wiesz, jak płacę ponad 600 punktów to chcę żeby one się spłacały, a nie dokupywać jeszcze magów, boundy i liczyć, że coś tam wejdzie
Coz, jesli podwojny strzal 2D6 z S D6+4 nic nie robi to znaczy, ze juz wygrales bo niczego nie ma na stole.Kamil.Sz pisze:Ale czy Ci się spłaci przez te 2 pozostał tury magii. Śmiem wątpić
Na 2250 jedyne co teoretycznie u mnie sie bije to 7psow i HoK, ale tez ich trzymam tak do 3-4 tury. Nie wystarczy wyciagnac 12PD, zeby miec dobra magie. Ilosc zrodel magii jest kluczem.Kamil.Sz pisze:Tak z ciekawości się spytam. Jeżeli Twoje demony nie są nastawione na HtH to na co, bo o demonach nastawionych na strzelanie to nie słyszałem, a limit 12 Pd to prawie każde wyciągają, więc ciężko powiedzieć, żeby jakieś były zupełnie nastawione na magię.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.