Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: Młody »

Coś czuje ze w tym roku zabieramy Dogsy do Niemiec :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ziomo. Moja rozpa z zeszłego roku ma ścięte tylko to, że 2x3 terki a nie 2x5 bede miał. Nie przydały sie je bardzo rok temu więc uważam, że moja rozpa jest w ogóle nie ścięta. A jak jej poszło to wie ten kto się interesował :)

Bardziej mnie interesuje czy 2600 beastmanów zostanie :D Dużo slotów special akurat na 3x harpie no i przewaga punktowa ogromna. Ciekawe jak sie liczyc herdstone bedzie.

EDIT: Zobaczyłem comp score DE :O jedyna armia której się bałem rok temu jest tak zrobiona, że już się nie boję. Czyżby była szansa na kolejny rekord? :D Wiem że dużo osób się zdziwi, ale do armii których sie boje dołączają beastmany na 2600.

Tak w ogóle fajnie że OgreK jako armia C moze miec 4 rary ale nie ma tyle w army booku :D Mam nadzieję że armią C pozwolą jeden rar powtórzyć

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crusader pisze: EDIT: Zobaczyłem comp score DE :O jedyna armia której się bałem rok temu jest tak zrobiona, że już się nie boję. Czyżby była szansa na kolejny rekord? :D Wiem że dużo osób się zdziwi, ale do armii których sie boje dołączają beastmany na 2600.
jest wyraznie napisane ze bestie beda ew scinane w kwietniu, tak samo jak ostateczne sciecia skavenow beda w lutym, IMO bestie jako nowa armia napewno nie beda C
Crusader pisze:Mam nadzieję że armią C pozwolą jeden rar powtórzyć
nie pozwolą

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

thurion pisze: jest wyraznie napisane ze bestie beda ew scinane w kwietniu, tak samo jak ostateczne sciecia skavenow beda w lutym, IMO bestie jako nowa armia napewno nie beda C
Crusader pisze:Mam nadzieję że armią C pozwolą jeden rar powtórzyć
nie pozwolą
No to biedne ogry z dwoma rarami :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze: No to biedne ogry z dwoma rarami :)
dżordż maneaterzy i rhinos ;)
Dużo slotów special akurat na 3x harpie
2x harpie ;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

No wiem wiem :P "ale to nawet lepiej" :D bo jabbera też bym wziął a on jako trzeci latacz

pozdro

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

sorry, ze się wtrącam ale niestety nie mozna Rhinoxa bo powtarzają slot rare

w DoW też jest słabo w rarach ale rozpę można naprawdę przekozaczyć
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

DoW były niezłe na to euro już, a teraz to już w ogóle kozak jest. 20% mniej punktów dla przeciwnika... spory nieprzemyślany dla nich boost :)

pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Fisch pisze:sorry, ze się wtrącam ale niestety nie mozna Rhinoxa bo powtarzają slot rare
znowu sie nie znasz :P mozna ;) zajmuje dwa sloty ale mozna (ciekawe combo ze smokiem choc imo lepiej wziac malakaja + cannon + hotpota)

chyba, ze stwierdza, ze galloper gun z bronzinem i zwykly to rozne rary :D

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

DE na te ograniczenia to jakis zalosny kadlubek. kompletnie niegrywalne.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Sądzę, że na te ograniczenia byłyby dużo mocniejsze, niż w BP. A przynajmniej to, czym lubię grać :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Mi się strasznie podoba w tych ograniczeniach to, że praktycznie zwiększył się wybór armii na ETC do squadu. Orkasy są do rozważenia, a nawet mocno ograniczone DE też są wciąż brane pod uwagę. Uważam, że lizaki są za mało przycięte. Demony ciężko dobrze obciąć, należałoby ingerować w statsy :) Skaveny też imho za mocno przycięte. Ale co by nie było wszystkie z tych armii brane są pod uwagę do tworzenia squadu, a chyba o to w tym chodzi :) No może poza OK :D mimo, że są dużo bardziej sensowne.

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crusader pisze:Mi się strasznie podoba w tych ograniczeniach to, że praktycznie zwiększył się wybór armii na ETC do squadu. Orkasy są do rozważenia, a nawet mocno ograniczone DE też są wciąż brane pod uwagę. Uważam, że lizaki są za mało przycięte. Demony ciężko dobrze obciąć, należałoby ingerować w statsy :) Skaveny też imho za mocno przycięte. Ale co by nie było wszystkie z tych armii brane są pod uwagę do tworzenia squadu, a chyba o to w tym chodzi :) No może poza OK :D mimo, że są dużo bardziej sensowne.

pozdro
dokladnie, chyba po raz pierwszy bedzie mozna robic dobor na zasadzie gracze, a nie na zasadzia armia i szukamy doń gracza... armie must have sa ze 3-4 reszta to w zasadzie wyrownany poziom i o kazde z tych miejsc kazdy bardzo bardzo dobry gracz wiekszosci armii ma szanse sie ubiegac

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Na takie ograniczenia rozpy DE składają się same... Empire ssie (zresztą tak jak rok temu..) - lepsze już orki i DoW :P
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Shino pisze: lizi w porownaniu do demonow czy de sa wogole nie sciete. VC tez odczulo imo troche te restrykcje.
Zgadzam sie DL na 2000 kiedy reszta na 2250 to pomylenie pojeć, DE toż dość pocięte. Za bardzo pojechali też ze Skavenami, choć VC mają 250 więcej co robi różnicę dla nich na +.

Beastmany na pewno będą na 2250 - ta armia na 2600 przy nowych zasadach to byłaby jakaś kpina.

To zresztą powoduje że nad WE się można zastanowić, bo ich główny wróg czyli DL są nieliczne, co wielu łuczników powinno zrównowarzyć.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Genialne ograniczenia :)
Prawie mojej rozpy nie ruszyło a w dodatku armie których się obawiałem mocno nadwątlone 8)
Magia jak lubie, mało lataczy, maszyn też odpowiednio...
Czego chcieć więcej?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

bigpasiak pisze: Czego chcieć więcej?
BP :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Gobos pisze:
E tam.
Przy tych ograniczeniach BP jeszcze to byłoby straszne...
To styka 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

coś czuję że może WE się do teamu załapią było by fajnie :)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

bigpasiak pisze:
Gobos pisze:
E tam.
Przy tych ograniczeniach BP jeszcze to byłoby straszne...
To styka 8)
ja mialem na mysli BP zamiast euro, a nie dodatkowo :wink:

ODPOWIEDZ