Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amilius123
Plewa

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: amilius123 »

wspominaliście o pdfie - mógłby ktoś podesłać na rumiko1@poczta.onet.pl
z chęcią zerknę co tam nowego słychać
z góry dzieki:)

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Co sądzicie o takiej Ghorgonie ?

Obrazek

Trochę ja ustylizować na taką bardziej dziką i żądną krwi i by mogła być. Zbroja trochę nie pasuje ale myślę że da radę coś z nią zrobić.

Jest to Circle Orboros Gnarlhorn Satyr Heavy Warbeast. Nie wie ktoś jakie to duże ?

pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Fajny model o ile jest duży, wystarczy dokleić dodatkowe łapy i będzie.
Swoją drogą mam wrażenie, że GW w swojej mani tworzenia kolejnych wielkich potworów zaczyna tracić kreatywność. Abominacja to po prostu kupa mięcha z pazurami i zębami, teraz dwie wersje zmutowanych minotaurów w tym jeden z co najmniej czterema rękami, z których wyrastają jakieś bronie, paszcze na tułowiu... Naprawdę, świat fantasy jest na tyle bogaty, że mogli dać coś bardziej orginalnego a nie dodawać coraz więcej warpstona do już istniejących.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Kefas pisze:...

polać mu! mądrze piszę!

Dzięki za miłe słowa!

A podręcznik jest naprawdę OK, proponuję zobaczyć w dziale rozpiski co ludzie wymyślają, naprawdę fajne opcje są. Szkoda tylko, że psy nie mają Ambusha, byłyby o wiele mocniejsze, ale cóż zrobić... Z tego Lorda Minotaura będzie naprawdę super rzeźnik, puścić go z oddziałem Minosów i przeżre się przez praktycznie wszystko... Ungory w Skirmishu z łukami będą na pewno często brane, szczególnie, że piątki są tanie jak barszcz i mogą siedzieć w ambushu. Ciekawe mogą być dziesiątki Gorów wychodzące w pierwszej turze z Ambusha (tak naprawdę na 4+ jest to udany ambush, na 6 macie pełen relaks za liniami wroga.). Cygory są solidne dosyć, biją się w miarę OK, z łuków się ich łatwo nie zdejmie, a katapulta z Move and Fire to zawsze przyjemna rzecz, szczególnie z mało szkodliwym Misfire (1 rana za misfire? Spoko!), Jabbercośtam też wydaje się być niezłym wyborem, lata, w 12 calach modele sobie umierają, może nawet coś tam bije jak trzeba. ponadto rydwany, w specialu harpie (kurde, chciałbym mieć harpie...), które mogą mieć scouta. A jak już się zapełni 3 Sloty i zostanie trochę punktów nie wiadomo na co, można dać jednego Razorgora, który za 55 punktów wydaje się być ekstra wyborem: 4 ataki z S6 w szarży, S5 normalnie, T5 poparte 3 ranami, w miarę szybki, bo M7, Fear w standardzie. Jak dla mnie idealny do zdejmowania fastów, maszyn, można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać. A do pojedynczego takiego modelu trzeba naprawdę trochę postrzelać, żeby zdechł... I to tylko 55 pkt, a robi naprawdę niezłą rzeź ze słabszych małych oddziałów przeciwnika.

Podoba mi się Armybook i naprawdę trochę żałuję, że gram na poprzednim tworze Phila Kellyego... Powodzenia leśni przyjaciele, wracam na podforum Warriorów, gdzie nastroje są słabsze, ale chociaż figurki ładniejsze ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Fajny model. Pokombinować z nią i fajna Gorgona będzie :wink:
tomekjar pisze:można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać.
Ja myślę, że nie tylko potrzyma ale i ma szanse rozbić.

Rzeczywiście, jak się z takiej strony patrzy na nowy book to jest faktycznie ok, ale jak dopada widmo o nazwie ld i asv to trochę ten obraz zaburza.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

hm... widziałem te nowe krówki... albo jestem ślepy albo jak doombull jest lordem to minoski dalej są specjalem ? :?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dziki pisze:Fajny model. Pokombinować z nią i fajna Gorgona będzie :wink:
tomekjar pisze:można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać.
Ja myślę, że nie tylko potrzyma ale i ma szanse rozbić.

Rzeczywiście, jak się z takiej strony patrzy na nowy book to jest faktycznie ok, ale jak dopada widmo o nazwie ld i asv to trochę ten obraz zaburza.
Każda armia powinna mieć silne i słabe strony. Te które tego nie mają są chorym tworem. Po raz kolejny powtarzam: AB bestii jest imo fajny. Jeśli nie zwalili fluffu to już w ogóle jest bardzo fajny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ta.... book jest fajnie złożony

dużo nowych ciekawych specjalnych umiejętności

ni ma co narzekać :twisted:

Awatar użytkownika
Dziki

Mnie nie chodzi o to, że chce booka na poziomie DoCH. Bez słabych stron. Takimi Bestiami bym nie grał. Mnie chodzi tylko o jeden oddział, który miałby jakis sv i doszedłby do przeciwnika w większej liczbie niz połowa oddziału.

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Obrazek

Awatar użytkownika
Dziki

To istnieje więcej wzorów tego czegoś :shock: .

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Te prosiaki powinny ranić samym spojrzeniem :D

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Dobra, te nie są takie zjebane jak poprzednia..

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

One miały być krzywe czy robił je dzieciak Philla :roll: ? Dziwnie wyglądają. Wydaję mi się że są lepsze sposoby na oddanie charakteru jednostki niż danie jej wypukłych nierównych gał itp.

Najlepszy jest ten z prawej :lol2: Wszystkie są trochę żałosne ale on jest przynajmniej śmieszny.
Biorąc pod uwagę że raczej nie wystawie więcej niż 1 to 1 pumba w armii jeszcze przejdzie.
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Barth pisze:Obrazek
ooo kur... ułomne świnie... #-o
tragedia...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

ale te dwa duze kopyta po prawej na gorze moze oznaczja ze jednak bedzie jakis model gorgony czy innego ustrojstwa?.
:twisted: always Vampire :twisted:

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

jak dla mnie to nogi giganta

a prosiak ten po lewej wygląda na wystawialnego :)

-Borsuk-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Borsuk- »

To na bank stopy giganta

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Na jakich podstawkach są dziki?
Wyglądają na 50tki.

ODPOWIEDZ