Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
- amilius123
- Plewa
Re: Codex 7 edycji dla besti?
wspominaliście o pdfie - mógłby ktoś podesłać na rumiko1@poczta.onet.pl
z chęcią zerknę co tam nowego słychać
z góry dzieki:)
z chęcią zerknę co tam nowego słychać
z góry dzieki:)
Co sądzicie o takiej Ghorgonie ?

Trochę ja ustylizować na taką bardziej dziką i żądną krwi i by mogła być. Zbroja trochę nie pasuje ale myślę że da radę coś z nią zrobić.
Jest to Circle Orboros Gnarlhorn Satyr Heavy Warbeast. Nie wie ktoś jakie to duże ?
pzdr

Trochę ja ustylizować na taką bardziej dziką i żądną krwi i by mogła być. Zbroja trochę nie pasuje ale myślę że da radę coś z nią zrobić.
Jest to Circle Orboros Gnarlhorn Satyr Heavy Warbeast. Nie wie ktoś jakie to duże ?
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....
Fajny model o ile jest duży, wystarczy dokleić dodatkowe łapy i będzie.
Swoją drogą mam wrażenie, że GW w swojej mani tworzenia kolejnych wielkich potworów zaczyna tracić kreatywność. Abominacja to po prostu kupa mięcha z pazurami i zębami, teraz dwie wersje zmutowanych minotaurów w tym jeden z co najmniej czterema rękami, z których wyrastają jakieś bronie, paszcze na tułowiu... Naprawdę, świat fantasy jest na tyle bogaty, że mogli dać coś bardziej orginalnego a nie dodawać coraz więcej warpstona do już istniejących.
Swoją drogą mam wrażenie, że GW w swojej mani tworzenia kolejnych wielkich potworów zaczyna tracić kreatywność. Abominacja to po prostu kupa mięcha z pazurami i zębami, teraz dwie wersje zmutowanych minotaurów w tym jeden z co najmniej czterema rękami, z których wyrastają jakieś bronie, paszcze na tułowiu... Naprawdę, świat fantasy jest na tyle bogaty, że mogli dać coś bardziej orginalnego a nie dodawać coraz więcej warpstona do już istniejących.
Kefas pisze:...
polać mu! mądrze piszę!
Dzięki za miłe słowa!
A podręcznik jest naprawdę OK, proponuję zobaczyć w dziale rozpiski co ludzie wymyślają, naprawdę fajne opcje są. Szkoda tylko, że psy nie mają Ambusha, byłyby o wiele mocniejsze, ale cóż zrobić... Z tego Lorda Minotaura będzie naprawdę super rzeźnik, puścić go z oddziałem Minosów i przeżre się przez praktycznie wszystko... Ungory w Skirmishu z łukami będą na pewno często brane, szczególnie, że piątki są tanie jak barszcz i mogą siedzieć w ambushu. Ciekawe mogą być dziesiątki Gorów wychodzące w pierwszej turze z Ambusha (tak naprawdę na 4+ jest to udany ambush, na 6 macie pełen relaks za liniami wroga.). Cygory są solidne dosyć, biją się w miarę OK, z łuków się ich łatwo nie zdejmie, a katapulta z Move and Fire to zawsze przyjemna rzecz, szczególnie z mało szkodliwym Misfire (1 rana za misfire? Spoko!), Jabbercośtam też wydaje się być niezłym wyborem, lata, w 12 calach modele sobie umierają, może nawet coś tam bije jak trzeba. ponadto rydwany, w specialu harpie (kurde, chciałbym mieć harpie...), które mogą mieć scouta. A jak już się zapełni 3 Sloty i zostanie trochę punktów nie wiadomo na co, można dać jednego Razorgora, który za 55 punktów wydaje się być ekstra wyborem: 4 ataki z S6 w szarży, S5 normalnie, T5 poparte 3 ranami, w miarę szybki, bo M7, Fear w standardzie. Jak dla mnie idealny do zdejmowania fastów, maszyn, można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać. A do pojedynczego takiego modelu trzeba naprawdę trochę postrzelać, żeby zdechł... I to tylko 55 pkt, a robi naprawdę niezłą rzeź ze słabszych małych oddziałów przeciwnika.
Podoba mi się Armybook i naprawdę trochę żałuję, że gram na poprzednim tworze Phila Kellyego... Powodzenia leśni przyjaciele, wracam na podforum Warriorów, gdzie nastroje są słabsze, ale chociaż figurki ładniejsze

Fajny model. Pokombinować z nią i fajna Gorgona będzie
Rzeczywiście, jak się z takiej strony patrzy na nowy book to jest faktycznie ok, ale jak dopada widmo o nazwie ld i asv to trochę ten obraz zaburza.

Ja myślę, że nie tylko potrzyma ale i ma szanse rozbić.tomekjar pisze:można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać.
Rzeczywiście, jak się z takiej strony patrzy na nowy book to jest faktycznie ok, ale jak dopada widmo o nazwie ld i asv to trochę ten obraz zaburza.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Każda armia powinna mieć silne i słabe strony. Te które tego nie mają są chorym tworem. Po raz kolejny powtarzam: AB bestii jest imo fajny. Jeśli nie zwalili fluffu to już w ogóle jest bardzo fajny.Dziki pisze:Fajny model. Pokombinować z nią i fajna Gorgona będzie![]()
Ja myślę, że nie tylko potrzyma ale i ma szanse rozbić.tomekjar pisze:można się pokusić na szarżę na łuczników nawet, żeby z turę potrzymać.
Mnie nie chodzi o to, że chce booka na poziomie DoCH. Bez słabych stron. Takimi Bestiami bym nie grał. Mnie chodzi tylko o jeden oddział, który miałby jakis sv i doszedłby do przeciwnika w większej liczbie niz połowa oddziału.
"...And in that time of darkness,
One miały być krzywe czy robił je dzieciak Philla
? Dziwnie wyglądają. Wydaję mi się że są lepsze sposoby na oddanie charakteru jednostki niż danie jej wypukłych nierównych gał itp.
Najlepszy jest ten z prawej
Wszystkie są trochę żałosne ale on jest przynajmniej śmieszny.
Biorąc pod uwagę że raczej nie wystawie więcej niż 1 to 1 pumba w armii jeszcze przejdzie.
pzdr

Najlepszy jest ten z prawej

Biorąc pod uwagę że raczej nie wystawie więcej niż 1 to 1 pumba w armii jeszcze przejdzie.
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: