Nurglowcy przeróżni

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
kris_h
Warzywo

Nurglowcy przeróżni

Post autor: kris_h »

Witam,

Chciałem podzielić się z Wami fotkami ostatniej figurki, którą sobie pomazałem. Początkowo był to kandydat na Nurglowego Heralda, ale jako że zmieniła mi się koncepcja, to nie wiem co z nim zrobić :D Prawdopodobnie wyląduje w klocku Plaguebearerów. W przyszłości postaram się wrzucić kolejnych Nurglowców, których będę pewnie malował do armii.

Malowało się fajnie, efekt spieprzył trochę lakier, który po 7 latach używania zdecydował się zepsuć (błogosławieństwo papy Nurgla? :mrgreen:). W efekcie kolory na figurce straciły trochę z soczystości, a metaliki zrobiły się strzasznie płaskie (jeszcze je poprawiałem po lakierowaniu). Zdjęcia też nie są najlepsze, wyszły na nich wszystkie babole, których normalnie nie widać...

Obrazek

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Post autor: kacper_ »

Jak dla mnie super =D> tylko te woreczki bym poprawil sa jakies takie pomazane

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

woreczki jak dla mnie wypadły najlepiej[śluzowate,ropne]
całość również dobra :)
jedyny element który niespecjalnie pasuje to knypek z przodu

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jacuchna »

Model naprawdę fajny! Lakier faktycznie popsuł metaliki(głównie miecz i kolczuga), ale to, że kolory nie są takie "soczyste" moim zdaniem wygląda bardzo dobrze. No i jego stopy na podstawce wyglądają trochę nienaturalnie, ale poza tym nie mam się czego przyczepić :wink:
=D>

kris_h
Warzywo

Post autor: kris_h »

Woreczki nie są najlepsze, to fakt. Ale kto mu tam w czasie gry będzie patrzył :mrgreen:
jedyny element który niespecjalnie pasuje to knypek z przodu
Będzie pasował jak sie zrobi reszta oddziału - będzie się składać głównie z mordheimowego Carnival of Chaos :D
No i jego stopy na podstawce wyglądają trochę nienaturalnie, ale poza tym nie mam się czego przyczepić
Wiem, wyszło to szczególnie na zdjęciach. Z poziomu stołu nie widać tego aż tak bardzo...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

fajny ale za czysty jak na Nurgla. Z tego własnie powodu sakwy najbardziej mi pasuja do Papy N ;)
Obrazek

grab
Wałkarz

Post autor: grab »

zieleń bardzo fajna, taka wypłowiała...
hełm i inne zardzewiałe też super,ale:
-miecz odstaje- w porównaniu do reszty wygląda tak jakoś od niechcenia lub na chybcika, proponuję przemalować na kolor hełmu
-ze wszystkich łączeń płyt i od wszystkich nitów wypóściłbym zacieki- będziej "bardziej nurglowo"
-popraw podstawkę
-i zrób coś z tym knypkiem, bo choć jest dobrze pomalowany to ni w ząb narazie nie pasuje

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

wow! Świetna praca, zbroja rewelacyjna!
Czekam na kolejne twoje prace, szczególnie jeśli masz zamiar pomalować na taki poziom resztę armii :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ