Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Jak masz za dużo pkt(a raczej nie będziesz miał) można dać czempionowi enchanted shield + zatrute i magiczne ataki, czasem sie przydaje(chociaż bound lepszy)
wrrr nieodbrze
a odnoście Skink Priesta... w AB PL jest cos takiego: "Mag-Kapłam potrafi przejąc kontrole nad umyslem Kaplana Skinkow, by za posrednictwem swego slugi rzucac czary. Slan moze rzucac magiczne pociski przez dowolnego Kapłana skinków w odkległości do 24". Czar rzuca sie tak jakby model Slana byl tak gdzie znajduje sie model Kaplana Skinków..."
czyli, że slan moze walic pociski na 48"?
24" slan-skink + 24" skink-cel czaru?? czy to sie tylko ma do LoS a zasięg mierzymy od Slana ?
a odnoście Skink Priesta... w AB PL jest cos takiego: "Mag-Kapłam potrafi przejąc kontrole nad umyslem Kaplana Skinkow, by za posrednictwem swego slugi rzucac czary. Slan moze rzucac magiczne pociski przez dowolnego Kapłana skinków w odkległości do 24". Czar rzuca sie tak jakby model Slana byl tak gdzie znajduje sie model Kaplana Skinków..."
czyli, że slan moze walic pociski na 48"?
24" slan-skink + 24" skink-cel czaru?? czy to sie tylko ma do LoS a zasięg mierzymy od Slana ?
-
- Warzywo
Od Slanna do skinka nie musisz mieć LoS-a, ot taki rodzaj telepatii, jeśli masz zasięg do priesta z którego chciałbyś rzucić czar, to kolejny zasięg czaru mierzysz już od skinka.
The beginning of the age - to start revolution
now break and leave their cage - time for revolution
take those traitors away from us - and start revolution
giving back belief and trust - so live the revolution..
now break and leave their cage - time for revolution
take those traitors away from us - and start revolution
giving back belief and trust - so live the revolution..
Jednak w przypadku miscasta to slann go zassysa
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
czy można dołączyć stegadona jako wierzchowca do jakiegoś oddziału, i jeśli tak to czy można w niego osobno zadeklarować strzał?
Pozdro
Pozdro
Jesli jest na nim bohater to tak , jesli nie to nie. Mozna oddzielnie zadeklarowac strzal , bo jest LT.
Witajcie!
Ja mam następujące pytanie.
Czy teradony mogą zrzucać kamienie w oddział którego na początku ruchu nie widzą bo np znajduje się on w lesie, oraz czy mogą je zrzucać na oddziały walczące - to już IMO trochę przeginka by była, ale nie zaszkodzi się zapytać ?
Pozdrawiam
Ja mam następujące pytanie.
Czy teradony mogą zrzucać kamienie w oddział którego na początku ruchu nie widzą bo np znajduje się on w lesie, oraz czy mogą je zrzucać na oddziały walczące - to już IMO trochę przeginka by była, ale nie zaszkodzi się zapytać ?
Pozdrawiam
1. Jak najbardziej TAK
2. NIE
2. NIE