Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
tak sobie porównałem LD besti i HE.. w sumie to nie dziwię się że obniżyli go bestiom.. bo co by było gdyby gor, czy bestigor lub inna bestyia choćby minos miała takiego samego LD co ochroniarze króla feniksa, white lions? LD-8 albo magowie tez 8.. od czego herosi i bsb
z fluffowego podejścia wydaje mi się to sensowne
a co do gry to bestie wybrałem dla klimatu i jeśli o rary chodzi to grac zamierzam tylko na tych bydlakach co mamy w booku
z fluffowego podejścia wydaje mi się to sensowne
a co do gry to bestie wybrałem dla klimatu i jeśli o rary chodzi to grac zamierzam tylko na tych bydlakach co mamy w booku
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
taak w tym trendzie można by pomyśleć że grywamy z armiani nie
Warriors of chaos tylko Warriors of Mengil
analogicznie:
Beast of Mengil
Wood Mercenary Cannon Elves
Mengill Orcs and Goblins
Mengil Dark Elves
itd
analogicznie:
Beast of Mengil
Mengill Orcs and Goblins
Mengil Dark Elves
itd
Dorzucam się o prośbę o wiecie co trikk86@gmail.com
Release the Przemcio!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To samo odczucie. Chociaż akurat do DE Mengil z ekipą pasują. No ale jak widzę np. WE z canonami to ręce opadająMurmandamus pisze:taak w tym trendzie można by pomyśleć że grywamy z armiani nie
analogicznie:
Beast of Mengil
Mengill Orcs and Goblins
Mengil Dark Elves
itd
A w życiu! Już wolę własne słabe rary niż iść na łatwiznę. Choć nic nie mam do DoW to brzydzę się na myśl o wystawieniu Mengili czy cannonów. I to jeszcze w Bestiach .Karli pisze:Do tego zrezygnowałbym z rarów (zbyt łatwe do ostrzelenia, od biedy można by potestować Ghorgonę bo ma T6) na rzecz dwóch działek DoW i myślę, że może wyjść nie najgorsza armia
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
Przyłączam się do proźby o wysyłkę. mkaran@o2.pl
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Nie będę się wyróżniał grunaldi@wp.pl
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
W takim razie wybacztrikk pisze:Jakiego pdfa? Chodzi o linki do stron z fotami nowych bestii.
Do ludzi znających potwierdzone na 99% "plotki":
1. Da się zrobić z Bestii armię na rydwanach oraz centigorach? I czy to miałoby sens?
2. Będą jacyś nowi bohaterowie specjali?
WFB: Ogre Kingdoms
Zrobić się da ale czy z sensem to wiem.
Masz stary tuskgor chariot za 80p w core tylko tuskgory mają cały czas 4 siły
I razogor chariot w special za 145 punktów z taką samą załogą ciągnięty przez 1 razorgora i trochę wytrzymalszy. Wydaje mi się że pod bohaterem nie bierze slota
Centigory są w special za 25/model mają włócznie, tarcze i lekkie zbroje, mogą brać dwuraki i toporki do rzucania ale nie mają fast cavalery.
Drunked jest na całą bitwe 1-2 +2 inicjatywy, 3-4 -1 ruchu, 5-6 stubborn
Mogą mieć specjalnego czempiona za 155 który robi z nich core.
Ze speców masz :
Moonclaw son of Morrslieb (szaman)
Slugtongue (szaman)
Morghur Master of Skulls (wargor)
o innych nie słyszałem
Specjalny czempion jest też w ungorach
pzdr
Masz stary tuskgor chariot za 80p w core tylko tuskgory mają cały czas 4 siły
I razogor chariot w special za 145 punktów z taką samą załogą ciągnięty przez 1 razorgora i trochę wytrzymalszy. Wydaje mi się że pod bohaterem nie bierze slota
Centigory są w special za 25/model mają włócznie, tarcze i lekkie zbroje, mogą brać dwuraki i toporki do rzucania ale nie mają fast cavalery.
Drunked jest na całą bitwe 1-2 +2 inicjatywy, 3-4 -1 ruchu, 5-6 stubborn
Mogą mieć specjalnego czempiona za 155 który robi z nich core.
Ze speców masz :
Moonclaw son of Morrslieb (szaman)
Slugtongue (szaman)
Morghur Master of Skulls (wargor)
o innych nie słyszałem
Specjalny czempion jest też w ungorach
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....
Złożyłem sobie takich 2 ciekawych Beastlord'ów
no#1 - SoM 20pkt + Gnarled hide 15pkt + Enchanted shield 15pts + troll hide 50pts + razorgor chariot
taki kolo z siłą 6 i magicznymi atakami + primal fury w 80% i save na 0 + regenka + fear to jest coś np: Treemana rozjedzie jak ślimaka na chodniku
no#2 SoM 20pkt + Gnarled hide 15pkt + Enchanted shield + heavy armor 6pts + ramhorn helm 15pts + rydwan i mamy save na -2 i do tego dodatkowy atak za zdrowy save
no#1 - SoM 20pkt + Gnarled hide 15pkt + Enchanted shield 15pts + troll hide 50pts + razorgor chariot
taki kolo z siłą 6 i magicznymi atakami + primal fury w 80% i save na 0 + regenka + fear to jest coś np: Treemana rozjedzie jak ślimaka na chodniku
no#2 SoM 20pkt + Gnarled hide 15pkt + Enchanted shield + heavy armor 6pts + ramhorn helm 15pts + rydwan i mamy save na -2 i do tego dodatkowy atak za zdrowy save