Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Post autor: Jankiel »

Pomysł jest spoko. U nas były championaty imperatora - 6 turniejów rozrzuconych po Śląsku. Dwie edycje zgromadziły bardzo wielu graczy i można je uznać za spory sukces.

Btw, jak zdam w środę egzaminy, to przyjadę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Trzymamy zatem kciuki :D Skoro u Was się to sprawdziło, to myślę że w nieco szerszej formule będzie jeszcze lepiej. Można by wprowadzić też zasadę, że np. na 8 turniejów pkt liczą się za najlepszych 6, żeby nie było takiej sytuacji, że jak raz nie przyjechałeś to już po temacie. Najlepiej będzie zebrać propozycje turniejów wraz z terminami i wówczas można startować.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Thx za info.

Spokojnie w Knurowie i Kozlowie sa turnieje cykliczne, ktore by pewnie dalo sie naklonic do zabawy. Jankiel z Aga SW jakies jak zrobia, do tego moze Szybki Szpil (czy w razie gdyby Tychy nie chcialy to ja moglbym z Bartkiem pogadac i albo cos w Bedzinie zorganizowac, albo kolejny event w gliwicach - chlopaki z akademika juz pare razy przebakiwali zeby cos organizowac), takze ze strony slaska na pewno cos jakos do wspolpracy sie znajdzie, grunt zebyscie i Wy zaczeli cos dzialac :>

Cala rzecz w tym, ze akuratnie u nas turniejow jest duzo - jeszcze do tego dochodza mini-lokale w zabrzu, w katowickim bardzie itd. Takze zeby ta liga wypalila to mysle, ze Euro CS bylby bardzo fajnym pomyslem - ze wzgledu chociazby na fakt, ze na innych turniejach go nie ma zupelnie.
No i jak mowisz: tylko czesc najlepszych turniejow punktowana, i duze odstepy miedzy imprezami (minimum miesiac).
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Też uważam, że minimum miesiąc odstępu, gdyby pierwszy turniej zrobić w marcu to można by skończyć po 8-10 turniejach w listopadzie. IMHO bardzo spoko opcja. Co do "naszych" turniejów, to ten MDK jest miejscem do stałej współpracy, ale sprawdzimy w sobotę, jak tam sprawy mieć się będą. Jeśli wszystko będzie git to spokojnie 3-4 turnieje możemy w ramach takiej ligi zrobić w Krakowie, myślę że Sącz mógłby dorzucić kolejne 1-2.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

ksch pisze:może w ramach klubu, który chcemy powołać, bo póki co jest w Krk straszna nędza.
Jak dla mnie powoływanie klubu którego nazwa będzie inna niż Legion Kraków mija się z celem, chyba zę przedstawicie mi bardzo dobra argumentację odnośnie tego, w przeciwnym wypadku mam wyjebane, ale to tak w mojej kwestii i nie wiem czy dla tego że trochę wypiłem, czy dla tego ze tak myśle :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Myślę, że sobie popiłeś i chcesz zgrywać samca :mrgreen: Walnij kawę to Ci przejdzie. Względnie chłodny prysznic, zimny odpuść -źle robi na orzeszki :wink:

A co do meritum to nazwa True Legion jest jak najbardziej oki. Ostatecznie Legion w wersji po prostu "Legion" wciąż istnieje, tylko jest bardziej czterdziestkowy. Ale to tak naprawdę jest detal. Najważniejsze jest to, żeby mieć chęć do spotkań i grania w miarę regularnego w pacyny. Plus składki miesięczne czy kwartalne, żeby było na jakieś stoły, tereny etc.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Spoko doszedlem juz do siebie stwierdzilem ze musimy kiedys o tym na spokojnie pogadac :D

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Po turnieju jest plan żeby sie spotkać na jakimś pivku gdzieś w knajpce...:D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Tylko czy w Kraku będziecie w stanie zrobić odpowiednią ilosć imprez, by nie zgubić się w natłoku Śląskich turniejów. Bo mamy Knurów, Bilaticon, Gnoma, Barda, Giszowiec, Kozłów, Będzin (chyba, że już przepadło), Jorguś w Tychach ma być lada dzień dostępny, Zabrze, Opole, jak przestanie bojkotować, i jak właśnie się okazało - Gliwice :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jankiel pisze:Tylko czy w Kraku będziecie w stanie zrobić odpowiednią ilosć imprez, by nie zgubić się w natłoku Śląskich turniejów. Bo mamy Knurów, Bilaticon, Gnoma, Barda, Giszowiec, Kozłów, Będzin (chyba, że już przepadło), Jorguś w Tychach ma być lada dzień dostępny, Zabrze, Opole, jak przestanie bojkotować, i jak właśnie się okazało - Gliwice :)
O curwa!! A my mamy 1 góra 2 tury w miesiącu... i w dodatku na większość zasypiam #-o

P.S. Sorry za offtop.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jankiel - wiesz zawsze można zrobić jakąś selekcję, ja też planuję więcej turniejów w tym roku niż tylko 4 :wink: Da się chyba nominować 4-5 spośród wymienionego przez Ciebie morza turów :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

ksch pisze:Jankiel - wiesz zawsze można zrobić jakąś selekcję, ja też planuję więcej turniejów w tym roku niż tylko 4 :wink: Da się chyba nominować 4-5 spośród wymienionego przez Ciebie morza turów :D
Cris i bez selekcji podołamy...:D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Tak, tak Marcin, ale takich turniejów nie może być łącznie kilkanaście, bo kto będzie w stanie to ogarnąć? Musi być jasno określony, niezbyt napięty grafik i fajne zasady, które umożliwią dobre miejsce, mimo absencji na 1-2 turniejach. Dlatego proponuję:
10 turniejów, w tym 5 na Śląsku, 5 w Małopolsce. Jeśli poza Krk nikt się z naszego regionu nie zgłosi to oddajemy jeden tur i mamy 6-4. Jeśli zgłosi się jakiś inny ośrodek od nas to możemy spokojnie oddać mu 2 turnieje, gdyby zgłosiły się 2 to każdemu po jednym, jeśli trzy to zostawimy u siebie 2.
Co do Waszych turów to musicie się po prostu dogadać, które spośród nich zaliczamy do takiej ligi - ważne będą terminy, chęć podporządkowania ogólnym zasadom ligi (nagrody dajemy na końcu i gramy na ETC) itd. Moim zdaniem, mimo konieczności dogrania szczegółów to warto spróbować.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

ksch pisze:Tak, tak Marcin, ale takich turniejów nie może być łącznie kilkanaście, bo kto będzie w stanie to ogarnąć? Musi być jasno określony, niezbyt napięty grafik i fajne zasady, które umożliwią dobre miejsce, mimo absencji na 1-2 turniejach. Dlatego proponuję:
10 turniejów, w tym 5 na Śląsku, 5 w Małopolsce. Jeśli poza Krk nikt się z naszego regionu nie zgłosi to oddajemy jeden tur i mamy 6-4. Jeśli zgłosi się jakiś inny ośrodek od nas to możemy spokojnie oddać mu 2 turnieje, gdyby zgłosiły się 2 to każdemu po jednym, jeśli trzy to zostawimy u siebie 2.
10 turniejów na Euro CS to spora liczba. Przy takiej liczbie wprowadziłbym dodatkowo format DMP oraz ograniczenie, że w jednym ośrodku nie może być maksymalnie jeden turniej danego formatu. Co do rankingu to jestem za wprowadzeniem systemu Glicko.

http://en.wikipedia.org/wiki/Glicko_rating_system
http://math.bu.edu/people/mg/glicko/gli ... licko.html

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Pomysł ligi zacny :), nie wiem tylko czy 10 turniejów to nie będzie za dużo i nie lepiej zrobić ligę ośmioturniejową przy zaliczaniu 6 najlepszych wyników. Ale to tylko szczegół - sie wszystko jeszcze obgada dokładnie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

nie lepiej zrobić ligę ośmioturniejową przy zaliczaniu 6 najlepszych wyników
Raczej 4-5 najlepszych, bo przecież są jeszcze mastery i inne wydarzenia.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Spoko pomysł z tą ligą, dobrze Kris że masz zapał, żeby rozkręcić coś u nas, szczególnie z szerszym gronem graczy.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jestem wielkim zwolennikiem zasady Glicko – wolałbym żeby w ten sposób liczono ligę ogólnopolską. Kilkanaście lat temu grałem w SWCCG i tam ten system sprawdzał się świetnie.

Bielsko chętnie wzięłoby udział w takiej inicjatywie.
Wszystkie fcuki z ostatniego Bilaticonu zostały wyeliminowane – zobaczycie wkrótce ogłoszenie z 8 odsłoną …

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Oki, system punktacji do uzgodnienia. Liczba turniejów - czy 10 jako wyjściowe założenie jest oki? Zaliczonych do rankingu ligi 6, czy mniej?

Parowe, DMP Darku to spoko opcja, tylko że o ile pary zrobić można od kopa, tak w drużynówkę średnio wierzę, ale może jestem człowiekiem małej wiary :wink:
Hypnotic, Charki - trzeba się trochę rozruszać, bo się pacynki zakurzą :mrgreen:
Laik - super, w takim razie Bielsko wpisuję do miejsc, w których zagości nasza liga. Szczególnie, że jesteście tak idealnie na granicy województw :mrgreen: Co do fcuków to ja już zagrywek z oceny malowania komentować nie będę :wink:

Czyli na pewno:
Kraków #1
Kraków #2
Bielsko Biała
Silesian Wars
Kozłów

Kto jeszcze?
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 22:53 przez ksch, łącznie zmieniany 2 razy.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Silesian Wars na pewno - w końcu mamy najdłuższą tradycję :)

Btw, założę nam wieczorem jakiś osbny dział, żeby się takimi głupotami zajmować

ODPOWIEDZ