Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II
Re: Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II
Pomysł jest spoko. U nas były championaty imperatora - 6 turniejów rozrzuconych po Śląsku. Dwie edycje zgromadziły bardzo wielu graczy i można je uznać za spory sukces.
Btw, jak zdam w środę egzaminy, to przyjadę.
Btw, jak zdam w środę egzaminy, to przyjadę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Trzymamy zatem kciuki
Skoro u Was się to sprawdziło, to myślę że w nieco szerszej formule będzie jeszcze lepiej. Można by wprowadzić też zasadę, że np. na 8 turniejów pkt liczą się za najlepszych 6, żeby nie było takiej sytuacji, że jak raz nie przyjechałeś to już po temacie. Najlepiej będzie zebrać propozycje turniejów wraz z terminami i wówczas można startować.

-
- Mudżahedin
Thx za info.
Spokojnie w Knurowie i Kozlowie sa turnieje cykliczne, ktore by pewnie dalo sie naklonic do zabawy. Jankiel z Aga SW jakies jak zrobia, do tego moze Szybki Szpil (czy w razie gdyby Tychy nie chcialy to ja moglbym z Bartkiem pogadac i albo cos w Bedzinie zorganizowac, albo kolejny event w gliwicach - chlopaki z akademika juz pare razy przebakiwali zeby cos organizowac), takze ze strony slaska na pewno cos jakos do wspolpracy sie znajdzie, grunt zebyscie i Wy zaczeli cos dzialac :>
Cala rzecz w tym, ze akuratnie u nas turniejow jest duzo - jeszcze do tego dochodza mini-lokale w zabrzu, w katowickim bardzie itd. Takze zeby ta liga wypalila to mysle, ze Euro CS bylby bardzo fajnym pomyslem - ze wzgledu chociazby na fakt, ze na innych turniejach go nie ma zupelnie.
No i jak mowisz: tylko czesc najlepszych turniejow punktowana, i duze odstepy miedzy imprezami (minimum miesiac).
Spokojnie w Knurowie i Kozlowie sa turnieje cykliczne, ktore by pewnie dalo sie naklonic do zabawy. Jankiel z Aga SW jakies jak zrobia, do tego moze Szybki Szpil (czy w razie gdyby Tychy nie chcialy to ja moglbym z Bartkiem pogadac i albo cos w Bedzinie zorganizowac, albo kolejny event w gliwicach - chlopaki z akademika juz pare razy przebakiwali zeby cos organizowac), takze ze strony slaska na pewno cos jakos do wspolpracy sie znajdzie, grunt zebyscie i Wy zaczeli cos dzialac :>
Cala rzecz w tym, ze akuratnie u nas turniejow jest duzo - jeszcze do tego dochodza mini-lokale w zabrzu, w katowickim bardzie itd. Takze zeby ta liga wypalila to mysle, ze Euro CS bylby bardzo fajnym pomyslem - ze wzgledu chociazby na fakt, ze na innych turniejach go nie ma zupelnie.
No i jak mowisz: tylko czesc najlepszych turniejow punktowana, i duze odstepy miedzy imprezami (minimum miesiac).
Też uważam, że minimum miesiąc odstępu, gdyby pierwszy turniej zrobić w marcu to można by skończyć po 8-10 turniejach w listopadzie. IMHO bardzo spoko opcja. Co do "naszych" turniejów, to ten MDK jest miejscem do stałej współpracy, ale sprawdzimy w sobotę, jak tam sprawy mieć się będą. Jeśli wszystko będzie git to spokojnie 3-4 turnieje możemy w ramach takiej ligi zrobić w Krakowie, myślę że Sącz mógłby dorzucić kolejne 1-2.
Jak dla mnie powoływanie klubu którego nazwa będzie inna niż Legion Kraków mija się z celem, chyba zę przedstawicie mi bardzo dobra argumentację odnośnie tego, w przeciwnym wypadku mam wyjebane, ale to tak w mojej kwestii i nie wiem czy dla tego że trochę wypiłem, czy dla tego ze tak myśleksch pisze:może w ramach klubu, który chcemy powołać, bo póki co jest w Krk straszna nędza.

Myślę, że sobie popiłeś i chcesz zgrywać samca
Walnij kawę to Ci przejdzie. Względnie chłodny prysznic, zimny odpuść -źle robi na orzeszki
A co do meritum to nazwa True Legion jest jak najbardziej oki. Ostatecznie Legion w wersji po prostu "Legion" wciąż istnieje, tylko jest bardziej czterdziestkowy. Ale to tak naprawdę jest detal. Najważniejsze jest to, żeby mieć chęć do spotkań i grania w miarę regularnego w pacyny. Plus składki miesięczne czy kwartalne, żeby było na jakieś stoły, tereny etc.

A co do meritum to nazwa True Legion jest jak najbardziej oki. Ostatecznie Legion w wersji po prostu "Legion" wciąż istnieje, tylko jest bardziej czterdziestkowy. Ale to tak naprawdę jest detal. Najważniejsze jest to, żeby mieć chęć do spotkań i grania w miarę regularnego w pacyny. Plus składki miesięczne czy kwartalne, żeby było na jakieś stoły, tereny etc.
Spoko doszedlem juz do siebie stwierdzilem ze musimy kiedys o tym na spokojnie pogadac 

Tylko czy w Kraku będziecie w stanie zrobić odpowiednią ilosć imprez, by nie zgubić się w natłoku Śląskich turniejów. Bo mamy Knurów, Bilaticon, Gnoma, Barda, Giszowiec, Kozłów, Będzin (chyba, że już przepadło), Jorguś w Tychach ma być lada dzień dostępny, Zabrze, Opole, jak przestanie bojkotować, i jak właśnie się okazało - Gliwice 

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
O curwa!! A my mamy 1 góra 2 tury w miesiącu... i w dodatku na większość zasypiamJankiel pisze:Tylko czy w Kraku będziecie w stanie zrobić odpowiednią ilosć imprez, by nie zgubić się w natłoku Śląskich turniejów. Bo mamy Knurów, Bilaticon, Gnoma, Barda, Giszowiec, Kozłów, Będzin (chyba, że już przepadło), Jorguś w Tychach ma być lada dzień dostępny, Zabrze, Opole, jak przestanie bojkotować, i jak właśnie się okazało - Gliwice

P.S. Sorry za offtop.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Jankiel - wiesz zawsze można zrobić jakąś selekcję, ja też planuję więcej turniejów w tym roku niż tylko 4
Da się chyba nominować 4-5 spośród wymienionego przez Ciebie morza turów 

Tak, tak Marcin, ale takich turniejów nie może być łącznie kilkanaście, bo kto będzie w stanie to ogarnąć? Musi być jasno określony, niezbyt napięty grafik i fajne zasady, które umożliwią dobre miejsce, mimo absencji na 1-2 turniejach. Dlatego proponuję:
10 turniejów, w tym 5 na Śląsku, 5 w Małopolsce. Jeśli poza Krk nikt się z naszego regionu nie zgłosi to oddajemy jeden tur i mamy 6-4. Jeśli zgłosi się jakiś inny ośrodek od nas to możemy spokojnie oddać mu 2 turnieje, gdyby zgłosiły się 2 to każdemu po jednym, jeśli trzy to zostawimy u siebie 2.
Co do Waszych turów to musicie się po prostu dogadać, które spośród nich zaliczamy do takiej ligi - ważne będą terminy, chęć podporządkowania ogólnym zasadom ligi (nagrody dajemy na końcu i gramy na ETC) itd. Moim zdaniem, mimo konieczności dogrania szczegółów to warto spróbować.
10 turniejów, w tym 5 na Śląsku, 5 w Małopolsce. Jeśli poza Krk nikt się z naszego regionu nie zgłosi to oddajemy jeden tur i mamy 6-4. Jeśli zgłosi się jakiś inny ośrodek od nas to możemy spokojnie oddać mu 2 turnieje, gdyby zgłosiły się 2 to każdemu po jednym, jeśli trzy to zostawimy u siebie 2.
Co do Waszych turów to musicie się po prostu dogadać, które spośród nich zaliczamy do takiej ligi - ważne będą terminy, chęć podporządkowania ogólnym zasadom ligi (nagrody dajemy na końcu i gramy na ETC) itd. Moim zdaniem, mimo konieczności dogrania szczegółów to warto spróbować.
10 turniejów na Euro CS to spora liczba. Przy takiej liczbie wprowadziłbym dodatkowo format DMP oraz ograniczenie, że w jednym ośrodku nie może być maksymalnie jeden turniej danego formatu. Co do rankingu to jestem za wprowadzeniem systemu Glicko.ksch pisze:Tak, tak Marcin, ale takich turniejów nie może być łącznie kilkanaście, bo kto będzie w stanie to ogarnąć? Musi być jasno określony, niezbyt napięty grafik i fajne zasady, które umożliwią dobre miejsce, mimo absencji na 1-2 turniejach. Dlatego proponuję:
http://en.wikipedia.org/wiki/Glicko_rating_system
http://math.bu.edu/people/mg/glicko/gli ... licko.html
Raczej 4-5 najlepszych, bo przecież są jeszcze mastery i inne wydarzenia.nie lepiej zrobić ligę ośmioturniejową przy zaliczaniu 6 najlepszych wyników
Jestem wielkim zwolennikiem zasady Glicko – wolałbym żeby w ten sposób liczono ligę ogólnopolską. Kilkanaście lat temu grałem w SWCCG i tam ten system sprawdzał się świetnie.
Bielsko chętnie wzięłoby udział w takiej inicjatywie.
Wszystkie fcuki z ostatniego Bilaticonu zostały wyeliminowane – zobaczycie wkrótce ogłoszenie z 8 odsłoną …
Bielsko chętnie wzięłoby udział w takiej inicjatywie.
Wszystkie fcuki z ostatniego Bilaticonu zostały wyeliminowane – zobaczycie wkrótce ogłoszenie z 8 odsłoną …
Oki, system punktacji do uzgodnienia. Liczba turniejów - czy 10 jako wyjściowe założenie jest oki? Zaliczonych do rankingu ligi 6, czy mniej?
Parowe, DMP Darku to spoko opcja, tylko że o ile pary zrobić można od kopa, tak w drużynówkę średnio wierzę, ale może jestem człowiekiem małej wiary
Hypnotic, Charki - trzeba się trochę rozruszać, bo się pacynki zakurzą
Laik - super, w takim razie Bielsko wpisuję do miejsc, w których zagości nasza liga. Szczególnie, że jesteście tak idealnie na granicy województw
Co do fcuków to ja już zagrywek z oceny malowania komentować nie będę
Czyli na pewno:
Kraków #1
Kraków #2
Bielsko Biała
Silesian Wars
Kozłów
Kto jeszcze?
Parowe, DMP Darku to spoko opcja, tylko że o ile pary zrobić można od kopa, tak w drużynówkę średnio wierzę, ale może jestem człowiekiem małej wiary

Hypnotic, Charki - trzeba się trochę rozruszać, bo się pacynki zakurzą

Laik - super, w takim razie Bielsko wpisuję do miejsc, w których zagości nasza liga. Szczególnie, że jesteście tak idealnie na granicy województw

Czyli na pewno:
Kraków #1
Kraków #2
Bielsko Biała
Silesian Wars
Kozłów
Kto jeszcze?
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 22:53 przez ksch, łącznie zmieniany 2 razy.