Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: Rozpiski WE

Post autor: ksch »

P.S.:Moje poczucie warzywności właśnie wzrosło - nienawidzę Was
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

ksch pisze:P.S.:Moje poczucie warzywności właśnie wzrosło - nienawidzę Was
Nie przejmuj się Krzychu, w Veto jesteś na pewno dobrym graczem! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

na miejscu gracza DE olałbym te 2 działa i wpadł środkiem właśnie, zdarzają się missfire, 10 na dorzut(albo 2x2), trafienia w jeźdźca, 1 na przebicie i ilość woundów - ergo wcale tak blado nie wypada a terrory i zianie swoje mogą na tą armie zrobić(ze smoka i hydr właśnie)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

czemu nie ma w top 5 WE bo nie było na masterze jeszcze takiej rozpy ^^.

co do super planu lecenia środkiem smok na pewno nie doleci nie naruszony, a jak już doleci do strefy WE to co zabije jeden oddział a potem dostanie kolejne salwy 50 łuczników, zianie hydry też nie groźne bo jak dojdze to z 3 woundami maks.

no i na końcu mając tyle oddziałów driad też można odginać smoki hydry coki itd.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

coś w tej rozpie z pewnością jest, boje się tylko że jest tego nieco za dużo, że są szarże taktyczne, dość niski LD. i kawalerie z savem na 1+...

generalnie bardzo chętnie zobaczyłbym tą rozpę na żywo w akcji.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

ksch pisze:Jasne, jasne - gdyby to wszystko było takie proste to WE bywałyby w top5 masterów. Znalazł się cwaniak, spróbuj chociaż raz przebić się do czołówki to pogadamy :mrgreen:
runepriest pisze:czemu nie ma w top 5 WE bo nie było na masterze jeszcze takiej rozpy ^^.
:-k Naprawdę nie ma WE w top 5?
Jesteś pewien? 8)
Laik pisze:na miejscu gracza DE olałbym te 2 działa i wpadł środkiem właśnie, zdarzają się missfire, 10 na dorzut(albo 2x2), trafienia w jeźdźca, 1 na przebicie i ilość woundów - ergo wcale tak blado nie wypada a terrory i zianie swoje mogą na tą armie zrobić(ze smoka i hydr właśnie)
Olewasz i dostajesz wpip salw na bliskim z czego możesz wierzyć lub nie ale smoka da się załatwić...
Wiem bo już to robiłem a hydre ustrzelić to znowu problem nie jest z s4 na bliskim, ranimy tylko na 5+ więc jest spoko :]
Mi to wychodzi...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

nie żebym się czepiał ale odginanie driadami hydry/smoka to duuuuuża sztuka - do dziś nie wiem jak to zrobić :wink: zawsze wydawało mi się że to przeciwnik wybierze gdzie pobiegnie 8)

a generalnie rozpa fajna choć 70 łuków to przesada

Ż.

Kalesoner
Szczur Królów

Da się zrobić wystarczy żeby wybrany model był najbliższym legalnym celem szarży a inny wybrany model odpowiednio ograniczał możliwości wheela, też stojąc blisko drugiego końca oddziału przeciwnika, ale nie blizej niz ten pierwszy. No i trzeba uważać, żeby ten pierwszy model nie był po prostej.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kalesoner pisze: Nie przejmuj się Krzychu, w Veto jesteś na pewno dobrym graczem! :D
Nop, ja to tylko wymyśliłem :cry: :cry: :cry: :wink:
Runepriest pisze:[czemu nie ma w top 5 WE bo nie było na masterze jeszcze takiej rozpy ^^.
Problem w tym, że WE były w top5 :D
Laik pisze:coś w tej rozpie z pewnością jest, boje się tylko że jest tego nieco za dużo, że są szarże taktyczne, dość niski LD. i kawalerie z savem na 1+...

generalnie bardzo chętnie zobaczyłbym tą rozpę na żywo w akcji.
W niej zajebiście dużo jest, problem w tym, że tylko Kaleson potrafi tym grać :wink:
BigPasiak pisze::-k Naprawdę nie ma WE w top 5?
Jesteś pewien? 8)
Hm, niech się zastanowię - byłem na Kohortexie i dworuję sobie z Ciebie okrutnie, czy może nie byłem 8)
Kalesoner pisze:Da się zrobić wystarczy żeby wybrany model był najbliższym legalnym celem szarży a inny wybrany model odpowiednio ograniczał możliwości wheela, też stojąc blisko drugiego końca oddziału przeciwnika, ale nie blizej niz ten pierwszy. No i trzeba uważać, żeby ten pierwszy model nie był po prostej.
Idąc klasykiem - kichnęłaś sowo, gdy to mówiłaś :mrgreen: #-o
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Da się zrobić wystarczy żeby wybrany model był najbliższym legalnym celem szarży a inny wybrany model odpowiednio ograniczał możliwości wheela, też stojąc blisko drugiego końca oddziału przeciwnika, ale nie blizej niz ten pierwszy. No i trzeba uważać, żeby ten pierwszy model nie był po prostej
Nie tłumacz może, bo z tego co widzę, to chyba nasz kluczowy atut w walce ze smokami i nnymi potworami - nikt nie jest w stanie tego ogarnąć :mrgreen:
No jak co?
smok nie lata środkiem bo dostanie ze dwie kulki z armat, hydra jak idzie do nas to lekki wycof coby na bliskim dalej być [ lub do przodu ,zależy w którym miejscu jest ] i ostrzał przez przynajmniej 3-4 unity u niego a reszta ogarnia śmieci
Wiesz, że to bardzo różnie może wyjść - paniki z zionięc, oblane terrory, paniki od breaków. No i wiara w to, że przeciwnik będzie rzucał po jednym oddziale, żeby móc go skasować, a potem następny. Naprawdę, trzeba się bardzo napocić, żeby dać sobie radę z dwoma-trzema large targetami.

W każdym razie rozpa zainspirowała mnie do tego, żeby dokupić jeszcze 20 klonów :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Co prawda lepsze to na oddziały wypasionej kawalerii niż na LT, ale na LT takie jak drzewiec, hydra czy gigant też się da to stosować, no może poza tymi latającymi LT. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Jankiel pisze: W każdym razie rozpa zainspirowała mnie do tego, żeby dokupić jeszcze 20 klonów :)
Zapraszam więc na moją aukcję na allegro – odbiór osobisty na SW.

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Też mnie bardzo zaciekawiła rozpiska Kalesonera, też chciałbym to zobaczyć na żywo jak takim czymś grać :), trzeba pojechać na bazyla :).

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Laik a co sprzedajesz? (ja nie mam nawet konta na allegro - wiem, wiem - lamer :mrgreen: )

Jankiel - no właśnie podobnie do Ciebie rozumuje w tej kwestii, stąd moje pytania.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Oceńcie która rozpa lepsza.

Alter Highborn @ 286 Pts
GW, Shield
stone of the cristal mare [30]
The oaken armour [50]
elynett`s brooch [20]

2x Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5x 11 Glade Guard @ 132 Pts
2x 6 Wild Riders @ 1560 Pts
2x 7 Wardancers @ 126 Pts
4x 8 Dryads @ 96 Pts
2x Cannon @ 85 Pts

czy może:

Spellweaver @ 265
Magic Level 3;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

4x 10 Glade Guard @ 120 Pts
1x 11 Glade Guard @ 132 Pts
2x 5 Glade Riders @ 120 Pts
4x 7 Wardancers @ 108 Pts (3x muzyk, 1x champion)
4x 8 Dryads @ 96 Pts
2x Cannon @ 85 Pts
Ostatnio zmieniony 5 lut 2010, o 14:35 przez Lenart, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Pierwsza ciekawsza. :)

11 łuków są po 132 nie po 120 :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Wow canony wchodzą do kanonu :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kalesoner
Szczur Królów

Tak czy owak Alter do walki z dwurakiem powinien mieć netlingi, bo tak to się obesra prędzej niż sklepie cokolwiek.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Może to będzie alter nie do walki - skąd wiesz? :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

ksch pisze:Laik a co sprzedajesz? (ja nie mam nawet konta na allegro - wiem, wiem - lamer :mrgreen: )

Jankiel - no właśnie podobnie do Ciebie rozumuje w tej kwestii, stąd moje pytania.
Wildów – świeżutkich w folii
Wildów – słaba pomalowanych
BSB – tego ładnego metala
9 driad z V edycji
16 z obecnej
Starego Spellsingera i nowego
2 stare treemeny
Używanego AB(polska wersja)
19 GG – klony i 3 z obecnej edycji
12 tancerzy z V edycji

Większość już wystawiłem, reszta będzie w weekend zapewne.

Zablokowany