Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Ostatnio 8 bknigktów solidera dostało bramą, zostało 3.... No i weszło duże wskrzeszenie i wszyscy wstali... Scrolle to samo dobro...
na male pkt, wystawiasz maga do 2 poziomu, wiec IG nie wejdzie, a duze wskrzeszanie jest na ile? 10+? tak wiec nikt tego nie rzuci ;x
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
hmm to nie wiem czy przypadkiem nie dostałeś wałka
Summon Undead Horde ma nadal ograniczenia invocation of Nehek, kawaleria leczy się 1 ranę
wstałby 1 Black Knight, chyba, że jest w pobliżu CorpseCart z Lodestone to wtedy +1 czyli 2 Black Knighty nigdy więcej
Summon Undead Horde jest na 12+ moim zdaniem rzucanie tego na 2 poziomowym magu na małe ptk to strata kostek, chyba, że przeciwnik nie ma scrolli i liczysz na dobry rzut va banque w kryzysowej sytuacji
Summon Undead Horde ma nadal ograniczenia invocation of Nehek, kawaleria leczy się 1 ranę
wstałby 1 Black Knight, chyba, że jest w pobliżu CorpseCart z Lodestone to wtedy +1 czyli 2 Black Knighty nigdy więcej
Summon Undead Horde jest na 12+ moim zdaniem rzucanie tego na 2 poziomowym magu na małe ptk to strata kostek, chyba, że przeciwnik nie ma scrolli i liczysz na dobry rzut va banque w kryzysowej sytuacji
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Solider ! Wytłumacz się z tych najtów natentychmiastowo !misha pisze:hmm to nie wiem czy przypadkiem nie dostałeś wałka
no a misha pisze ze duze wskrzeszania na 12+... to juz na 3 kosci duzo. a jak nie wejdzie to prawdopodobnie nie ma juz kosci na nic ciekawego. Wiec na male pkt sadze ze bedzie duzo wskrzeszania z 1 kosci, dlatego mysle o SoS zamiast scrolla.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
No cóż mogę jedynie powiedzieć, że nie wiedziałem o tym , zresztą obok stał inny gracz VC i też twierdził, że mogę wskrzesić kilku BK tym czarem, więc nie sądziłem, że może być coś nie tak. Jestem do Twojej dyspozycji jeżeli chcesz rewanżu (wiem, że tak ). Ale wstyd !Grolshek pisze:Solider ! Wytłumacz się z tych najtów natentychmiastowo !misha pisze:hmm to nie wiem czy przypadkiem nie dostałeś wałka
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
no worries trzeba czytać opis czaru, a jak już gracz VC twierdził, że można to wybatoczyć go "vampire ethereal or non infrantry model may not be healed more than 1 wound per cast" czy coś takiego
heh a później że VC są przegięte
wiesz sYsek, staff daje +1 do dispella, ale 2 scrolle moim zdaniem są lepsze i tak, bo w kluczowym momencie, nie zdajesz się na szczęście, że wyrzucisz więcej do dispelowania popychaczki tylko uzywasz scrolla
sam powinieneś wiedziec ile może kosztować dispellowanie Book of Arkhan na 1 kości, VanHells'a na 2 albo Wind of Undead na 3. Scroll się nie myli
Z sYskiem graliśmy 3 bitwy na 3000+ i niestety takie próby rozpraszania na małej liczbie kości kończyły się dla niego źle
heh a później że VC są przegięte
wiesz sYsek, staff daje +1 do dispella, ale 2 scrolle moim zdaniem są lepsze i tak, bo w kluczowym momencie, nie zdajesz się na szczęście, że wyrzucisz więcej do dispelowania popychaczki tylko uzywasz scrolla
sam powinieneś wiedziec ile może kosztować dispellowanie Book of Arkhan na 1 kości, VanHells'a na 2 albo Wind of Undead na 3. Scroll się nie myli
Z sYskiem graliśmy 3 bitwy na 3000+ i niestety takie próby rozpraszania na małej liczbie kości kończyły się dla niego źle
Ostatnio zmieniony 5 lut 2010, o 17:08 przez misha, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Jak na 7 gier VC to i tak mało wałów zrobiłem , ale fakt, przy dwóch armiach sporo zasad trza pamiętać. A Grolshek i tak weźmie odwet, tego pewien jestem.
Misha ze scrolami ma rację, bo to bezstresowe pstryk i czaru nima.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Ci cholerni najci tyle krwi mi zepsuli... Grrrr ! A już ich nie było...solider4 pisze:Jak na 7 gier VC to i tak mało wałów zrobiłem , ale fakt, przy dwóch armiach sporo zasad trza pamiętać. A Grolshek i tak weźmie odwet, tego pewien jestem.
Nie przesadzaj, wskrzesiłem ich 4-5 do pełnego stanu w 5 turze, a potem wyleciałem za stół. Wróciłem w 6, więc strzelając z działa tak jak uczyniłeś zabiłbyś kolejnego, ale nie cały oddział więc należy Ci się połowa punktów za nich, co daje i tak remis ze wskazaniem na mnie. Ale propozycja rewanżu dalej aktualnaGrolshek pisze:Ci cholerni najci tyle krwi mi zepsuli... Grrrr ! A już ich nie było...solider4 pisze:Jak na 7 gier VC to i tak mało wałów zrobiłem , ale fakt, przy dwóch armiach sporo zasad trza pamiętać. A Grolshek i tak weźmie odwet, tego pewien jestem.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Ach te marzenia , chociaż ilość 6 wyrzuconych przez Ciebie na ilość trafień na małych pociskach była powalającaGrolshek pisze:Następnym razem dostaną 7 strzałów z siłą 7 płonących od serfera i nie będzie ich w pierwszej rundzie... Pan Zmian jest wielkim bogiem o przychylnym sercu...
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Oj tam leciutko ponad statystykę... Teraz to już tylko będą snajperki nurgla i płomienie tzeentcha... Powinno być lepiej...solider4 pisze:Ach te marzenia , chociaż ilość 6 wyrzuconych przez Ciebie na ilość trafień na małych pociskach była powalającaGrolshek pisze:Następnym razem dostaną 7 strzałów z siłą 7 płonących od serfera i nie będzie ich w pierwszej rundzie... Pan Zmian jest wielkim bogiem o przychylnym sercu...
Nie mam dostępu do księgi z zasadami, a naszło mnie takie pytanko.
Czy jeżeli w oddziale Trolli znajduje się mag i obleją głupotę to mag może normalnie rzucać czary, generuje kości? Gdzieś mi to umknęło i nie mogę sobie przypomnieć.
Czy jeżeli w oddziale Trolli znajduje się mag i obleją głupotę to mag może normalnie rzucać czary, generuje kości? Gdzieś mi to umknęło i nie mogę sobie przypomnieć.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- dziekanotr
- Wodzirej
moze czarowac i generuje wszystko normalnie bo to oddzial ma glupote a nie on sam
Dzięki, tak myślałem, ale nie wszystko w batlu na logice stoi .
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious