Amatorska galeria Leśnych Elfów 23.05.10. (Czarodziejka)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Amatorska galeria Leśnych Elfów 23.05.10. (Czarodziejka)
Siema!
Ostatnio kombinowałem skąd wziąść Wild Riders-ów bo te z GW są za drogie. no to wziąłem sie za konwrtowanie moich batalionowych Glade riders na WR. Oto wyniki moich prac ( nie ma tu jeszcze jednego bo po prostu zabrakło mi kropelki, jak tylko będę miał to tu zamieszcze
http://img121.imageshack.us/gal.php?g=wildriders001.jpg
Proszę was o opinię i porady
Jeśli coś jeszcze pomaluje to tu wrzucę
Ostatnio kombinowałem skąd wziąść Wild Riders-ów bo te z GW są za drogie. no to wziąłem sie za konwrtowanie moich batalionowych Glade riders na WR. Oto wyniki moich prac ( nie ma tu jeszcze jednego bo po prostu zabrakło mi kropelki, jak tylko będę miał to tu zamieszcze
http://img121.imageshack.us/gal.php?g=wildriders001.jpg
Proszę was o opinię i porady
Jeśli coś jeszcze pomaluje to tu wrzucę
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, o 13:45 przez kubon, łącznie zmieniany 4 razy.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie obraź się ale bardzo słabe te konwersje; prawie nic nie zmieniłeś/dodałeś (jedyna widoczna zmiana to konary na końskich czołach), dalej wyglądają bardziej na GR niż na Wildów
Zdecydowanie musisz mocniej pozmieniać te figurki, np. dodaj elementy od driad; ręce, głowy. Albo zrób pnącza z GS'u które oplatają konie i jeźdźców. Może zmień włócznie na jakieś inne żeby nie mieli takich samych jak GR, lub dorób koniom elementy pancerza na podobieństwo oryginalnych GW. Albo jeśli nie masz pomysłu poszukaj fotek WR w galerii lub na innych forach i skopiuj.
Na razie masz ładnych GR
Zdecydowanie musisz mocniej pozmieniać te figurki, np. dodaj elementy od driad; ręce, głowy. Albo zrób pnącza z GS'u które oplatają konie i jeźdźców. Może zmień włócznie na jakieś inne żeby nie mieli takich samych jak GR, lub dorób koniom elementy pancerza na podobieństwo oryginalnych GW. Albo jeśli nie masz pomysłu poszukaj fotek WR w galerii lub na innych forach i skopiuj.
Na razie masz ładnych GR
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jak dla mnie to nie konwersja, po prostu posklejałeś boxa glade ridersów w dziwnych opcjach i do wildów trochę im daleko
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
No nie miałem pomysłu za bardzo a i nie chciałem bardzo experymentować, ale może coś w tych jeszcze zmienie. Tylko nie wiem za bardzo gdzie te pnącza dodać. Będę jeszcze robic 2 klocek 5 WR i myślałem aby go zrobic tak aby mianowicie zamiast głów koni przykleję korpusy driadki a zamiast płaszczy te driadkowe gałązki na plecach a o rękach to myslałem zeby jedną im zrobić z włócznią a drugą taka od driadki. Miałbym wtedy jeszcze duzo miejsca na jakieś fajne pnacza tam gdzie normalnie jest jeździec aby nie było tak pusto
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Tylko co z głową , dac taką zwykła od GR czy jakąś driadkową ?? A moze jeszcze z jakichś innych modeli ?? I jeszcze jedno czy włócznie od HE spearman - ów sie sprawdzą czy lepiej kupić jakieć inne ??
Doradzajcie bo jestem w kropce.
ps: no i lekko zdrewniłem tamtych poprzednich jeźdzców. Zamiast jednej ręki wkleiłem mim rączke driady ;P Jak dorwę cos z czego będzie mozna ich ,,uleśnic" to dam fotki moich wypocin
Doradzajcie bo jestem w kropce.
ps: no i lekko zdrewniłem tamtych poprzednich jeźdzców. Zamiast jednej ręki wkleiłem mim rączke driady ;P Jak dorwę cos z czego będzie mozna ich ,,uleśnic" to dam fotki moich wypocin
Nie jestem pewien ale czy aby pomysł z driadami doklejanymi zamiast głów
końskich
nie był publikowany w WHITE DWARF?
Co do rąk,włóczni i elementów dodatkowych doradzałbym zgromadzić jak największą
ilość bitsów od elfów wszelkiej maści i eldarów .Następnie wypróbować różne
konfiguracje i drogą selekcji znaleźć zadowalający efekt.
końskich
nie był publikowany w WHITE DWARF?
Co do rąk,włóczni i elementów dodatkowych doradzałbym zgromadzić jak największą
ilość bitsów od elfów wszelkiej maści i eldarów .Następnie wypróbować różne
konfiguracje i drogą selekcji znaleźć zadowalający efekt.
Wybacz ale jestem jeszcze lekko zielony i nmie do końca znam bitewniakowy slang
Możecie mi przetłumaczyć na polski kto to eldarzy
Możecie mi przetłumaczyć na polski kto to eldarzy
eldarzy to "elfy" z wh40k
Co do WR prace zostaz chwilowo wstrzymane ponieważ bitsy są dopiero zamawiane.
Za to zabrałem sie za malowanie GG - no i chciałbym wiedzieć jak wyszły mi te płaszczyki ( bo jak dla mnie to ten pierwszy jeszcze jako tako ale za to drugi jakos do mnie nie przemawia .
a jeszcze przy okazji zacząłem robić Sobie Treemana z Poxiliny
Treeman to jeszcze b. wstępny WIP wszystko trzeba okleić Poxiliną a nogi będę musiał przerobić bardziej na konary drzew ( tak żeby dołu przechodziły w takie jak by korzenie jak w prawdziwym drzewie)
Za to zabrałem sie za malowanie GG - no i chciałbym wiedzieć jak wyszły mi te płaszczyki ( bo jak dla mnie to ten pierwszy jeszcze jako tako ale za to drugi jakos do mnie nie przemawia .
a jeszcze przy okazji zacząłem robić Sobie Treemana z Poxiliny
Treeman to jeszcze b. wstępny WIP wszystko trzeba okleić Poxiliną a nogi będę musiał przerobić bardziej na konary drzew ( tak żeby dołu przechodziły w takie jak by korzenie jak w prawdziwym drzewie)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2010, o 08:21 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozjezdzasz forum, zmniejsz zdjecia lub zamkne temat.
@UP
Poprawione, nie wiedziałem ze te zdjęcia będą aż tak duże a nie miałem czasu sprawdzić bo się śpieszyłem
Za grube Oo Mi sie ciagle wydaje że są za chude. A nie dziw sie że maja w sobie mało drzewa bo to jest dopiero ogólny ich zarys i jak mówiłem jeszcze będę go ,,udrzewiał" Poza tym to te zdjęcia go pogrubiają ;]
Poprawione, nie wiedziałem ze te zdjęcia będą aż tak duże a nie miałem czasu sprawdzić bo się śpieszyłem
Rasti pisze:Uuu. Za grube nogi. Za mało maja w sobie z drzewa. Te szramy mogłoby być grubsze, głębsze i w ogóle dłuższe.
Za grube Oo Mi sie ciagle wydaje że są za chude. A nie dziw sie że maja w sobie mało drzewa bo to jest dopiero ogólny ich zarys i jak mówiłem jeszcze będę go ,,udrzewiał" Poza tym to te zdjęcia go pogrubiają ;]
płaszczyki są słabe wiem - szczególnie ten drugi chociaż ten pierwszy IMO na żywo jeszcze jakoś daje rade (jeszcze nie umiem cieniować )
Co do treemana - to będę szczegóły robił na sam koni9ec - przy poprawkach i kosmetycznych zmianach
Co do treemana - to będę szczegóły robił na sam koni9ec - przy poprawkach i kosmetycznych zmianach