Rary
Moderator: JarekK
Re: Rary
nie wiem znalazłem ich zasady drodzy strasznie... żadna rewelacja chyba, że te zasady są jakieś starsze. jakieś minusy do trafienia ich przy strzelaniu a tak poza tym nic ciekawego.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
To chyba nieuważnie je czytałeś. Większość graczy ich używa, więc nie są słabi, a zasady mają świetne nie maja przy strzelaniu kar za ruch, zasięg, strzelają trzy razy, mają scouta, minusy jak do nich strzelasz, zatrutą broń tj kusze, dwuraki i ręczną (tu nie jestem pewien, ale po nazwie zasady sądzę, że tak jest) i za każdego złamanego w walce wroga doliczasz +100VP. Mało fajnych zasad specjalnych przydatnych na polu walki? Jak dla mnie to przejebany unit i nieklimatyczny w WoChu, więc go nie wystawiam
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Troche sie zapedziles - kary za ruch i zasieg maja. A i strzelaja 2 razy...solider4 pisze:To chyba nieuważnie je czytałeś. Większość graczy ich używa, więc nie są słabi, a zasady mają świetne nie maja przy strzelaniu kar za ruch, zasięg, strzelają trzy razy, mają scouta, minusy jak do nich strzelasz, zatrutą broń tj kusze, dwuraki i ręczną (tu nie jestem pewien, ale po nazwie zasady sądzę, że tak jest) i za każdego złamanego w walce wroga doliczasz +100VP. Mało fajnych zasad specjalnych przydatnych na polu walki? Jak dla mnie to przejebany unit i nieklimatyczny w WoChu, więc go nie wystawiam
Tak czy inaczej jest to jedyny unit w WoCh, który ma realne szanse zastrzelenia w 1 turę Bloodzia. Lub jakiegoś innego świniaka jeśli już o tym mowa.
Niestety Hellenki nie trafiają nałogowo, a 28 strzałów z poisonem to średnio 5 poisonów i jeszcze rana, góra 2 na jakimś LT ze zwykłych trafień. Przy pojawiających się Blodziach bez AS 3+, oraz przy wszelkiej maści Abominacjach i nowych bestiach naprawdę się nadają MMM do zdejmowania tych celów. Wystawiasz ich w scoucie, ze słabszymi oddziałami wygrają dostając 100 pkt dodatkowe. Inna sprawa, że taka przyjemność kosztuje 358 pkt i czasem wystarczą 2 małe pociski, żeby to zanihilować... Ale co kto lubi, klimatyczni to oni na pewno nie są...
Niestety Hellenki nie trafiają nałogowo, a 28 strzałów z poisonem to średnio 5 poisonów i jeszcze rana, góra 2 na jakimś LT ze zwykłych trafień. Przy pojawiających się Blodziach bez AS 3+, oraz przy wszelkiej maści Abominacjach i nowych bestiach naprawdę się nadają MMM do zdejmowania tych celów. Wystawiasz ich w scoucie, ze słabszymi oddziałami wygrają dostając 100 pkt dodatkowe. Inna sprawa, że taka przyjemność kosztuje 358 pkt i czasem wystarczą 2 małe pociski, żeby to zanihilować... Ale co kto lubi, klimatyczni to oni na pewno nie są...
O faktycznie, trochę się zagalopowałem. Ale oddział i tak mocny.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
warshrine na piechotnych rozpach jak najbardziej ok, na kawaleryjskich ja mam wypracowany standard który spisuje sie najlepiej: Helka + Cannon, na małe punkty natomiast biorę spawny lub własnie można wziąśc giganta, jesli przeciwnik nie ma duzo strzelania to gigant z asf to potega
-
- Masakrator
Warshrine za 140pkt. to kupa w każdej rozpisce, zmarnowane pkt.warshrine na piechotnych rozpach jak najbardziej ok
Giguś z Asf-em to ciekawa i warta przemyślenia opcja.Gra ktos moze na Gigancie
ja wiem, ze gigus z asf slaby nie jest, tylko czy ktos na nim gra a i przy okazji, jaka ma podstawke ?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
sYsek pisze:przy okazji, jaka ma podstawke ?
uściślenia sędziowskie pisze:Giganta można wystawiać na podstawce 50x50mm lub 75x50 mm
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Infernal Puppet
- Masakrator
W żadnym razie. Grałem parę razy na 2 tzheenthowych i bardzo je sobie chwalę. Są bardzo twarde, potrafia okazionalnie coś zabić, a rzuty na "oko bogów" jak idą, to naprawdę mega wspomagają armię. Tylko pękają od statica jak głupie .Warshrine za 140pkt. to kupa w każdej rozpisce, zmarnowane pkt.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
oko jest zbyt losowe i do tego 300pkt gdzies na tylach, troche duzo.
-
- Masakrator
Warshrine działający na każdy sojuszniczy oddział na jakimśtam obszarze byłby już dobry. Podobnie, gdyby miał stubborn.
To ja już wolę 2x Spawny Slaanesha.
To ja już wolę 2x Spawny Slaanesha.
wystarczy mniejsza ilosc efektow (nawet nie takich kozackich jak 12) ale wybieranych.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie wiem, ja tam ich uzywam i nie narzekam. Chociaż fakt, stubbrona im brakuje okropnie ( tak samo jak skirmisha froseakenom...gdzie był mózg autora jak to pisał ? W krainie chaosu ? )
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Od dawna wiadomo, że ten autor go nie ma i nawet najgorszemu wrogowi się nie życzy aby on pisał jego ABInfernal Puppet pisze:...gdzie był mózg autora jak to pisał ? W krainie chaosu ? )
Jak dla mnie ołtarz na tych zasadach nie ma racji bytu. Strata punktów, na które dodatkowo jeszcze trzeba uważać, bo same się nie obronią.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
-
- Masakrator
Phil się uczy, Bestie nie są już takie złe...
Może za parę lat napisze coś mocnego:)
Co do Rarów, chyba poradziłbym nie wystawiać takowych i za zaoszczędzone pkt. dopakować speciale/cory.
Bieda straszna w tych WoChowych rare'ch.
Może za parę lat napisze coś mocnego:)
Co do Rarów, chyba poradziłbym nie wystawiać takowych i za zaoszczędzone pkt. dopakować speciale/cory.
Bieda straszna w tych WoChowych rare'ch.