Jakie chcecie zasady na WI???

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Jakie chcecie zasady na WI???

Post autor: misha »

jeszcze prawie 3 miesiące do turnieju :) jakie końcowe zasady od organizatorów oczekujesz?
jak czegoś brakuje to ja bym się skupił na 2x2250 albo 1x4500 dla klimaciarzy (2 lordów na stronę), a czy będzie 100/200/300 ptk mniej czy więcej to co to za różnica, jak figurek brakuje to jeszcze i tak mnóstwo czasu.
Zasady bazyliszków dopieszczane niemal do końca, a ty się pytasz kiedy będą końcowe zasady do turnieju za 3 miechy hehe 8)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Wiesz no musze wiedzieć ile mam kupić i pomalować żeby grać jako single:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

swieta_barbara pisze:Darek, zabroncie prosze DoW !!
Jest to opcja do powarznego przedyskutowania.

Ja osobiście nie cierpię DOW i bym tego zakazał, ale nie wiem co na ten temat sądzą inni z Ink. i z MSWiA, bo w tym roku robimy turniej wspólnie.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Robicie WI w St.Babicach :P?

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Ja osobiście uważam że brak DoW dobrze by zrobiło

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ustalmy 1 na ile pkt gramy bo to jest akurat najwazniejszce!!!
ja obstawiam 2x2000 lub 1x4000
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

2222x2 lub ... 4444 x1 (z ograniczeniem 2 lordów)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

myślę, że jakbyś dodał jeszcze kilka "!" to na pewno zwróciło by to uwagę organizatorów turnieju by przyśpieszyli pracę i na pewno do końca tygodnia byłby pełny regulamin, a powiadomienie do każdego na forum mailem i smsem dla wybranych. A tak niestety 8) za mało "!" i się pewnie nie doczekasz. Sad but true. :D
Mniej kawy to ciśnienie skakać nie będzie. Polecam yerba matę, albo rumianek.

@Gogol +1 czyli tak jak było w zeszłym roku :-)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

no ok to znaczy ze gramy na 2x2222 lub 1x4444 (2 lordy)

a tak specjalnie dla organizatorów i misha:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

moje 3 grosze :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Na razie nic nie znaczy-trzeba zgrać kilka rzeczy-czas bitew/wielkość armii/zasady
przy 4444 na stronie było ciężko z czasem-możliwe że trzeba będzie to ograniczyć albo wydłużyć czas

wykrzykniki łatwo się przewija :D

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Dalmar pisze: Ja osobiście nie cierpię DOW i bym tego zakazał
=D>
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Marek G pisze:Robicie WI w St.Babicach :P?

Czyli Warszawa już nie ma mastera??? :mrgreen: hehehe. Nareszcie.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Jak dla mnie mistrzowska jest propozycja Furiona z pierwszej strony, mianowicie: 2x2000, BP, 1 Lord na sojusz. W takim układzie mamy w miarę rozsądny czas trwania bitew (wolę nie myśleć ile by trwało 2x2222, czy coś podobnego, to zawsze ze 2 oddziały więcej na osobę...), sprawdzone i w miarę dobrze działające BP (oczywiście należałoby podnieść odpowiednio limit kostek), oraz ograniczenie 1 Lord na sojusz, które przytnie zarówno turbo magię, jak i 2 latające stworki pokroju Bloodzia.

Oczywiście jestem za nakazem grania w parach, a nie samemu jedną armią, ale wiem, że to nie przejdzie, więc tak tylko wspominam ;)

Zakaz DoW może być, chociaż nie będę się upierał, dla mnie zawsze największą żenadą były działa DoW i to głównie ich trzeba by zabronić. Albowiem są strasznie tanie i dają działa armiom, które nie powinny ich mieć. A Menghile są w miarę drodzy, co choć trochę ogranicza ich przydatność i utrudnia wepchnięcie ich do rozpisek...
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Tomekjar pisze:Oczywiście jestem za nakazem grania w parach, a nie samemu jedną armią, ale wiem, że to nie przejdzie, więc tak tylko wspominam ;)
Tu się zgadzam. Jeśli jest zakaz łączenia top 4 to i zakaz grania czystym topem. Co więcej w ogóle ideą parówki jest granie...w parze #-o
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Armie na 4444 były tylko dla klimaciarzy-turbo przegięcia nie przechodziły weryfikacji.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

hmm zaraz czy to nie rok temu turbo klimacik he na arcy z boh i sd nie graly na pierwszych stolach ? i calkiem dobrze sobie radzily ?

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

a reszta na końcowych stołach sobie rzucała kostakami

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

oj tam oj tam

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

tomekjar pisze:Jak dla mnie mistrzowska jest propozycja Furiona z pierwszej strony, mianowicie: 2x2000, BP, 1 Lord na sojusz. W takim układzie mamy w miarę rozsądny czas trwania bitew (wolę nie myśleć ile by trwało 2x2222, czy coś podobnego, to zawsze ze 2 oddziały więcej na osobę...), sprawdzone i w miarę dobrze działające BP (oczywiście należałoby podnieść odpowiednio limit kostek), oraz ograniczenie 1 Lord na sojusz, które przytnie zarówno turbo magię, jak i 2 latające stworki pokroju Bloodzia.

Ehh.
Tomku nie uważnie czytasz forum.
Opcja Furiona niemal na 75% nie przejdzie gdyż, gdyż granie na 4000 z jednym Lordem jest tak samo długie czasowo (jak nie dłuższe) jak granie na 4444 z dwoma Lordami.

Już pisałem - WI to specyficzny turniej do którego ludzie sie raczej powinni przygotwoać jak do DMP. Bierzesz kupe wariantów które musisz mieć w swojej rozpisce jak i bierzesz całą mase wariantów jakie mogą Cie spotkać na stole u Twojego przeiwnika.

My jako organizatorzy mamy o tyle problem, gdyż My musimy wziąść niemal wszystkie opcje pod uwage i generalnie coś niecoś przyciąć, lub nawet zbanować/wykluczyć.

Jeżeli dobrze pójdzie to wstępne zasady i ograniczenia będą już na niedługi czas po Bazyliszku, bo tak mniej więcej ustawiałem z Darkiem spotkanie obu klubów na rozpatrzenie wszystkiego.

Pozdro.

Zablokowany