8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
A ja poczekam jeszcze troche, az powroce z wygnania i wracam do 4/5 edycji
Czas Wielkiej Herezji nadejdzie
Pozdrawiam
Czas Wielkiej Herezji nadejdzie
Pozdrawiam
Seek honour as you act
and you will know no fear
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ostatnio się kołacze plota na warseerze dot 8ed że sav będzie jeden cokolwiek jest większe . więc albo rzucasz Sava z armoura albo warda albo regenerację.
W sumie nie bylo by to glupie. Moze i pozornie niezauwazalnie ale skracalo by greMurmandamus pisze:ostatnio się kołacze plota na warseerze dot 8ed że sav będzie jeden cokolwiek jest większe . więc albo rzucasz Sava z armoura albo warda albo regenerację.
Takie rozwiazanie jest juz z powodzeniem stosowane w innych bitewniakach.
Seek honour as you act
Osobiście myślę, że jest spora szansa na to, że GW będzie starało się zunifikować zasady battla i 40k, a właśnie w WH40k save jest tylko jeden
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
a dla mnie to jest troche bez sensu ;P Bo przecież najpierw musi sie cios przebić przez zbroje potem ew. magiczna a na koniec moze się ciało zregenerować
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Jeden save byłby z deczka do dupy
Byłby... chyba, że wprowadzona byłaby mechanika modyfikacji save'u taka jak jest w WH40k - znaczy się, że siła w ogóle nie modyfikuje AS, a konkretne bronie mają statystykę AP - jeśli ta statystyka jest mniejsza bądź równa AS przeciwnika, to nie ma on prawa skorzystać z save'a w ogóle; jeśli ta statystyka jest większa od AS przeciwnika, to testuje on swój niemodyfikowany AS czy uchroni się od rany. Ward wtedy by pewnie zamieniły się w invurnelable save'a - czyli save, który działa zawsze (i jeśli jest większy od AS, to tylko z niego korzystasz). A regeneracja w końcu działałaby jak regeneracja i w kolejnej turze po byciu zranionym, rzucałoby się kostką i na 6 bodajże odnawiałoby się ranę. Tak jest w WH40k i jakoś to działa.ANtY pisze:Jeden save byłby z deczka do dupy
Problemem, może być, że jednak taki system chyba lepiej pasuje w momencie, gdy duża część bitwy polega na strzelaniu z multum rodzajów broni.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Zaden problem, najwyzej wypuszcza Ravening Hordes 2 albo cos w tym styluKarli pisze:Raczej nie da rady. Dla takiej pierdoły trzeba by zmienić WSZYSTKO. Wszystkie AB i Rulebook. Choć bywało i tak w przeszłości...
Przejscie z 5 do 6 edycji bylo totalna rewolucja i jakos sie nie przejmowali i to zrobili
Seek honour as you act
Jakos mi się to nie widzi z tym savem . Może w WH40k to się sprawdza, ale jakoś do WFB mi nie pasuje. Tak jak to już wcześniej zostało napisane:
i ja się z tym zgadzam. Coś mi się wydaje, że zaczynają za dużo kombinować.kubon pisze:a dla mnie to jest troche bez sensu ;P Bo przecież najpierw musi sie cios przebić przez zbroje potem ew. magiczna a na koniec moze się ciało zregenerować
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
-
- Masakrator
E tam, niekoniecznie trza wszystko zmieniać. Zostawią stare nazwy, zmienią działanie konkretnych zdolności i byłoby git. Pokombinują z scenariuszami bitew mam nadzieje, nudzi mnie już radosne, bezcelowe wyrzynanie wrogich oddziałów.Raczej nie da rady. Dla takiej pierdoły trzeba by zmienić WSZYSTKO. Wszystkie AB i Rulebook. Choć bywało i tak w przeszłości.
Wystarczy Nowy RB.najwyzej wypuszcza Ravening Hordes 2
I bardzo dobrze. Duże klocki piechoty będą się ładnie prezentowały na stole.theudulf pisze:Ale generalnie można powiedzieć, że następna edycja wyjdzie pod sztandarem ogromnej iilości piechoty, żeby nowi gracze zaczęli kupować te biedne pudełka po 15 funtów, w którym max jest 10 piechurów.
Nie ma oficjalnych informacji, to są wszystko twory wyobraźni graczy. Równie dobrze 8ed może wprowadzać kosmetyczne zmiany.
WFB: Ogre Kingdoms
Ja tam kibicuję braniu jednego Save. Skończyli by się super wygięci herosi nie do zabicia, puszki z wieloma rodzajami ochrony. Tak samo jak kibicuję klockom piechoty i plotkom o ich ugrywalnieniu. Ciekaw też jestem magii, albowiem ona również ma się zmienić...
Tak czy inaczej mam nadzieję, że ta 8. Edycja nie jest jedną wielką plotą i że wniesie trochę balansu do Battla...
Tak czy inaczej mam nadzieję, że ta 8. Edycja nie jest jedną wielką plotą i że wniesie trochę balansu do Battla...
-
- Masakrator
Akurat w jednej kwestii nie zgodziłbym się, tj. dot. Magii. Plotki o zmianie systemu czarowania powtarzają się z sporą regularnością.Nie ma oficjalnych informacji, to są wszystko twory wyobraźni graczy.
Lepsze to od smoka, 2 dział z Dow, bandzie scoutów z pierdylionem strzał, 3x5 gołej kawalerii i popierdolonych potworów w rare'ach.theudulf napisał(a):
Ale generalnie można powiedzieć, że następna edycja wyjdzie pod sztandarem ogromnej iilości piechoty, żeby nowi gracze zaczęli kupować te biedne pudełka po 15 funtów, w którym max jest 10 piechurów.
Bitwy Warhammerowe wg. fluffu wygrywało się zazwyczaj piechotą( nie mówię o brecie), na stołach zaś widzi się ją sporadycznie. Zresztą, takie to nasze rozumowanie jest...piechota bez ASF-a/Hate/Unbreakable/200 ataków i movementu minimalnie 5 nie ma wg. nas sensu.
Jest bardzo prosty pomysł na ugrywalnienie peichoty, wcale nie trzeba drastycznych zmian:
-Hamowanie marszu działa tylko wtedy, gdy hamujący marsz ma US równy lub większy od Unitu hamowanego
-Dodanie + do Cr za większą liczbę niż 5 modeli w szeregu(dla piechoty)
-Wprowadzenie scenariuszy, gdzie piechota będzie miała ważną, specyficzną rolę
-Zmiana działania niektórych broni
Taa... przypomniały mi się plotki jak miała wchodzić 7 edycja.theudulf pisze:Ale generalnie można powiedzieć, że następna edycja wyjdzie pod sztandarem ogromnej iilości piechoty, żeby nowi gracze zaczęli kupować te biedne pudełka po 15 funtów, w którym max jest 10 piechurów.
Mniejsze znaczenie magii, magia nieprzewidywalna mistcasty tak bolesne że dwa razy się zastanowi zanim się weźmie maga lorda.
Edycja piechoty: ogry i inne jednostki o podstawce 40x40 szeregi od 3 modeli reszta od 5 modeli. Przez co będzie mniej kawalerii. Większy nacisk na static combat resolution.
A jak wyszło to wyszło.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Mnie podoba się ta tendencja do teorii spiskowych- w nowych AB są silne potwory więc sprawa jest jasna- spisek GW, żeby kupować drogie i przegięte modele potworów. Teraz pojawiają się plotki o zwiększeniu roli piechoty, ale to też nie dziwi naszych weteranów, którzy od razu przejrzeli podłe knowania GW- teraz dla odmiany będą nam wciskać drogą piechotę!
Bretonii tez to dotyczyBitwy Warhammerowe wg. fluffu wygrywało się zazwyczaj piechotą( nie mówię o brecie)
Przeciez od dawna wiadomo, ze tony chlopstwa byly potrzebne wrazemu rycerstu, zeby bylo czym fosy i wilcze doly wypelniac albo zeby bylo z czego usypac podjazd pod wzgorze albo mury zamku
Pozdrawiam
Seek honour as you act