BlackGuard
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: BlackGuard
W pełni zgadzam się z Varinastarim. Teoretyzowanie, który oddział jest lepszy bez wsparcia jest pozbawione sensu, jako że kombosy, którymi można dopakować oddział świadczą w tym samym stopniu co zasady o jego użyteczności. Zgadzam się też że śmiało można by ich dać do rarów. Było by to klimatyczne i miałoby uzasadnienie pod kątem zasad.
Taa. No i wtedy częściej na stołach widywalibyśmy Exeków czy wiedźmy, no i żadziej hydrę ;<Andronicus pisze:W pełni zgadzam się z Varinastarim. Teoretyzowanie, który oddział jest lepszy bez wsparcia jest pozbawione sensu, jako że kombosy, którymi można dopakować oddział świadczą w tym samym stopniu co zasady o jego użyteczności. Zgadzam się też że śmiało można by ich dać do rarów. Było by to klimatyczne i miałoby uzasadnienie pod kątem zasad.
Opłaca się ich brać na VC. Czarka, kocioł, Gwardia i hydra + cos tam jeszcze powinno zmieść VC.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jeśli ktoś twierdzi, ze potwór za tani o jakieś 80 pkt. jest nieopłacalny to nie wiem czego on wymaga. 20 strzałowego czołgu ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
FullKaraś pisze:ok tak bedzie trzeba zrobic ale o hydrze slyszalem ze sie raczej nieoplaca.
Hyderka na 1k daje rade bezproblemowo , sprobuj a przekonasz sie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nie, my lubimy grać kombinacją exeków wiczek i rydwanów, przynajmniej ja.
Gram armią defensywną - strzelanie, kocioł. BG robi u mnie jako "drużyna pierścienia" 5 lub 6, 3 w szeregu. + czempion + Ring of Hotek. (104 lub 122p). I praktycznie cała armia stoi 12" od BG. Bohaterowie to Haga z kotłem, czarka z chowańcem (Focus Familiar) i zwylke druga czarka (czasem master) na koniku z Lifetakerem. (Płoszy każdego singla ). Bohaterowie mają lepsze rzeczy do roboty niż trzymanie Hoteka.
- krzychuŻul
u mnie BSB na koniku ma hoteka i nie nazekam
witchki sa bardzo spoko, sam je wystawialem swego czasu, niestety brak save powoduje ze sa strasznie delikatne dlatego wole korsarzy.Murmandamus pisze:nie, my lubimy grać kombinacją exeków wiczek i rydwanów, przynajmniej ja.
brak poisona i stubborna od kotla ale za to save niezly jak na elfy i smialo moga nacierac na shoot line przeciwnika. no i do tego smaczek w postaci lowcow niewolnikow uwielbiam ta zasade
rydwany tez sa zajebiste, niestety ostatni wysyp dzial spowodowal ze znikly z moich rozpisek a egzeki... ehhh kolejna edycja kiedy stoja dzielnie na poleczce
- krzychuŻul
zelazni rebacze? iron breakers tak? z tego co wiem to praktycznie nikt ich nie wystawia. Niewazne.FullKaraś pisze:jak gralem karasiam zelazne rebacze kosily czy gwardia da rade zrobic to samo z szeregami czarnych orkow?
BG oczywiscie ze dadza rade ASF + kociol czynia cuda. najlepiej gwardziostow roztawic po 7 w szeregu
pozdrawiam
- krzychuŻul
dokladnie , no chyba ze ktos ma inny ASF i ma wyzsza inicjatywe