BlackGuard

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Re: BlackGuard

Post autor: Andronicus »

W pełni zgadzam się z Varinastarim. Teoretyzowanie, który oddział jest lepszy bez wsparcia jest pozbawione sensu, jako że kombosy, którymi można dopakować oddział świadczą w tym samym stopniu co zasady o jego użyteczności. Zgadzam się też że śmiało można by ich dać do rarów. Było by to klimatyczne i miałoby uzasadnienie pod kątem zasad.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Andronicus pisze:W pełni zgadzam się z Varinastarim. Teoretyzowanie, który oddział jest lepszy bez wsparcia jest pozbawione sensu, jako że kombosy, którymi można dopakować oddział świadczą w tym samym stopniu co zasady o jego użyteczności. Zgadzam się też że śmiało można by ich dać do rarów. Było by to klimatyczne i miałoby uzasadnienie pod kątem zasad.
Taa. No i wtedy częściej na stołach widywalibyśmy Exeków czy wiedźmy, no i żadziej hydrę ;<

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

To fajnie :D
Było by mi to jak najbardziej na ręke :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

FullKaraś
Warzywo

Post autor: FullKaraś »

to jako niedoswiadczomy gracz pytam.. Jak walcze z wampirami na 1k pkt. To sie oplaca? Tam trzeba magi ale najpierw ta holota!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Opłaca się ich brać na VC. Czarka, kocioł, Gwardia i hydra + cos tam jeszcze powinno zmieść VC.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

FullKaraś
Warzywo

ok tak bedzie trzeba zrobic ale o hydrze slyszalem ze sie raczej nieoplaca.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Jeśli ktoś twierdzi, ze potwór za tani o jakieś 80 pkt. jest nieopłacalny to nie wiem czego on wymaga. 20 strzałowego czołgu :evil: ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Infernal Puppet pisze:Jeśli ktoś twierdzi, ze potwór za tani o jakieś 80 pkt. jest nieopłacalny to nie wiem czego on wymaga. 20 strzałowego czołgu :evil: ?
Żeby był w jednostkach core, aby zrobić spam hydr i balist :lol2:

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

FullKaraś pisze:ok tak bedzie trzeba zrobic ale o hydrze slyszalem ze sie raczej nieoplaca.

Hyderka na 1k daje rade bezproblemowo , sprobuj a przekonasz sie ;)
Obrazek

Styku
Pseudoklimaciarz

Post autor: Styku »

A tak wracając do tematu - zdarzało Wam się wystawiać więcej niż jeden kloc BG?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

jak w przyszłym roku jeszcze trochę "poprawią" Eurocomp score to być może będzie to jedyne wyjście.

obecnie tylko BG + ASF - inne opcje są bez szans 8)

Ż.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Andronicus pisze:Zgadzam się też że śmiało można by ich dać do rarów. Było by to klimatyczne i miałoby uzasadnienie pod kątem zasad.
tak bardzo lubicie grac z bandami shadow i mengili ? :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

nie, my lubimy grać kombinacją exeków wiczek i rydwanów, przynajmniej ja.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Gram armią defensywną - strzelanie, kocioł. BG robi u mnie jako "drużyna pierścienia" 5 lub 6, 3 w szeregu. + czempion + Ring of Hotek. (104 lub 122p). I praktycznie cała armia stoi 12" od BG. Bohaterowie to Haga z kotłem, czarka z chowańcem (Focus Familiar) i zwylke druga czarka (czasem master) na koniku z Lifetakerem. (Płoszy każdego singla :twisted: ). Bohaterowie mają lepsze rzeczy do roboty niż trzymanie Hoteka.

Awatar użytkownika
krzychuŻul

u mnie BSB na koniku ma hoteka i nie nazekam :P
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Murmandamus pisze:nie, my lubimy grać kombinacją exeków wiczek i rydwanów, przynajmniej ja.
witchki sa bardzo spoko, sam je wystawialem swego czasu, niestety brak save powoduje ze sa strasznie delikatne dlatego wole korsarzy.
brak poisona i stubborna od kotla ale za to save niezly jak na elfy i smialo moga nacierac na shoot line przeciwnika. no i do tego smaczek w postaci lowcow niewolnikow :D uwielbiam ta zasade :D
rydwany tez sa zajebiste, niestety ostatni wysyp dzial spowodowal ze znikly z moich rozpisek a egzeki... ehhh kolejna edycja kiedy stoja dzielnie na poleczce :P
ObrazekObrazek

FullKaraś
Warzywo

jak gralem karasiam zelazne rebacze kosily czy gwardia da rade zrobic to samo z szeregami czarnych orkow?

Awatar użytkownika
krzychuŻul

FullKaraś pisze:jak gralem karasiam zelazne rebacze kosily czy gwardia da rade zrobic to samo z szeregami czarnych orkow?
zelazni rebacze? iron breakers tak? z tego co wiem to praktycznie nikt ich nie wystawia. Niewazne.

BG oczywiscie ze dadza rade ;) ASF + kociol czynia cuda. najlepiej gwardziostow roztawic po 7 w szeregu

pozdrawiam
Obrazek

FullKaraś
Warzywo

gralem przez 1.5 roku nie na turniejach ale z kumplami i ich opancerzenie daje im duza przewage ale wracajac do tematu.. 16 podobno najlepiej?! A i asf to sztandar co daje uderza zawsze first tak?

Awatar użytkownika
krzychuŻul

dokladnie , no chyba ze ktos ma inny ASF i ma wyzsza inicjatywe
Obrazek

ODPOWIEDZ