Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Pomysł ok. Im prejrzyściej tym lepiej, bo na NG to nikomu się nie chce kopać w 200 postach.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Nehan pisze:** czepiam się **
chorążowie armii
Nie chorążowie, brońcie Cztery Potęgi! Chorąży.
Jestem na takie rzeczy wyczulony.
Pozdrawiam,
czepliwy :)

HAHAHA !!!
A kolega "wyczulony" chociaz zajrzał do slownika?
Chorążowie jest jedyną poprawną wersją.
Dobra rada - następnym razem, zanim poprawisz - sprawdź. :lol:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Haha!
Ale gafę strzeliłem.
Ale mi to źle brzmiało, tyle mam na swoje wytłumaczenie :oops:

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Jestem jak najbardziej za. Będzie wreszcie przejrzysty spis zasad. Gratuluję genialnego pomysłu. Niech NG bierze od Ciebie przykład :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Heinrich_von_Tod pisze:Niech NG bierze od Ciebie przykład :wink:
Lepiej nie. Tak przynajmniej wybór jest prosty, jeśli ktoś ma konkretne pytanie i szuka konkretnej odpowiedzi ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Dwie WAZNE informacje:

1. Instrukcja obsługi:
a) zanim spytasz - sprawdz czy dane pytanie jest w FAQ w ktoryms z podforum.
b) gdy tego nie ma - zadaj pytanie na forum glownym kwestii zasad, a nie w podforach!

2. Poszukiwany drugi mod do tworzenia bibliotego Werewolfa. Wymagania: rzektelnośc i dostep do forum. Jego zadaniem bedzie kopiowac Q&A pisane przeze mnie w plik txt i wrzucanie ich na serwer we wspolpracy z tomashem i tworzenie bazy tektowej - tak jak w direwolfie :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w sumie moglbym pomoc przy tworzeniu tego... od razu mozna by przy okazji przetlumaczyc reszte dw... :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

tomash mi jeszcze napisal ze przydatna by byla podstwowa wiedza o htmlu ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

...

cos niecos o htmlu wiem... (w koncu informatyka :P :wink: ) jesli o to chodzi

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

to jestes pierwszy na liscie z zaznaczeniem: zna sie na htmlu. Zobaczymy czy komus jeszcze sie chce :D

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Nie wyglądało by to bardziej przejrzyscie i przyjaźniejsze do czytania, gdby zamiast tych wszyskich podforów bylo jedno podforum FAQ i w nim tematy, o takich tytulach jak nazwy podforow, w ktorych tylko Szafa mółby pisać :?:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Dla mnie to też byłby lepszy pomysł.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

@Szafa: moje CV
Mnie się chcę, a więc mam dobre chęci
Html'a nie znam, ale szybko się uczę
Rzetelność w sensie punktualność to u mnie trochę jak u Wojtasa, ale rzetelnosć w sensie dokładność to nie mam sobie nic do zarzucenia ;)
Dodatkowym atutem mym jest uproszczony kontakt ze względu na jedno miasto przebywania.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

@ charki

to tez by miało sens...ale zostawmy na razie tak jak jest - zobaczymy czy sie sprawdzi.

Moim zdaniem to moze i jest obszerne "przestrzennie" ale jest zajebiscie przejrzyste - bo od razu kilkasz na podforum , i od razu szukasz tematu o tytule tego o co chcesz spytac...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

HTMLa na stronę tak nieskomplikowaną jak DireWolf to mogę Wam wyklepać w pół godziny, niech tylko znajdzie się ktoś do przygotowywania tych plików tekstowych z "mięsem" :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jesli mozna prosic:
Najpierw dodaj podforum dla gobasów.

Potem - moda atamańcowi i shino.

Potem - panowie bierzemy sie do roboty. Ja bede pilnował calosci.

Shino- łyknij usicslenia z direwolfa do TK, przetlumacz te sensowne uzyteczne i potrzebne, i wrzucaj sukcesywnie w takij formie jakaiej ja uzywam do topiku o TK.

Ataman - łykaj chaos i bestie, wrzucajac jak wyzej ale do chaos united.

Errate do 7 edycji sam z bólem przetlumacze i zastosuje. Jest durna, ale co zrobić :/

Pamietajcie - tlumaczenie przede wszystkim jasne, klarowne i uzasadnione. Z podanym zrodlem. Sam potem je wszystkie przejrze i najwyzej zaingeruje.

Aha - nie tlumaczymy debilnych uscislen typu "czy minersi moga szarzowac automatycznie w turze w ktorej wychodzą :D"

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

szafa@poznan pisze:Jesli mozna prosic:
Najpierw dodaj podforum dla gobasów.
Zrobione.
szafa@poznan pisze:Potem - moda atamańcowi i shino.
Zrobione. Luknij do masońskiego forum.
szafa@poznan pisze:Potem - panowie bierzemy sie do roboty. Ja bede pilnował calosci.
Jak już obrobicie całość, dajcie znać. W weekend świąteczny albo jakoś krótko po klepnę Wam tę stronę - o ile nie woli tego zrobić np. Shino :)
Jak ma się nazywać konto i subdomena.wfb-pol.org? werewolf? faq?

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

werewolf chyba dobrze brzmi :)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

werewolf brzmi doskonale.

co do stronki htmlowej - mysle ze shino powinien to koordynowac - informatyk to sie zna, ja minimalnie, ataman tez pewnie podobnie.

jedyne co tylko mnie wkurza ze ludzie ciagle pisza na podforach, ale sadze ze z czasem sie nauczą :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Zamknąłem możliwość pisania przez niemoderatorów w podforach tego forum. Skoro nie można po dobroci, trzeba siłą ;)

Macie konto - Szafa ma na PMce namiary. 100MB, php5 i ogólnie wypas. Jeśli potrzebne będzie więcej miejsca (obrazki i filmy instruktażowe? :D ) albo baza mysql, uderzajcie.

Zablokowany