Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Andrzej »

Ale i tak może być tylko jedno, więc w sumie lepiej mieć scrolla. Chyba, że wiesz na bank, że będziesz grał z krasiami, wtedy rzeczywiście warto wziąć pendant of venegence.
Jest to strasznie chamski przedmiot, szczególnie jak wiesz że będziesz grał z kraśkami :) (np. w lidze)

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

dziwne że nie ma foe bane... na bank bedzie sporo monsterów

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

hehe

uwaga procha chyba uzasadniona

Andrzej bez foe ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Andrzej
Pan Spamu

Faktycznie, można go gdzieś wcisnąć (np. zamiast łuku na 3 princu dać foe bane + jakiś bajer) Jak robiłem rozpę, nie pasował mi jakoś :)
No i nie robiłem tej rozpy dla siebie, tylko na zamówienie :wink:

Zwolin
Falubaz

mnie zastanawia czy w takim układzie warto pod lorda dawać smoka
nie lepiej gryfa?

można by wtedy wolny slot wydać na nobla z RB na orzełku

edit:
jak odblokowałeś AB? w sensie ten limit na 4 jednostki chyba
jak się trafi 6 slanów to wtedy Vortex będzie wart najwięcej
ciekawe czy BoH to by było dobre rozwiązanie?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

mysle ze zawsze jest sens dawania smoka pod lorda :D SD>>GRYF ;)

Zwolin
Falubaz

a jak nie dasz SD to masz jeszcze slot hero
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Andrzej
Pan Spamu

mnie zastanawia czy w takim układzie warto pod lorda dawać smoka
nie lepiej gryfa?

można by wtedy wolny slot wydać na nobla z RB na orzełku
Sądzę, że lord na SD > lord na gryfie + nobel z RB na orzełku
ciekawe czy BoH to by było dobre rozwiązanie?
Nie za bardzo. Z tego samego powodu, dla którego nie daje się BoH + 2 małych magów
jak odblokowałeś AB? w sensie ten limit na 4 jednostki chyba
Trzeba ściagnąć taki jeden plik który odblokowywuje zabezpiecznia. Kumpel mi go przesłał, więc niestety nie wiem gdzie można go znaleźć. Poszperaj na forum (był kiedyś taki emat) i na googlach, może coś znajdziesz.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Witam cz jest sens kupie na początek z HE
High Elf Prince and Noble
High Elf Mage
High Elf Archers
High Elf Chariot(ten z lwami)
High Elf White Lions of Chrace(2boxy)
High Elf Repeater Bolt Thrower(2boxy)
Czy takim czymś mogę już pojechać na turniej Patrol?
Czy HE wymagają dużego wkładu finansowego?

Zwolin
Falubaz

a zamierzasz nimi grać długo?

to wymagają, na farby ;)

magów nie warto - lepiej smoka i zrobić z łuczników
zastanów się czy wolisz kawe czy piechotę
czymś takim można;)
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Zwolin
Falubaz

Andrzej pisze: Trzeba ściagnąć taki jeden plik który odblokowywuje zabezpiecznia. Kumpel mi go przesłał, więc niestety nie wiem gdzie można go znaleźć. Poszperaj na forum (był kiedyś taki emat) i na googlach, może coś znajdziesz.
a ty nie masz?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Andrzej
Pan Spamu

Plik mam, ale z tego co pamiętam potrzebna była do tego instalka. Jak chcesz, mogę spróbować przesłać Ci sam plik, ale nie wiem czy zadziała.

Zwolin
Falubaz

wysyłaj jak masz
spróbować zawsze warto
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Szymon94 pisze:Witam cz jest sens kupie na początek z HE
High Elf Prince and Noble
High Elf Mage
High Elf Archers
High Elf Chariot(ten z lwami)
High Elf White Lions of Chrace(2boxy)
High Elf Repeater Bolt Thrower(2boxy)
Czy takim czymś mogę już pojechać na turniej Patrol?
Czy HE wymagają dużego wkładu finansowego?
osobiście doradzam ci jeszcze jakąś kawalerię, na początek Silver chelms - bo są tani i w miare sporo ich, na początek możesz też nimi proxować Dragon Princów, a sami w sobie też są nieźli :wink:

nie są aż takie drogie.. powiedział bym średnie.. bo jednostki są dość drogie punktowo i HE przeważnie jest mało na stole. To armia jakości a nie ilości
a farbki to już zależy jak kto lubi malować jeden wyda 80 zl na wszystko a drugi 250 i nie będzie do konca zadowolony

Andrzej
Pan Spamu

A gdzie mam Ci to wysłać? Na pm? :)

Podaj maila to Ci wyślę. Jak ktoś jeszcze chce, niech też poda.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

To ja bym prosił, jeśli byłbyś tak uprzejmy
Tomasz447@op.pl

Edit
Sorry Proch nie chciałbym żebyś odebrał to jako czepialstwo po prostu strasznie mnie to rozśmieszyło :D nie wiem czemu
Silver chelms
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Ej bo już schiza łapię :D piszę sobie text i chcąc napisać go w miarę czysto staram się zwracać uwagę na to co program mi podkreśla.. no to piszę Silver helms.. no i podkreśla mi "helms" myślę sobie jedyny błąd można było popełnić tylko przy "h" więc jak automat wpisuję "ch" i post poleciał :D

masakra czego komp nie robi z człowieka.. normalnie bo analfabetyzm złapię przez to jeszcze :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Ok, plik poszedł do Mastera. Teraz czekam jeszcze na adres mailowy Zwolina.

Zwolin
Falubaz

trochę mnie przy kompie nie było

zwolin011@wp.pl

ja wydałem na farby 220 zł nie licząc pędzli (~20 sztuk) już zużytych i na wykończeniu oraz artykułów modelarskich - greenstuff (super przydatny w szczególności jak ręki do skalpela nie masz albo kciuk prawej ręki tak ci krwawi że za bardzo nie wiesz co kroisz - mój przypadek ;>) do robienia konwersji
warto zaopatrzyć się w 0.5l płynu hamulcowego - dobry rozpuszczalnik, szczoteczkę do zębów i 2-3 tubki kropelki oraz zapasowe ostrza do skalpela (25mm)
no i coś do wykańczania podstawek - posypki terenowe, zapałki... etc, etc

o metaliki polecam zapytać w Cytadeli - w W-wie dadzą ci takie po 20 zł za butelkę, większe i 10-20 razy lepsze
w takim wypadku woda nie wystarczy i potrzebny jest spiryt - 95-97% i jakieś małe naczynko

a wracając do malowania to za paletę proponuję pudełka po boxach (małych) algo płyty CD :)
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

Czy Dragon Mage zajmuje 2 sloty Hero na SunDragon??

Zablokowany