Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ale i tak może być tylko jedno, więc w sumie lepiej mieć scrolla. Chyba, że wiesz na bank, że będziesz grał z krasiami, wtedy rzeczywiście warto wziąć pendant of venegence.
Jest to strasznie chamski przedmiot, szczególnie jak wiesz że będziesz grał z kraśkami (np. w lidze)
Jest to strasznie chamski przedmiot, szczególnie jak wiesz że będziesz grał z kraśkami (np. w lidze)
hehe
uwaga procha chyba uzasadniona
Andrzej bez foe ?
uwaga procha chyba uzasadniona
Andrzej bez foe ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
mnie zastanawia czy w takim układzie warto pod lorda dawać smoka
nie lepiej gryfa?
można by wtedy wolny slot wydać na nobla z RB na orzełku
edit:
jak odblokowałeś AB? w sensie ten limit na 4 jednostki chyba
jak się trafi 6 slanów to wtedy Vortex będzie wart najwięcej
ciekawe czy BoH to by było dobre rozwiązanie?
nie lepiej gryfa?
edit:
jak odblokowałeś AB? w sensie ten limit na 4 jednostki chyba
jak się trafi 6 slanów to wtedy Vortex będzie wart najwięcej
ciekawe czy BoH to by było dobre rozwiązanie?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
a jak nie dasz SD to masz jeszcze slot hero
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Sądzę, że lord na SD > lord na gryfie + nobel z RB na orzełkumnie zastanawia czy w takim układzie warto pod lorda dawać smoka
nie lepiej gryfa?
Nie za bardzo. Z tego samego powodu, dla którego nie daje się BoH + 2 małych magówciekawe czy BoH to by było dobre rozwiązanie?
Trzeba ściagnąć taki jeden plik który odblokowywuje zabezpiecznia. Kumpel mi go przesłał, więc niestety nie wiem gdzie można go znaleźć. Poszperaj na forum (był kiedyś taki emat) i na googlach, może coś znajdziesz.jak odblokowałeś AB? w sensie ten limit na 4 jednostki chyba
Witam cz jest sens kupie na początek z HE
High Elf Prince and Noble
High Elf Mage
High Elf Archers
High Elf Chariot(ten z lwami)
High Elf White Lions of Chrace(2boxy)
High Elf Repeater Bolt Thrower(2boxy)
Czy takim czymś mogę już pojechać na turniej Patrol?
Czy HE wymagają dużego wkładu finansowego?
High Elf Mage
High Elf Archers
a zamierzasz nimi grać długo?
to wymagają, na farby
magów nie warto - lepiej smoka i zrobić z łuczników
zastanów się czy wolisz kawe czy piechotę
czymś takim można;)
to wymagają, na farby
magów nie warto - lepiej smoka i zrobić z łuczników
zastanów się czy wolisz kawe czy piechotę
czymś takim można;)
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
a ty nie masz?Andrzej pisze: Trzeba ściagnąć taki jeden plik który odblokowywuje zabezpiecznia. Kumpel mi go przesłał, więc niestety nie wiem gdzie można go znaleźć. Poszperaj na forum (był kiedyś taki emat) i na googlach, może coś znajdziesz.
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
wysyłaj jak masz
spróbować zawsze warto
spróbować zawsze warto
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
osobiście doradzam ci jeszcze jakąś kawalerię, na początek Silver chelms - bo są tani i w miare sporo ich, na początek możesz też nimi proxować Dragon Princów, a sami w sobie też są nieźliSzymon94 pisze:Witam cz jest sens kupie na początek z HE
High Elf Mage
High Elf Archers
nie są aż takie drogie.. powiedział bym średnie.. bo jednostki są dość drogie punktowo i HE przeważnie jest mało na stole. To armia jakości a nie ilości
a farbki to już zależy jak kto lubi malować jeden wyda 80 zl na wszystko a drugi 250 i nie będzie do konca zadowolony
- Master of reality
- Oszukista
To ja bym prosił, jeśli byłbyś tak uprzejmy
Tomasz447@op.pl
Edit
Sorry Proch nie chciałbym żebyś odebrał to jako czepialstwo po prostu strasznie mnie to rozśmieszyło nie wiem czemu
Tomasz447@op.pl
Edit
Sorry Proch nie chciałbym żebyś odebrał to jako czepialstwo po prostu strasznie mnie to rozśmieszyło nie wiem czemu
Silver chelms
I sold my soul for rock'n roll
Ej bo już schiza łapię piszę sobie text i chcąc napisać go w miarę czysto staram się zwracać uwagę na to co program mi podkreśla.. no to piszę Silver helms.. no i podkreśla mi "helms" myślę sobie jedyny błąd można było popełnić tylko przy "h" więc jak automat wpisuję "ch" i post poleciał
masakra czego komp nie robi z człowieka.. normalnie bo analfabetyzm złapię przez to jeszcze
masakra czego komp nie robi z człowieka.. normalnie bo analfabetyzm złapię przez to jeszcze
trochę mnie przy kompie nie było
zwolin011@wp.pl
ja wydałem na farby 220 zł nie licząc pędzli (~20 sztuk) już zużytych i na wykończeniu oraz artykułów modelarskich - greenstuff (super przydatny w szczególności jak ręki do skalpela nie masz albo kciuk prawej ręki tak ci krwawi że za bardzo nie wiesz co kroisz - mój przypadek ;>) do robienia konwersji
warto zaopatrzyć się w 0.5l płynu hamulcowego - dobry rozpuszczalnik, szczoteczkę do zębów i 2-3 tubki kropelki oraz zapasowe ostrza do skalpela (25mm)
no i coś do wykańczania podstawek - posypki terenowe, zapałki... etc, etc
o metaliki polecam zapytać w Cytadeli - w W-wie dadzą ci takie po 20 zł za butelkę, większe i 10-20 razy lepsze
w takim wypadku woda nie wystarczy i potrzebny jest spiryt - 95-97% i jakieś małe naczynko
a wracając do malowania to za paletę proponuję pudełka po boxach (małych) algo płyty CD
zwolin011@wp.pl
ja wydałem na farby 220 zł nie licząc pędzli (~20 sztuk) już zużytych i na wykończeniu oraz artykułów modelarskich - greenstuff (super przydatny w szczególności jak ręki do skalpela nie masz albo kciuk prawej ręki tak ci krwawi że za bardzo nie wiesz co kroisz - mój przypadek ;>) do robienia konwersji
warto zaopatrzyć się w 0.5l płynu hamulcowego - dobry rozpuszczalnik, szczoteczkę do zębów i 2-3 tubki kropelki oraz zapasowe ostrza do skalpela (25mm)
no i coś do wykańczania podstawek - posypki terenowe, zapałki... etc, etc
o metaliki polecam zapytać w Cytadeli - w W-wie dadzą ci takie po 20 zł za butelkę, większe i 10-20 razy lepsze
w takim wypadku woda nie wystarczy i potrzebny jest spiryt - 95-97% i jakieś małe naczynko
a wracając do malowania to za paletę proponuję pudełka po boxach (małych) algo płyty CD
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz