E tam, póki nie śmieci na całym forum (bo użytkownik D-Wens jest zbanowany) i ogranicza się do tego tematu, jest zabawnieKatylina pisze:A co do tego idioty...nie można naprawdę go zbanować? Nudne to się robi...
D-Wens Kontratakuje. Koniec jest bliski (juz tylko 2 dni)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
wydaje się, że "Bitewne Przedszkole" to właściwe miejsce dla poziomu jaki prezentuje sobą tajny agent Nikt-Nie-Wie-Kim-Jestem Incognioto. aktualnie pełni on rolę tak zwanego "głupka wioskowego" - wszyscy na niego patrzą z politowaniem i współczuciem, a za plecami się śmieją (co poniektórzy całkiem otwarcie). natomiast jak się znudzi, to umrze śmiercią naturalną, bo po prostu nikt już nie będzie miał ochoty z nim dyskutować.
Już cały sztab hackerów siedzi nad tym forum i rozpracowuje, jak zrobić SQL injection dla tej wersji forum. W ciągu pięciu dni to rozpracują.
Już cały sztab hackerów siedzi nad tym forum i rozpracowuje, jak zrobić SQL injection dla tej wersji forum. W ciągu pięciu dni to rozpracują.
Ile im płacisz ?
Biedne dziecko, co z niego wyrośnie!
Ah, no tak sorry, zapomniałem .
w naturze zapewneTomCio pisze: Ile im płacisz ?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
-
- Wałkarz
to zostało nam jakieś 4 dni.
Łatwo obliczyć 4x24 godzinę (bo tyle godzin moja doba liczy incognito nie wiem ile twoja ) więc zostało nam 96 godzin .
96 godzin x60 (bo tyle minut liczy nasza godzina incognito nie wiem ile twoja)
to zostało nam 5760!!! minut i ta liczba się zmniejsza!!!
Jakbyś się zastanawiał jakie piekielne urządzenie przyczyniło się do tych obliczeń. To rozczaruje cię iż nie maczały w tym rąk ani skaveny ani nawet krasnoludy , tylko był to zwykły jak budowa cepa windowsowy kalkulator!
Moderatorzy powinni na górze zrobić taki licznik aby każdy mógł wiedzieć ile czasu nam zostało.
Głosujemy kto jest za?
Łatwo obliczyć 4x24 godzinę (bo tyle godzin moja doba liczy incognito nie wiem ile twoja ) więc zostało nam 96 godzin .
96 godzin x60 (bo tyle minut liczy nasza godzina incognito nie wiem ile twoja)
to zostało nam 5760!!! minut i ta liczba się zmniejsza!!!
Jakbyś się zastanawiał jakie piekielne urządzenie przyczyniło się do tych obliczeń. To rozczaruje cię iż nie maczały w tym rąk ani skaveny ani nawet krasnoludy , tylko był to zwykły jak budowa cepa windowsowy kalkulator!
Moderatorzy powinni na górze zrobić taki licznik aby każdy mógł wiedzieć ile czasu nam zostało.
Głosujemy kto jest za?
A kto powiedział, zę kiedy rozpracują, to ja odrazu uderzę? Nikt... Poza tym nadal demntuje plotki o tym, że to ja sprzedaję miejsce w reprezentacji polski WHB. Trojek najwyraźniej podjął jakieś działania bez uzgodnienia ich wcześniej z kierownictwem naszej organizacji i został oficjalnie wyrzucony za to. Odcinam się od tej sprawy.
w naturze zapewne
-
- Wałkarz
No i wszystko jasneIncognito pisze:A kto powiedział, zę kiedy rozpracują, to ja odrazu uderzę? Nikt... Poza tym nadal demntuje plotki o tym, że to ja sprzedaję miejsce w reprezentacji polski WHB. Trojek najwyraźniej podjął jakieś działania bez uzgodnienia ich wcześniej z kierownictwem naszej organizacji i został oficjalnie wyrzucony za to. Odcinam się od tej sprawy.
Szczęść Slaaneshu.Incognito pisze:Już cały sztab hackerów siedzi nad tym forum i rozpracowuje, jak zrobić SQL injection dla tej wersji forum. W ciągu pięciu dni to rozpracują.
Jedyne sensowne szanse na SQL Injection dawał, we wcześniejszych (od najnowszej, na której śmigamy) wersjach forum, parametr "highlight" używany przy wyszukiwaniu. A i to było już od ładnych paru wersji połatane i niepodatne na wstrzyknięcia.
Tak mi właśnie przyszło do głowy, że można by spróbować ataku poprzez parametr "mode" przekazywany chociażby przy postingu. Niestety, lektura pliku common.php (includowanego w posting.php, jak i we wszystkich chyba innych .php forum) pozbawia "chakierów" nadziei:
Kod: Zaznacz cały
//
// addslashes to vars if magic_quotes_gpc is off
// this is a security precaution to prevent someone
// trying to break out of a SQL statement.
//
if( !get_magic_quotes_gpc() )
{
if( is_array($HTTP_GET_VARS) )
{
while( list($k, $v) = each($HTTP_GET_VARS) )
{
if( is_array($HTTP_GET_VARS[$k]) )
{
while( list($k2, $v2) = each($HTTP_GET_VARS[$k]) )
{
$HTTP_GET_VARS[$k][$k2] = addslashes($v2);
}
@reset($HTTP_GET_VARS[$k]);
}
else
{
$HTTP_GET_VARS[$k] = addslashes($v);
}
}
@reset($HTTP_GET_VARS);
}
Możesz to podsunąć swoim "chakierom", Incognito. Może chłopcy przy okazji uzupełnią wykształcenie.
Gdyby szukali exploitów (szczęść Slaaneshu po raz drugi), oto dane forum:
A gdyby nie wiedzieli od czego zacząć: http://www.google.pl/search?q=phpbb+2.0.22+exploit• phpBB: This application is up to date with the latest stable version.
- Version currently installed: 2.0.22
- Last stable version: 2.0.22
• Categories hierarchy: This application is up to date with the latest stable version.
- Version currently installed: 2.1.6d
- Last stable version: 2.1.6d
- Last dev. version: 2.1.6e
Wasz jak zawsze pomocny admin
Tomash
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Incognito, a co członkowie Twojej partii na Twoje kłamstwa? Mam na myśli to:
Nie no, i od Trojka się odciąłeś... ładnie to tak swoich na lodzie zostawiać?
I to:Incognito pisze: Nie będę hakował konta, bo to nie jest zgodne z prawem naszego kochanego kraju. Poza tym dojdę do władzy drogą demokratycznych wyborów jak Adolf. Jeżeli nie boisz się konkurencji, to możesz mnie od banować, a jeżeli się boisz to pozostaw tak jak jest, bo ja lubię zakładać nowe konta.
Kampania wyborcza, jak rozumiem?Incognito pisze: Już cały sztab hackerów siedzi nad tym forum i rozpracowuje, jak zrobić SQL injection dla tej wersji forum. W ciągu pięciu dni to rozpracują.
Nie no, i od Trojka się odciąłeś... ładnie to tak swoich na lodzie zostawiać?
To nie było kłamstwo, powiedziałem że JA nie będę hackował konta. Jak widzisz zajmuje się tym ktoś inny.
Tomash: To fachowcy, znają się na swojej robocie, przynajmniej tak dobrze jak ty na swojej.
Nehan: Złamał reguły, musiał wylecieć, tak samo jak ja z tego forum, kiedy złamałem jego reguły. Proste...
Zawsze Przyczajony
Incognito
Tomash: To fachowcy, znają się na swojej robocie, przynajmniej tak dobrze jak ty na swojej.
Nehan: Złamał reguły, musiał wylecieć, tak samo jak ja z tego forum, kiedy złamałem jego reguły. Proste...
Zawsze Przyczajony
Incognito
-
- Wałkarz
Incognito zawsze i wszędzie jest przyczajony jak....Trojek~!
No incognito ty to masz łeb na karku.
Można o tobie wiele rzeczy powiedzieć, ale nie możemy powiedzieć że z tym hakowaniem "porwałeś się z motyką na słońce"
No incognito ty to masz łeb na karku.
Można o tobie wiele rzeczy powiedzieć, ale nie możemy powiedzieć że z tym hakowaniem "porwałeś się z motyką na słońce"
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: