![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
W takim razie będę ją testował i całkiem prawdopodobne że znajdzie się na nią miejsce w rozpie na Bazyla
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
thx.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
W zasadach jest że bohater z kamieniem nie może opuścić jednostki , więc jak go straci wszelkie opory znikająCzy postać po stracie kamienia przysięgi w wyniku ucieczki oddziału może ów oddział opuścić by np. dołączyć do innego? (wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić)
Wydaje mi się że nie możesz , jednak zapis mówi że nie można się tylko odłączyć od jednostki ...Co w sytuacji, gdy oddział postaci z kamieniem został wybity do nogi, po czym "bohater" ucieka... Czy w takim wypadku po zebraniu się może dołączyć do innej jednostki?
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Bez żadnego save'a czy ochrony, model po prostu jest usuwany z gry, ginie.Dźwiedź pisze:to losujemy kto ginie czy ginie zwykły obsługant?
Jeżeli się losuje i i padnie na MI to czy przysługuje mu magiczna ochrona(jeśli takową posiada)?
No nie końca trzeba zadeklarować co się robi inżynierem na początku fazy strzelania. Jeśli ja bym o tym zapomniał to rozlosowywałbym także z możliwością spadnięcia inżyniera a od przeciwnika albo rzutu na 4+ co robił albo to co robił w poprzedniej turze.(...)to ani Mistrz Inzynier ani Inżynier nie będą podlegali konsekwencjom tych misfire'ów.