Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Chodzi mi np. sama podstawa od urwanej kolumny czy jakiś pochyły kawał ściany. Chodzi mi o wystrój podstawek pasujący do zniszczonego mordheim
Jeśli nie chcesz sam robić z GS to polecam odwiedzenie sklepu modelarskiego i zakup gotowych elementów.Jest tego mnóstwo począwszy od gipsowych odlewów beczułek(sam zakupiłem do mordki dwa komplety w różnych rozmiarach) na plastykowych ruinach skończywszy.Co do podstawek samoróbek to zawaloną ściankę najprościej z kawałka kartonu odpowiedniej grubości.
Jaki będzie dobry kolor dla pasa jeśli mam: Bestial Brown, Elf Flash, Bronzed Flesh, Chanimail. Mithril Silver,Terracotta, Vermin Brown, Burnisherd Gold, Enchanted Blue, Bleached Bone, a moje kolory główne na figurce to Bleacherd Bone, Bestial Brown i Chanimail?
Polecam poczytać o kole barw,sam jakiś czas temu kapnąłem się czemu na figurce najlepiej użyć 3 glównych kolorów i 2 dopełniających
Spróbuj łączenia na sztyfty. Ja sobie bardzo chwalę. Mam spore zużycie spinaczy, ale to bardzo pomaga.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To kup, bardzo przydatna rzecz.
Sztyfty to jedyny pewny sposób.
Sztyfty to jedyny pewny sposób.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
http://coolminiornot.com/pics/pics14/im ... befcaa.jpg
Na skórę takiej pani jakie kolory dać? Shadow grey i elf flesh ujdą czy coś innego pokombinować muszę?
Jak również zrobić eteryka, przykładowo banshee aby za kolor ciuszków miała w podstawie fiolet albo czerwień? Taka wyblakła, stara a do tego eteryczna? Kompletnie pomysłu nie mam
Na skórę takiej pani jakie kolory dać? Shadow grey i elf flesh ujdą czy coś innego pokombinować muszę?
Jak również zrobić eteryka, przykładowo banshee aby za kolor ciuszków miała w podstawie fiolet albo czerwień? Taka wyblakła, stara a do tego eteryczna? Kompletnie pomysłu nie mam
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zależy jaki chcesz efekt osiągnąć. Można bestial brownem, można skull whitem lub pewnie jeszcze wieloma innymi kolorami
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
-
- Warzywo
nie no chodzi mi tylko o to jaki kolor jest o "oczko" wyżej jaśniejszy z tych brązów. jedne źródła podają że dark flesh, inne vomit brown...
Spróbuję tutaj w "szybkich pytaniach" może się uda
W osobnym temacie napisałem tak:
"Witam.
Mam pytanie odnośnie Matt-Varnish by GW - czy ktoś z was uwżywa? Jak go oceniacie? Czy rzeczywiście matuje? Może zacznę od tego z czym mam problem: Odkąd pamiętam używam do figurek tego samego Varnisha matowego jakiejś włoskiej firmy. Niestety ostatni pojemnik jak i nowo zakupiony pokrywają moje figurki na bardziej świecąco niż dotychczas. Myślę więc o rezygnacji z tego rzekomo matującego varnisha i szukam zastępczego. Nigdy nie używałem tego z GW więc przed zakupem wolę się poradzić Was. I jeszcze jedna kwestia: czy polakierowane raz figurki (tym nieszczęsnym świecącym) varnishem mogę jeszcze raz walnąć matowym? Czy to da porządany efekt "bez połysku" czy może tylko zepsuć figurkę?
Z góry dzięki za porady. "
W osobnym temacie napisałem tak:
"Witam.
Mam pytanie odnośnie Matt-Varnish by GW - czy ktoś z was uwżywa? Jak go oceniacie? Czy rzeczywiście matuje? Może zacznę od tego z czym mam problem: Odkąd pamiętam używam do figurek tego samego Varnisha matowego jakiejś włoskiej firmy. Niestety ostatni pojemnik jak i nowo zakupiony pokrywają moje figurki na bardziej świecąco niż dotychczas. Myślę więc o rezygnacji z tego rzekomo matującego varnisha i szukam zastępczego. Nigdy nie używałem tego z GW więc przed zakupem wolę się poradzić Was. I jeszcze jedna kwestia: czy polakierowane raz figurki (tym nieszczęsnym świecącym) varnishem mogę jeszcze raz walnąć matowym? Czy to da porządany efekt "bez połysku" czy może tylko zepsuć figurkę?
Z góry dzięki za porady. "
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bestial Brownkondolencje pisze:nie no chodzi mi tylko o to jaki kolor jest o "oczko" wyżej jaśniejszy z tych brązów
Ja stosuje. Polecam. Nie jest głęboko matujący ale zapobiega świeceniu. Jak nałożysz matowy lakier na błyszczący to otrzymasz matowy efekt, nie powinno to zepsuć efektu.Remo pisze:Mam pytanie odnośnie Matt-Varnish by GW - czy ktoś z was uwżywa? Jak go oceniacie? Czy rzeczywiście matuje?...
Ok, dzięki. Za Twoją namową wypróbuję go.Arbiter Elegancji pisze:Ja stosuje. Polecam. Nie jest głęboko matujący ale zapobiega świeceniu. Jak nałożysz matowy lakier na błyszczący to otrzymasz matowy efekt, nie powinno to zepsuć efektu.Remo pisze:Mam pytanie odnośnie Matt-Varnish by GW - czy ktoś z was uwżywa? Jak go oceniacie? Czy rzeczywiście matuje?...
Pytanie z dziedziny modelarstwa: Jak wyrzeźbić ładne futro z GSu? Wychodzi mi trochę wyliniałe a chciałbym zrobić mojemu Tyrantowi gustowny płaszcz.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
"JOIN OR DIE"