Oj zostawie...Komentarze ad armia czy ad persona, zostaw sobie na skype'a/pw.
Dobra, już spieprzam z tego wątku.
Moderator: Kołata
Oj zostawie...Komentarze ad armia czy ad persona, zostaw sobie na skype'a/pw.
Spoko. Tylko, że taki szaman jest dupnym generałem. A wystawiamy go specjalnie dowalki wręcz... Sory, ale tu przebija się pewien dysonans poznawczy...Mac pisze:Na małe punkty, takie jak 1000, to i magii za dużej nie uświadczysz u wroga (no chyba, że jest "anty" i gra na "klimatycznym" dowództwie magów*), więc savage orc shaman spełnia wystarczająco swoją rolę oferując nam dodatkową kość dispela (przy czym jest tani - 70+45=115pkt.). Zakładamy w końcu, że i tak sobie nie poczaruje.
Uwierz mi, że ja to wiem.Mac pisze: Widać, że oddziałem, możesz utrzymać abomkę nawet 3 tury i to powinno wystarczyć. Do tego oddziału wstawiasz tego shamana z różdżką, collarem (ten zaoferuje ochronę, przed śmiercią szamana, by ten mógł przynieść śmierć abomce), 2 atakami trafiającymi na 4+ i czekasz aż przeciwnika nie zda LD. Pamiętaj wystarczy trafić, nie trzeba ranić (ranisz dopiero normalnie, jak przeciwnik zda LD).
Kto każe mu być generałem? Masz jeszcze dwa sloty na bohaterów. Do walki wręcz idealnie nadaje się do eliminacji potworów wroga, a takie są właśnie założenia.Dziekan pisze:Spoko. Tylko, że taki szaman jest dupnym generałem. A wystawiamy go specjalnie dowalki wręcz... Sory, ale tu przebija się pewien dysonans poznawczy...
Savege Orc Big'uns Boar Boyz mają podstawki 25x50mmtetsuo pisze:Styka sie chyba 6, albo 5 nie wiem jaka Abominacja ma podstawke.
To daje z Banner of Golan dużo ataków + dziczki, też z siłą 5. Ale co z tego! Abominacja potrafi wstać. A jak nawet zostanie na tej jednej ranie, to i tak jej atak będzie zabójczy dla tego oddziału Savage Orków.Mac pisze: Styka się maksymalnie, z uwzględnieniem "corner to corner" czterech dzikich orków na dzikach.