Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Re: Dyskusja o balancing patchu
Pal licho cupped handsy - one use only, i jednym miskastem sie nikogo nie zabije.
Najwiekszy imho skandal to dziala DoW - lizaki to bardzo mocna armia, praktycznie nie ścięta przez BP, a dodatkowo te działa cholernie ciezko drować lataczami przez morza skinków, a dodatkowo mocno przeszkadzają temu co boli lizaki - smokom i pancernym celom.
Zdecydowanie popieram zbanowanie dział DoW w lizakach.
Najwiekszy imho skandal to dziala DoW - lizaki to bardzo mocna armia, praktycznie nie ścięta przez BP, a dodatkowo te działa cholernie ciezko drować lataczami przez morza skinków, a dodatkowo mocno przeszkadzają temu co boli lizaki - smokom i pancernym celom.
Zdecydowanie popieram zbanowanie dział DoW w lizakach.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
reszta topowej piatki ma lepsze rary - wiec można ale to nic nie zmieni - kluczowe sa te lizaki.
Beasts of Chaos - circa 5k
albo wszytskim albo nikomu
imho najwieksze gięcie to armatki w lizzi i VC jakby innych rarów nie było
imho najwieksze gięcie to armatki w lizzi i VC jakby innych rarów nie było
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Infernal Puppet
- Masakrator
Pomyślmy - top 5 to obecnie ( jeśli się nie mylę i niekoniecznie w tej kolejnosci ):
I ich ( grywalne ) rary :
Demony - Bloodcrusherzy, flamery
VC - Wargulf, Coach, Wraity,
DE - Hydra i bolce
LiZ - Stedzie, razory, salamandry
Skaveny - abomka, warpcannon
Z tej listy tylko 2 armie tak zasadniczo mają sens brać cannony - lizaki i DE ( bo działa są lepsze od bolców, choć większośc wolała by 2 hydry pewnie ), reszta ma swoje rary, albo nie potrzebuje aż takiego wspomagania na LT. Nie mniej, popieram pomysł zbanowania DoW w całym Top 5.
I ich ( grywalne ) rary :
Demony - Bloodcrusherzy, flamery
VC - Wargulf, Coach, Wraity,
DE - Hydra i bolce
LiZ - Stedzie, razory, salamandry
Skaveny - abomka, warpcannon
Z tej listy tylko 2 armie tak zasadniczo mają sens brać cannony - lizaki i DE ( bo działa są lepsze od bolców, choć większośc wolała by 2 hydry pewnie ), reszta ma swoje rary, albo nie potrzebuje aż takiego wspomagania na LT. Nie mniej, popieram pomysł zbanowania DoW w całym Top 5.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- swieta_barbara
- habydysz
Mylisz sie.Infernal Puppet pisze:Z tej listy tylko 2 armie tak zasadniczo mają sens brać cannony - lizaki i DE
- Infernal Puppet
- Masakrator
Może i się mylę, ale chociaż powiedz gdzie i czemu .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Popieram całym sercem ban dział DoW.
A jeśli nie ban to mocne ograniczenie.
Np.
DoW/RoR max 300 pkt i nie można powtarzać jednostek.
Może nie rozwiązuje to problemu kompletnie (a wolał bym nie widzieć DoW i RoR wcale na stołach poza armią DoW ) ale przynajmniej przycina 2x cannona + 15 mengili
Infernal zwróć uwagę na to, że faktycznie różne armie mają różne rary - gorsze lub lepsze jednak działa są brane z 2 powodów - straszą / często zwracają się nawet jeśli nie bezpośrednio to przez sam fakt bycia na stole / kosztują śmieszne punkty często dużo mniej niż inne dobre rary - wychodzi na to, że wystawienie np maxa dobrych specjali i herosów zamiast kosztem rarów odbywa się zamienieniem droższego dobrego rara na tanie dobre działo.
Pamiętajmy że Armia DoW nie była ruszona od eonów przez GW. Nowe podręczniki nawet przestały o niej wspominać. Na mój gust jest to mega destabilizujące i bzdurne, że każda armia może wystawić sobie 2 działa.
Np.
Może nie rozwiązuje to problemu kompletnie (a wolał bym nie widzieć DoW i RoR wcale na stołach poza armią DoW ) ale przynajmniej przycina 2x cannona + 15 mengili
Infernal zwróć uwagę na to, że faktycznie różne armie mają różne rary - gorsze lub lepsze jednak działa są brane z 2 powodów - straszą / często zwracają się nawet jeśli nie bezpośrednio to przez sam fakt bycia na stole / kosztują śmieszne punkty często dużo mniej niż inne dobre rary - wychodzi na to, że wystawienie np maxa dobrych specjali i herosów zamiast kosztem rarów odbywa się zamienieniem droższego dobrego rara na tanie dobre działo.
Pamiętajmy że Armia DoW nie była ruszona od eonów przez GW. Nowe podręczniki nawet przestały o niej wspominać. Na mój gust jest to mega destabilizujące i bzdurne, że każda armia może wystawić sobie 2 działa.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie każda, bretka nie może . Zresztą dlatego że GW opuściło pieski ( tak jak Chaos dwarfy ) na forum DoW trwają prace nad fanowskim AB.Pamiętajmy że Armia DoW nie była ruszona od eonów przez GW. Nowe podręczniki nawet przestały o niej wspominać. Na mój gust jest to mega destabilizujące i bzdurne, że każda armia może wystawić sobie 2 działa.
- swieta_barbara
- habydysz
DE nie wystawiaja cannonow, bo maja 2 bolce na slot.swieta_barbara pisze:Mylisz sie.Infernal Puppet pisze:Z tej listy tylko 2 armie tak zasadniczo mają sens brać cannony - lizaki i DE
Cannony biora natomiast vc i lizaki.
kampania wyborcza do LS rozpoczeta moge zostac szefem twojego sztabuGogol pisze:Popieram całym sercem ban dział DoW.
Np.
Jak grałem z lizakami Malala na DMP to nawet tych działek nie zauważyłem.
Nie popieram ich banowania, ale uważam, że można by dopisać coś w BP, co łączyłoby się z poważnymi niedogodnościami (podobnie mengili). Choć z drugiej strony te DoW przede wszystkim problem Warszawy, gdzie rozpy robi się nie w armybuilderze, a w punkcie ksero.
Nie popieram ich banowania, ale uważam, że można by dopisać coś w BP, co łączyłoby się z poważnymi niedogodnościami (podobnie mengili). Choć z drugiej strony te DoW przede wszystkim problem Warszawy, gdzie rozpy robi się nie w armybuilderze, a w punkcie ksero.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- swieta_barbara
- habydysz
Chyba nie tylko, bo Paffeu tez mial 2 dzialka w rozpisce. Ogolnie na Bazylu byl taki moment, ze na 3 pierwszych stolach w trzeciej bitwie byly 3 lizaki i w sumie 6 cannonow - wypas. Pozostale dwa to Slaanesh i Handelek. Nie sprawdzalem pozostalych rozp, ale pewnie jeszcze jakies pozawarszawskie DoW by sie znalazly.Jankiel pisze:Jak grałem z lizakami Malala na DMP to nawet tych działek nie zauważyłem.
Hmm, grając z lizakami to canony mnie bolały po koleś napierdzielał w kółko a za to slann mógł zajac się abominacją. Ogólnie gdyby nie cannony było by duzo lepiej, niż remis. Na ale cóż. Ja jestem za zbanowaniem i za tym aby Gogol zajął miejsce w LS, bo jest bardzo dobrym sędzia i ogolnie ogarnia.
Gogol ja Cie od kilku sezonow chce wepchnac do LS i moze teraz sie uda
To ktorzy sedziowie sposrod LS sa przeciw zbanowaniu Dow? Chce wiedziec na kogo nie glosowac
To ktorzy sedziowie sposrod LS sa przeciw zbanowaniu Dow? Chce wiedziec na kogo nie glosowac
IMO sa nastepujace rozwiazania (takie zeby nie godzily w system obecnego BP)
1. Zakaz wystawiania DoW i RoR w armiach innych niz DoW.
2. Zakaz wystawiania DoW Cannon i Mengili w armiach innych niz DoW (nie godzi w klimaciarzy lubiacych ogry czy rhinoxy).
3 i 4. J.W. tylko ze w najlepsych 5 armiach (DoC, VC, DE, Skaven, Lizzie)
osobiscie jestem za opcja 1 - z powodow o ktorych pisalem kazylion razy
1. Zakaz wystawiania DoW i RoR w armiach innych niz DoW.
2. Zakaz wystawiania DoW Cannon i Mengili w armiach innych niz DoW (nie godzi w klimaciarzy lubiacych ogry czy rhinoxy).
3 i 4. J.W. tylko ze w najlepsych 5 armiach (DoC, VC, DE, Skaven, Lizzie)
osobiscie jestem za opcja 1 - z powodow o ktorych pisalem kazylion razy