temat/galeria/wysypisko - jurak'a /Nurgl Warriors/

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

temat/galeria/wysypisko - jurak'a /Nurgl Warriors/

Post autor: jurak »

Znajomy wymeczyl mnie zebym pomalowal mu bez szalu, ale figurke na "puleczke", mam jedna skonczona (wreszcie cos po dlugiejjjj przerwie) to mozna cos pokazac wreszcie ;].
Innego pomyslu nie mialem, a ze nmm meczyl mnie od dluzszego czasu postanowielm walnac delikwenta w nmm, nie jest jeszcze moze doskonaly ale jak na pierwszy nmm wydaje sie ze moze byc (wiekszosc bledow, ktore popelnilem juz udalo mi sie wychwycic, inne zrobione celowo).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mam nadzieje ze za niedlugo dam rade dorzucic szagota (prawie skonczony), 4x5 psow (podstawki do skonczenia) i 5 konnych marudow konnych na pozniej (dopiero zaczeci).
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2010, o 20:40 przez jurak, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

No bardzo fajny nmm(jeszcze ci trochę brakuje do Siaska i jego marinow :wink: ) ale mi się bardzo podoba. Tak na dobrą sprawę nie ma się do czego przyczepić :) .

pozdro i wklejaj foty tego szagota :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Na razie jest zajebiście. =D>

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

no ładnie...widzimy tu przykład jak z badziewnej figurki možna zrobić coś takiego.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Git malina ;) Ale mogles dodac troche inny odcien futra, z daleka wyglada jak NMM zloty
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Czystko ,schludnie ... mnie się podoba =D> Jeżeli miałbym coś poprawiać to złoty NMM ma trochę dziwny kolor i zdecydowania brakuje 1-2 rozjaśnień (do czystego białego) .Imo teraz jest za mały kontrast (podobnie jak na większości elementów np: płaszczyk) .

p.s-Walnij jakieś wash z ciemnego brązu na to futro ,a będzie 100 razy lepiej wyglądać :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

w sumie jedyne co mi się nie podoba to ten fragment broda-wąsy pod hełmem. No i faktycznie niektóre elementy można by jeszcze rozjaśnic. Poza tym git =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

szczerze piszac ;) to plaszcza, szczegolnie futerka, i brody niechcialo/niemialem pomyslu/sknocilem swiadomie :)

odnosnie zlota to sam mam pewne sprzecznosci, generalnie wszyscy robia do bardzo ciemnego (tez mam ale juz w mega zakamarkach), i tu jeszcze musze na ten temat pomyslec, co do plaszcza to winna fotki (zapomnialem filtra zalozyc, to moze by sie tak nie blyszczal), ale generalnie jest od dark flesha+scorched do khador red base.

ehh, kminilem zeby jakas lepsza fotke zrobic samego plaszcza, ale lakier skaszanil sprawe, wszedzie jest matowiutki a na plaszczu kaszana :/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jurak pisze:
ehh, kminilem zeby jakas lepsza fotke zrobic samego plaszcza, ale lakier skaszanil sprawe, wszedzie jest matowiutki a na plaszczu kaszana :/
znam ból. Miałem to samo z Grombrindalem moim.
Obrazek

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

no i wymeczylem ;]
taki na stol to akurat, troche dalem dupy z edycja (troche male zdjecia) ale to i tak tt :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, o 21:33 przez jurak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Świetny dobór kolorów, jak i gładkie przejścia. Naprawdę miłe dla oka prace, aż się nie mogę doczekać na więcej!

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo ładniutkie.
Bardziej mi pasuje niż krasnal.
:)

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

Ładnie =D> moge wiedzieć jakich kolorów użyłeś do ---> skóra , po kolei jak warstwy kładłeś i szmata / coś na jegp dupie :D tez jak po kolei warstwami szło :) szagi poprostu bardzo ładny nic dodać nic ująć :)

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

wiadrowod pisze:Ładnie =D> moge wiedzieć jakich kolorów użyłeś do ---> skóra , po kolei jak warstwy kładłeś i szmata / coś na jegp dupie :D tez jak po kolei warstwami szło :) szagi poprostu bardzo ładny nic dodać nic ująć :)
skora moj patencik na chaos, dheneb stone wash devlan mudem, wyciagasz dhenebem, wash, dheneb dheneb+bialy (ivory z vallejo, w moim przypadku)
szmaka to z gamy P3 sanguine base i dodawany ryn flesh.

sproboje jutro zrobic lepsze foty co by mu sie tak nozki nie swiecily, troche go zmatowilem.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo przyjemne. Płynne przejścia, dobre kolory. Toporek świetny ;)
=D> =D>

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Bardzoładny. Cieszy oko :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

BArdzo ładny, podoba się
]arrrr

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Na wzór tego Szagota kumpel pomalował mi dragonogry... Też ślicznie wyszły, świetnie razem by się prezentowali...

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Grolshek pisze:Na wzór tego Szagota kumpel pomalował mi dragonogry... Też ślicznie wyszły, świetnie razem by się prezentowali...
no innego patentu jak zielono cielisty sobie nie wyobrazalem.
natomiast moje DO beda oczywiscie tez zielono/cieliste ale juz z reszta postaram sie tak pokombinowac zeby to nie bylo monotomne.

btw dalem lepsze zdjecia ;]

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Shaggy ładny tan też. Tan ma lepszą aparycje, u Shagyego widać czasem bardzo lipne krawedzie miedzy kolorami skóry (partii ludzkiej) zwlaszcza po lewej stronie patrzac od przodu. tak czy siak ladny TT i jasny a ja bardzo lubie jasne kolory :). Tylko troche chyba robiony na odwal sie ;)

ODPOWIEDZ