Drużynowe Zmagania w Babicach-13.03.2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Re: Drużynowe Zmagania w Babicach-13.03.2010

Post autor: morgan10005 »

5 stołów 72 w rzędzie daje 6 stołów koziołkowych, przy 3 rzedach oznacza to dwa dodatkowe miejsca dla nowych teamów.
Przy takim rozstawie sali jaki mamy -kolumny ,scena- raczej nie da rady ustawić tak stołów aby zyskać te dodatkowe miejsca. Może i się da -ale nie chce eksperymentować w piątek wieczorem i jak nie wyjdzie to powiedzieć -sory ale nie ma miejsc.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

kaleson co żeś sie tak napalił na koziołka? drużynówka 3 os nie jest częsta i to doskonały pomysł by poćwiczyć coś podobnego do DMP a na koziołka jeszcze będzie na pewno jakiś singiel. Jak chcesz parować na 1700 ? chyba że zakładamy że to drużynówka ale traktowana jak singiel gdzie tak na prawde drużyna nie jest ważna ważne by poćwiczyć koziołka....
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A co jest nie tak w parowaniu na 1750?
Poza tym gdzie ja się napaliłem? Zmuszam kogoś do czegoś? Ludzie do mnie piszą to im odpisuję, tak jak Tobie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Sorry chłopaki, ale coś mi wypadło.
Morgan wypisz mnie proszę z listy najemników.
Sorki Bless i Goboss, mam nadzieję że nie popsuje wam to planów i mam nadzieję że zagracie na tym turze, jakby co zawsze możecie wziąć Gotih'iego do teamu.

pzrd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Kalesoner pisze: Poza tym gdzie ja się napaliłem?
gdzieś na pewno... forsujesz używając coraz nowszych argumentów zależy Ci na tym formacie=napalenie
A co jest złe w parowaniu-że skoro mamy ćwiczyć pre koziołka to nie ma sensu układać rozpisek pod drużynówkę ot choć by to:P
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ja tez poprosze o wypis z Najemnikow. Gram w skladzie JH z Debkiem i Kacprem.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

bless pisze:Ja tez poprosze o wypis z Najemnikow. Gram w skladzie JH z Debkiem i Kacprem.
Hell yeah!

edit: czy moglibysmy pojechac naszym skladem 3xOMG - obiecujemy nie zabierac MMM.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Do turnieju zostało 10 dni-mam nadzieję że pracujecie nad ostatecznymi składami i rozpiskami

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

my tak ale jezeli to nie problem to poczekali bysmy z wyslanie pelnego zgloszenia do niedzieli/poniedzialku... w kazdym badz razie gram ja krasiami, Draco DE i na 90% Mikes aka ninjaska O&G

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Tak tylko informuje aby nie było zaskoczenia

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

swieta_barbara pisze:Jak wyslecie rozpiski to i tak automatycznie macie miejsce:
morgan10005 pisze:Pewne miejsca są tylko jak będzie pelne zgłoszenie drużyny-na razie są rezerwacje. W pierwszej kolejności będą uwzględniane pelne zgłoszenia,a następnie rezerwacje.
swieta_barbara pisze:
bless pisze:Ja tez poprosze o wypis z Najemnikow. Gram w skladzie JH z Debkiem i Kacprem.
Hell yeah!

edit: czy moglibysmy pojechac naszym skladem 3xOMG - obiecujemy nie zabierac MMM.
nie ma ograniczenia 2x JH :wink:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

zglaszam sie na najemnika. gram orkami 8) prosze o dopisanie.

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam.
Czytałem coś o prowizorycznym głosowaniu i chcę zaznaczyć, że Inkwizytor jest za formatem 2350.

Pozdrawiam
Holan

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

mogę wystawić niepomalowane ungory ze spearami jako bowmenów ungorów czy mam brać kejos ? : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Czyli propozycja zmiany formatu ostatecznie upadla.
Jasiuuu pisze:mogę wystawić niepomalowane ungory ze spearami jako bowmenów ungorów czy mam brać kejos ? : ]
to chyba będzie podpadało pod brak WYSIWYG, a nie pod prox-chociaż na bestiach to ja się nie znam

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

no dobra, niech wam będzie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

morgan10005 pisze:
Jasiuuu pisze:mogę wystawić niepomalowane ungory ze spearami jako bowmenów ungorów czy mam brać kejos ? : ]
to chyba będzie podpadało pod brak WYSIWYG, a nie pod prox-chociaż na bestiach to ja się nie znam
wlasnie. Bedzie ocena malowania? bo nie ma na pierwszej stronie? i jak z proxami to wyglada? ;>

warto by teraz powiedziec (znaczy ode mnie nikt pewnie proxow nie bedzie mial ale zeby nie bylo z tym problemow :) )

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

proxy w ramach przyzwoitości- jak zawsze.
Z bestiami jest problem bo to "nowa" armia- na razie nie mam pojęcia jak podejść do proxów w tej armii.

oceny malowania nie bedzie, ale jest ocena przygotowania do gry
Bedzie również sprawdzane przygotowanie graczy do bitwy, mianowicie czy mają oni przy sobie rzeczy bez których raczej nie da sie grać, albo przynajmniej dłużej sie zchodzi ze wszystkim czyli:
kostki, miarke calową, kodeks, templatki (jezeli ma katapulty, smoka itp.), move traye pod jednostkami które tego wymagają.
Rozpiski będziecie mieli (jak to zwykle u nas bywa) wydrukowane.

Gracz za posiadanie 100% z wymienionych rzeczy +3 DP, 75% +2 DP, 50% +1DP. Czyli każdy gracz może uzyskać 3 pkt-drużyna 9 pkt

Oceny malowania nie będzie!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

morgan10005 pisze: Z bestiami jest problem bo to "nowa" armia- na razie nie mam pojęcia jak podejść do proxów w tej armii.
ungorki w skirmishu maja to do siebie, ze wystepuja po piec i nie sposob je pomylic z rankowymi :) traktuj jako brak wysiwygu

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Shino pisze:
morgan10005 pisze: Z bestiami jest problem bo to "nowa" armia- na razie nie mam pojęcia jak podejść do proxów w tej armii.
ungorki w skirmishu maja to do siebie, ze wystepuja po piec i nie sposob je pomylic z rankowymi :) traktuj jako brak wysiwygu
ungorki to chyba najmniejszy problem,są tez inne "nowsze" jednostki

ODPOWIEDZ