Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
nie wiem czy to mozliwe bo nie wiem jak wypadaja skalowo ale wyglada jak glowa od ungora... z dorobionymi rogami...
Co się stanie z "otrwawioną" podstawką kiedy wrzucę figurkę do dot-3?
Odklei się/rozpuści(?)/nic?
Odklei się/rozpuści(?)/nic?
jeśli robisz makietę historyczną to stanowczo za grube (pomijam jakieś arabskie wyjątki czu scenografie z Quo Vadis), ale masz to szczęście że to makieta do systemu fantasy (tak mniemam, skoro piszesz tutaj), więc spokojnie ujdzie, co prawda bardziej jako kolumna krasnoludzka niż elficka ale zawszejamakot pisze:Czy jeśli chodzi o skale to korki (takie po winku), nadały by się jako kloumny do makiet np. ruin zamku???
pzdr
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
mam pytanko, kiedy i jak robicie podstawki?
przed malowaniem czy moze po malowaniu?
np. tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=4330
chlopaki malowali i bejcowali najpierw na normalnej podstawce a pozniej figsy sa na kamieniach (czy w czasie malowania powinno sie je przyklejac a pozniej jakos odciac, czy jak? )
zapewne, elementy do mocowania w podstawce sa usuwane, ale czy w metalowych figsach tez ten element usuwacie (jesli tak to czym ). czy moze najpierw malujecie a pozniej ten element powinien byc usuniety?
sa gdzies na necie jakies poradniki na ten temat?
przed malowaniem czy moze po malowaniu?
np. tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=4330
chlopaki malowali i bejcowali najpierw na normalnej podstawce a pozniej figsy sa na kamieniach (czy w czasie malowania powinno sie je przyklejac a pozniej jakos odciac, czy jak? )
zapewne, elementy do mocowania w podstawce sa usuwane, ale czy w metalowych figsach tez ten element usuwacie (jesli tak to czym ). czy moze najpierw malujecie a pozniej ten element powinien byc usuniety?
sa gdzies na necie jakies poradniki na ten temat?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
co do podstawek to jak komu wygodniej Ja jak maluje standardowo to po sklejeniu modelu robię podstawkę (bez flocka/ trawki i śniegu ofc.) a później pryskam podkładem i maluje całość. trawkę itp. naklejam po lakierowaniu. Przy bejcy robię inaczej; podstawki robię oddzielnie (bo maluje je konwencjonalnie) a później wklejam za pomocą pina zabejcowany model.
Zapewne chodzi ci o tagi (taki podłużny kawałek metalu między nogami figsów który wtyka się w szczelinę podstawki). Ja usuwam go nożem ze scyzoryka (trochę siły wymaga) lub jeśli figas jest bryłowata to wsadzam ją pomiędzy dwa grube kawałki korka umieszczone w imadle i odcinam malum brzeszczotem.Morsereg pisze:zapewne, elementy do mocowania w podstawce sa usuwane, ale czy w metalowych figsach tez ten element usuwacie (jeśli tak to czym ).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
http://coolminiornot.com/128771
jakie kolory uzyc zeby otrzymac ten sam/podobny effekt skóry ghouli??
jakie kolory uzyc zeby otrzymac ten sam/podobny effekt skóry ghouli??
wygląda na Catachan Green rozjaśniany Rotting Flesh
Kurde jakie kolory kupić farb vallejo do nmm?-myślę że chyba wszystkie odcienie szarego i jasne błękity z vmc jest znacznie większa paleta i z 15 farb by wyszło,ktoś może mi podpowiedzieć co wybrać,nmm nigdy się nie babrałem z przeświadczenia ,że to za trudne i czasochłonne
Do srebrnego wystarczy ci biały i czarny + dodatki niebieskiego na przykład (zależy jaki efekt się chce uzyskać)
Najlepiej zmywać dotem, lecz on śmierdzi...
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Chce zrobić na podstawkach kamienne podwyższenie.
No i tu pytanie z czego zrobić ten kamień?
I z innej beczki: czy z podstawki ozdobionej np. trawką, da się te zdobienia jakoś usunąć?
I z innej beczki: czy z podstawki ozdobionej np. trawką, da się te zdobienia jakoś usunąć?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
-korekkrusk pisze:Chce zrobić na podstawkach kamienne podwyższenie.
-kora
-znaleźć lub obłupać prawdziwy kamulec
w zależności od tego jaki chcesz efekt uzyskać.
Zeskrobać nożykiemkrusk pisze:I z innej beczki: czy z podstawki ozdobionej np. trawką, da się te zdobienia jakoś usunąć?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
z czego zrobić płytki brukowe?
jak forme z gąbki przygotować do pomalowania (oprócz poklejenia wikolem)????
http://www.wwf.pl/godzinadlaziemi/przylacz_sie.htm
jak forme z gąbki przygotować do pomalowania (oprócz poklejenia wikolem)????
http://www.wwf.pl/godzinadlaziemi/przylacz_sie.htm
]arrrr
Płyn hamulcowy DOT (lub rozpuszczalnik). Ja po "kąpieli" dodatkowo usuwan farbę z trudno dostępnych miejsc szczotką na dremelu.
O usuwaniu farby z modeli jest osobny temat w tym dziale. "Jak się nazywa ten płyn..." czy jakoś tak.
O usuwaniu farby z modeli jest osobny temat w tym dziale. "Jak się nazywa ten płyn..." czy jakoś tak.