Dire Wolves

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Dire Wolves

Post autor: dexterzg »

Siemacie.
kiedyś malowałem figurki ale było to tak dawno ze twarz dwarfa lub boltgun space marina nie posiadał zadnych szczegółów i były to poprostu jednokolorowe plamy. odtatnio przypomniałem sobie jak bardzo to lubiłem, poszedłem do sklepu i kupilem co trzeba. oto wynik malowania moich pierwszych figurek po około 6 latach.
odrazu przepraszam za jakosc zdjęc. są robione telefonem bo nie mam tutaj gdzie studiuje aparatu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

piszcie prosze co jest ok a na co bardziej zwracac uwage albo o czym wiecej poczytac :wink:

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

całkiem ładnie i schludnie i dokładnie ale jak na mój gust to może przydałoby się lekko zabrudzić kości bo są nienaturalne(jeśli możemy mówić o naturalności przy biegającym zombie psie :lol2: ) są zbyt czyste jak na coś co gnije i niewiadomo po jakich cmentarzach biega itp rozumiesz o co chodzi zapewnie

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Fajna ta skóra choć nie przypomina mi zgnitej, a może już za bardzo się opatrzyłem, ale fajna :)
Kości faktycznie za białe, nawet żywy takich nie ma :D

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Post autor: diabloo23 »

Ogólnie bardzo fajnie pomalowane figsy. Jedynie tak jak wspomniał poprzednik - bleched bone i wash na kości i będzie super.
Obrazek

dexterzg

sam nie jestem zadowolony z kosci. macie zupelną racje. poprostu nie bylo mnie stac na wiecej farb a ciezko było mi uzyskac to co bym chial z tego co mam. jeszcze nie jestem na tyle wprawiony w malowaniu #-o

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Myślę że z kolorów które posiadasz dałoby radę wyciągnąć coś bardziej kościstego.
Masz brązy jak widzę.Mieszając z białym można uzyskać ciekawy efekt,później trochę rozjaśniania i gra.
Na koniec gratuluje udanego powrotu do malowania.Skóra bardzo ładna.

Awatar użytkownika
Malcavian

Post autor: Malcavian »

moim zdaniem super, jak na pierwsze modele to wręcz zajebioza, podoba mi się tez dobór kolorow - zostawiłbym czyste kosci, pasuja do calosci a nie kazdy model musi byc "realistyczny" moim zdaniem

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

a ja osobiście podzielam zdania obu panów :wink:
bardzo fajne!!
]arrrr

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No i bardzo ładne ;] Kości postaraj się poprawić. Malujesz bardzo schludnie - a to dobry start ;)

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Zgadzam się z Rastim.

Żeby nauczyć się naprawdę dobrze malować najpierw trzeba malować schludnie. Ty masz to już z głowy.

Reszta to kwestia techniki. Do wyuczenia.

Powodzenia :wink:

dexterzg

takie moje ostatnie mini dzieło :o
Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

:O - dla mnie bomba
Możnaby prosić przepis na skórę dire wolfów? [-o<

Eh chciałbym mieć chociaż troszkę Twojego talentu...

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

B. ładne dire wolfy. Wystarczy tylko hand-made wash z brązowej farby ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

dexterzg

wendigo, nie posiadam żadnego przepisu na taka skóre. poprosyu malowałem ja intuicyjnie i schludnie. baza to farba foundation tallaran flesh, brzegi i to co wystaje jest malowane mieszanka tej samej farby z odrobina białego a miejsca "zacienione" to znowu tallaran flesh+jakikolwiek brąz. pierwszy wilk w paru miejscach pomalowany jest rozcieńczonym flesh washem ale efekt niezbyt mi sie podoba bo jak dla mnie zbytnio sie świeci. jak narazie eksperymentuje :wink:

ODPOWIEDZ