Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Yahoo82 »

Kulasz 1-3 gobos, 4 bully, 5-6 przerzut.
Nie wołasz challange'ów
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

Obrazek

Czy takie wypuszczenie fanoli jest legalne ?

Awatar użytkownika
EvilOne
Wałkarz

Post autor: EvilOne »

fanów wypuszcza się "Z dowolnego punktu jednostki w dowolnym kierunku" więc legalny

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

bardziej chodziło mi o to, czy wpadając we flankę wyjdą z przodu czy druga flanką, ale nie sprecyzowałem pytania. Gdzieś już tu chyba czytałem,że tak można, jednak nie chce mi sie w to wierzyć i potrzebuje się upewnić.

Awatar użytkownika
gerwaz26
Chuck Norris

Post autor: gerwaz26 »

z obrazka wynika ze wyjda z przodu. Nic nie zmienia kierunku jazdy fanoli. A jesli chodzi ci o to czy tak mozna to odpowiedz brzmi tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Można, można. Fanol zawsze śmiga po prostej.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

A ja mam takie pytanie (sorry jeśli odpowiedź już kiedyś była :roll: ):
Czy oddział, który uzyska 6 na animozję, a potem rzuci tyle, że ruch kończyłby się za krawędzią stołu, to czy taki oddział opuszcza stół, czy zatrzymuje się na krawędzi?

Analogiczne pytanie do hoppersów: wskazuję ruch w stronę krawędzi. Rzucam tyle, że koniec dystansu wypada za krawędzią. Hoppersi wybiegają, czy zatrzymują się na krawędzi?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

1 i 2
zatrzymuja sie na krawedzi. w RB masz dokladnie opisane sytuacje kiedy mozna "przejsc przez krawedz"

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

no i dobrze, tak tak też myślałem:)

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

Czy bohater posiadający Świńsztych Porka dostaje dodatkowe ataki za szeregi w pojedynku ?

Awatar użytkownika
Dasieq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dasieq »

Nie ma żadnej adnotacji co do chalange ale ten przedmiot był by bez żadnej wartości gdyby champion krzyczał chalange i wtedy bonus by się kasował:/
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"

quas
Niszczyciel Światów

dostaje
co nie zmienia faktu ze ten item plasuje sie w 5 najbardziej z doopy w AB

quas
Niszczyciel Światów

ostatnio mialem zagwozdke(mala) i chcialbym sie upewnic czy nie bylo walowania:
szaman ze swoja magiczna laga Kalotha jest w challange i bije po altarze. Altar robi Ld test korzystajac z Ld konia czy papieza?

{uprzedzajac pytanie:tak moj great szaman orczy ma 2 ataki,pale i amulet of protectyness i idzie na wojne :twisted: }

ytsunkai
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ytsunkai »

i bije po altarze. Altar robi Ld test korzystajac z Ld konia czy papieza
wg mnie to konia :o

ale mogę sie mylić, bo nie pamięam czy Altar jest mountem.
Jak masz mounta i możesz go oddzielić od herosa, to on testuje na swoim , niezmodyfikowanym Ld.

Tak samo ze smokiem :)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

W sumie to ciekawy acz ryzykowny spossb zabicia altara(stegdona czy skaveńskiego dzwonka)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
gerwaz26
Chuck Norris

Post autor: gerwaz26 »

Dwa pytanka. Pierwsze co sie bardziej oplaca OBB czy SOBB?? Drugie czy kawa orcza wyposazona w speary atakuje wszystkimi mozliwymi atakami z 2 szeregu czy tylny szereg ma 1 atak kazdy? Bo gdzies ostatnio wyczytalem i byly to sprzeczne informacje wiec prosze o klaryfikacje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

gerwaz26 pisze:Dwa pytanka. Pierwsze co sie bardziej oplaca OBB czy SOBB?? Drugie czy kawa orcza wyposazona w speary atakuje wszystkimi mozliwymi atakami z 2 szeregu czy tylny szereg ma 1 atak kazdy? Bo gdzies ostatnio wyczytalem i byly to sprzeczne informacje wiec prosze o klaryfikacje.
1 BOBB
2 Jak masz spery na kawalerii to walczy tylko pierwszy szereg ale masz +1 S w szarży. Z drugiego szeregu walczy tylko piechota. Piechota wali wszystkimi atakami.

quas
Niszczyciel Światów

likaon pisze:W sumie to ciekawy acz ryzykowny spossb zabicia altara(stegdona czy skaveńskiego dzwonka)
powiem tak-moja kultura gry mi mowi ze szaman sie idzie naparzac razem z oddzialem. amulet mi mowi ze mam calkiem sensownego AS/warda. potestuje to zobaczymy
a DD/DS sie teraz robia z czegos innego (w zasadzie rezygnuje z staff of baduum ale chyba moge z tym zyc)

Bloody
Pseudoklimaciarz

Post autor: Bloody »

Czy orki po ruchu wymuszonym, strzelając z łuku maja minusowy modyfikator za ruch?

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

No tak, każdy ruch się liczy, nawet ten z 6 na animozję.

ODPOWIEDZ