Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Kulasz 1-3 gobos, 4 bully, 5-6 przerzut.
Nie wołasz challange'ów
Nie wołasz challange'ów
A ja mam takie pytanie (sorry jeśli odpowiedź już kiedyś była ):
Czy oddział, który uzyska 6 na animozję, a potem rzuci tyle, że ruch kończyłby się za krawędzią stołu, to czy taki oddział opuszcza stół, czy zatrzymuje się na krawędzi?
Analogiczne pytanie do hoppersów: wskazuję ruch w stronę krawędzi. Rzucam tyle, że koniec dystansu wypada za krawędzią. Hoppersi wybiegają, czy zatrzymują się na krawędzi?
Czy oddział, który uzyska 6 na animozję, a potem rzuci tyle, że ruch kończyłby się za krawędzią stołu, to czy taki oddział opuszcza stół, czy zatrzymuje się na krawędzi?
Analogiczne pytanie do hoppersów: wskazuję ruch w stronę krawędzi. Rzucam tyle, że koniec dystansu wypada za krawędzią. Hoppersi wybiegają, czy zatrzymują się na krawędzi?
Nie ma żadnej adnotacji co do chalange ale ten przedmiot był by bez żadnej wartości gdyby champion krzyczał chalange i wtedy bonus by się kasował:/
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"
ostatnio mialem zagwozdke(mala) i chcialbym sie upewnic czy nie bylo walowania:
szaman ze swoja magiczna laga Kalotha jest w challange i bije po altarze. Altar robi Ld test korzystajac z Ld konia czy papieza?
{uprzedzajac pytanie:tak moj great szaman orczy ma 2 ataki,pale i amulet of protectyness i idzie na wojne }
szaman ze swoja magiczna laga Kalotha jest w challange i bije po altarze. Altar robi Ld test korzystajac z Ld konia czy papieza?
{uprzedzajac pytanie:tak moj great szaman orczy ma 2 ataki,pale i amulet of protectyness i idzie na wojne }
wg mnie to koniai bije po altarze. Altar robi Ld test korzystajac z Ld konia czy papieza
ale mogę sie mylić, bo nie pamięam czy Altar jest mountem.
Jak masz mounta i możesz go oddzielić od herosa, to on testuje na swoim , niezmodyfikowanym Ld.
Tak samo ze smokiem
W sumie to ciekawy acz ryzykowny spossb zabicia altara(stegdona czy skaveńskiego dzwonka)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
1 BOBBgerwaz26 pisze:Dwa pytanka. Pierwsze co sie bardziej oplaca OBB czy SOBB?? Drugie czy kawa orcza wyposazona w speary atakuje wszystkimi mozliwymi atakami z 2 szeregu czy tylny szereg ma 1 atak kazdy? Bo gdzies ostatnio wyczytalem i byly to sprzeczne informacje wiec prosze o klaryfikacje.
2 Jak masz spery na kawalerii to walczy tylko pierwszy szereg ale masz +1 S w szarży. Z drugiego szeregu walczy tylko piechota. Piechota wali wszystkimi atakami.
powiem tak-moja kultura gry mi mowi ze szaman sie idzie naparzac razem z oddzialem. amulet mi mowi ze mam calkiem sensownego AS/warda. potestuje to zobaczymylikaon pisze:W sumie to ciekawy acz ryzykowny spossb zabicia altara(stegdona czy skaveńskiego dzwonka)
a DD/DS sie teraz robia z czegos innego (w zasadzie rezygnuje z staff of baduum ale chyba moge z tym zyc)