O&G - Czy warto nimi grać ?
Moderator: Kołata
O&G - Czy warto nimi grać ?
Czy warto grać O&G ?
Czym się wyróżniają ?
Co takiego robią ?
Czy potrafią rozmieść przeciwnika na polu bitwy ?
Co kupić na początek ?
Pozdrawiam
Slipper
Czym się wyróżniają ?
Co takiego robią ?
Czy potrafią rozmieść przeciwnika na polu bitwy ?
Co kupić na początek ?
Pozdrawiam
Slipper
1)jasne
2)sa zieloni
3)przede wszystkim niespodzianki...rownie czesto Tobie jak i przeciwnikowi
4)tak,choc jest to trudne; za to nie udalo mi sie jeszcze dostac 20-0 (max bylo 2-18)nawet przy mega niefarcie/miazdzacej przewadze przeciwnika
5) zwykle trzeba zaczac od army booka,2 jednostek core i generala
2)sa zieloni
3)przede wszystkim niespodzianki...rownie czesto Tobie jak i przeciwnikowi
4)tak,choc jest to trudne; za to nie udalo mi sie jeszcze dostac 20-0 (max bylo 2-18)nawet przy mega niefarcie/miazdzacej przewadze przeciwnika
5) zwykle trzeba zaczac od army booka,2 jednostek core i generala
1) oui
2) sa zieloni
3) moi stoja nieruchomo. jak to zolnierzyki
4) pewnie, jak kazda armia
5) 11NG z 6 edycji i goblina herosa (nie zebym wlasnie takie rzeczy na allegro sprzedawal:P)
2) sa zieloni
3) moi stoja nieruchomo. jak to zolnierzyki
4) pewnie, jak kazda armia
5) 11NG z 6 edycji i goblina herosa (nie zebym wlasnie takie rzeczy na allegro sprzedawal:P)
To narazie go poczytaj,pograj na kartonikach,wyrób swój styl gry(z chariotem i night goblinami bo ci ich wtedy moge sprzedać)i dopiero wtedy kupuj figurki.A co do army booka-jest dobry,tylko troche hamsko zrobiłeś ale...mniejsza z tym.
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork
czemu chamsko?
Bo to wlasnosc intelektualna, ktos uczciwie go stworzyl, a Ty ja ukradles.
Ceny GW sa dosc kosmiczne, nie przecze. I sam swojego czasu mialem troche ABkow na kompie - ale nie zmienia to podejscie w stylu 'ale zemnie spryciacha, zaoszczedzilem pieniazki!' nie jest zbyt na miejscu.
Na kartonikach tzn bez modeli - uzywajac samych podstawek czy wycietych kartonikow o rozmiarach podstawek.
Bo to wlasnosc intelektualna, ktos uczciwie go stworzyl, a Ty ja ukradles.
Ceny GW sa dosc kosmiczne, nie przecze. I sam swojego czasu mialem troche ABkow na kompie - ale nie zmienia to podejscie w stylu 'ale zemnie spryciacha, zaoszczedzilem pieniazki!' nie jest zbyt na miejscu.
Na kartonikach tzn bez modeli - uzywajac samych podstawek czy wycietych kartonikow o rozmiarach podstawek.
Na turnieju i tak będziesz musiał mieć armybooka, także tak czy siak musisz zakupić.
elo, probowales byc zabawny, elo?Fisch pisze:może sobie wydrukować i będziecie mu mogli naskoczyć
elo
Jesli sa turnieje pod patronatem GW z nagrodami GW, to za posiadanie wydruku organizator zapewne jemu karze naskoczyc - na pierwszy schodek, potem na drugi, potem na trzeci, a potem naskoczyc na najblizszy przystnek autobusowy i sie nie pokazywac na turnieju.
Elo.
No ale EOT w tej kwestii - zakup AB jest koniecznoscia w pozniejszym czasie kiedy bedziesz pewny ze chcesz grac OnG a nie czyms innym. Narazie jak najwiecej boyzow, wilkow i maszyn kupuj
ktokolwiek, kiedykolwiek i gdziekolweik by sie spytał:
"jaka grać armią i dlaczego?"
zawsze dostanie taką samą odpowiedź:
"wybierz tą armię,
której klimat najbardziej ci odpowiada,
której figurki najbardziej ci się podobają,
której poświęcisz najwięcej serca,
a modele będziesz traktował jak własne dzieci "
i jeżeli, ta odpowiedź nie zadowala cię w pełni,
to posłuchaj (starszych) kolegów i naucz się na ich błędach...
PS. poczekaj na nową edycję SPACE HULKA, jeżeli szukasz czegoś nowego...
"jaka grać armią i dlaczego?"
zawsze dostanie taką samą odpowiedź:
"wybierz tą armię,
której klimat najbardziej ci odpowiada,
której figurki najbardziej ci się podobają,
której poświęcisz najwięcej serca,
a modele będziesz traktował jak własne dzieci "
i jeżeli, ta odpowiedź nie zadowala cię w pełni,
to posłuchaj (starszych) kolegów i naucz się na ich błędach...
PS. poczekaj na nową edycję SPACE HULKA, jeżeli szukasz czegoś nowego...
Jesteś naprawdę Prawdziwym Punkiem mistrzuTruePunk pisze:elo, probowales byc zabawny, elo?Fisch pisze:może sobie wydrukować i będziecie mu mogli naskoczyć
elo
Jesli sa turnieje pod patronatem GW z nagrodami GW, to za posiadanie wydruku organizator zapewne jemu karze naskoczyc - na pierwszy schodek, potem na drugi, potem na trzeci, a potem naskoczyc na najblizszy przystnek autobusowy i sie nie pokazywac na turnieju.
Elo.
ile jest turnieji organizowanych przez GW?
Niby dlaczego na turnieju zorganizowanym przez GW nie mozńa miec wydruku z PDF czy po prostu kserówki army book'a?
Nie bądź taki ostry w sieci, bo zapewne jesteś gołowąsem o wzroscie 1,50 i nikogo byś nie wyrzucil z turnieju
Tyle, wuluzuj człowieku Prawdziwy Punku, bo nie znasz sie ani na prawie ani na życiu
ajdaho
Ho, ho, ho. Fakt, mam 1,50 metra i nikogo nie wyrzucilem z turnieju nigdy :] Ale nie pisz prosze tak ostro, bo bede sie bal pokazac na turniejach na ktorych goscisz !
A dlaczego nie mozna? Bo to kradziez synku. Jakbys mnie probowal okrasc, w pysk bym Ci dal i tyle. Pracownicy GW maja ze wzgledu na pelniona funkcje ciut mniejsze pole manewru, ale dyskwalifikacja za kradziez ich pracy napewno wchodzi w gre.
Wiekszosc uzytkownikow internetu ma podejscie w stylu 'nie widze osoby ktora okradam, wiec to nie kradziez' przy sciaganiu filmow/muzyki/ksiazek. A prawda wyglada troche inaczej.
Nie mam ochoty nikogo moralizowac - ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
A dlaczego nie mozna? Bo to kradziez synku. Jakbys mnie probowal okrasc, w pysk bym Ci dal i tyle. Pracownicy GW maja ze wzgledu na pelniona funkcje ciut mniejsze pole manewru, ale dyskwalifikacja za kradziez ich pracy napewno wchodzi w gre.
Wiekszosc uzytkownikow internetu ma podejscie w stylu 'nie widze osoby ktora okradam, wiec to nie kradziez' przy sciaganiu filmow/muzyki/ksiazek. A prawda wyglada troche inaczej.
Nie mam ochoty nikogo moralizowac - ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
Panowie, spokojnie, pamiętajcie o tym :
A licky boom boom down!!!
Wydaje mi się że prawda jak zwykle lezy pośrodku. Nie jestem przeciwnikiem ściągania ArmyBoków z netu ale faktycznie chwalić nie ma się za bardzo czym.
Z drugiej strony GW juz dawno zmieniła się z firmy hobbystycznej w maszynkę do nakręcania pieniędzy i wieżcie lub nie ale profit twórców to nikły procent.(co nie oznacza przyzwolenia żeby im je zawinąć)
Po trzecie jest kwestia podejścia do hobby. Potem czytamy" fajny był u nas sklep ale zamkneli inie ma gdzie grać" "kupiłeś w nim coś kiedyś?" "No co ty, takie kosmos ceny, na allegro kupuje albo odlewam". A po tem gramy w komórce, na strychu, w suszarni. Po ciemku i bez makiet. I impreza z bankietu zmienia się w bełta pod nocnym.
A może właśnie trzeba było kupić choć blister na miesiąc.
Z drugiej strony GW juz dawno zmieniła się z firmy hobbystycznej w maszynkę do nakręcania pieniędzy i wieżcie lub nie ale profit twórców to nikły procent.(co nie oznacza przyzwolenia żeby im je zawinąć)
Po trzecie jest kwestia podejścia do hobby. Potem czytamy" fajny był u nas sklep ale zamkneli inie ma gdzie grać" "kupiłeś w nim coś kiedyś?" "No co ty, takie kosmos ceny, na allegro kupuje albo odlewam". A po tem gramy w komórce, na strychu, w suszarni. Po ciemku i bez makiet. I impreza z bankietu zmienia się w bełta pod nocnym.
A może właśnie trzeba było kupić choć blister na miesiąc.
"I czego się tu kłucić ?"
@True Punk
Ja i tak inaczej podchodze do tego ... Masz inne zdanie niż ja lub Fisch, szanuje to i liczę się z twoim zdaniem I naprawde nie ma się o co kłucić, przecież forum powstało w innym celu Tylko umówmy się - ściąganie muzyki i filmów to inna sprawa ...
@Shinue
No więc, masz rację ... Najbardziej podoba mi się armia O&G i chyba nią będę grać
@True Punk
Ja i tak inaczej podchodze do tego ... Masz inne zdanie niż ja lub Fisch, szanuje to i liczę się z twoim zdaniem I naprawde nie ma się o co kłucić, przecież forum powstało w innym celu Tylko umówmy się - ściąganie muzyki i filmów to inna sprawa ...
@Shinue
No więc, masz rację ... Najbardziej podoba mi się armia O&G i chyba nią będę grać