Z czego zrobić strzały i cięciwy dla łuczników.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Z czego zrobić strzały i cięciwy dla łuczników.

Post autor: Jagal »

Witam :)

Z czego mozna zrobic strzały? Niektórzy łucznicy napinają łuki - chciałbym im dorobić strzały i cięciwy.

Cięciwę robiłem po prostu z czarnego bawełnianego sznurka - efekt jest ok, ale zawsze moze ktoś będzie miał lepszy pomysł ;) (myslalem o żyłce wędkarskiej pomalowanej na czarno)

A strzały - myślalem o spinaczu - prosty drucik wyciąć, grot z gsu etc a lotki? z gsu nie za bardzo mi się widzi... a moze drzewiec strzały z plasticardu takiego?
http://bitspudlo.com/images/products/PLAS/MR/30.jpg

A moze ktos poleci jakies fajne bitsy strzał? super strzała byłaby z tego (na dole):

http://bitspudlo.com/images/products/SP ... SR/001.jpg

i własnie o taki efekt/bits mi chodzi.

Pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Toś sobie zadanie wymyślił.Na poważnie,robiąc samemu strzały namęczysz się pieruńsko(zwłaszcza jeśli potrzebujesz większą ilość).Chyba lepiej jak zamieścisz ogłoszenie o potrzebie zakupu strzał.Jest tego sporo więc nie powinno być z tym większych problemów.Swoje niestety dawno zużyłem.
Ps.Gdybyś się jednak uparł na robienie samemu to spinacze chyba bardziej pasują.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

w boxach z gobosami są strzały same.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Strzaly mozesz znalezc w boxach roznych armii. Cieciwy z zylki - tylko nie za grubej - a masz grubosc od 0,06 do 0,5 to dobry pomysl. Pomaluj na braz czy czarno i bedzie spoko.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Strzały proponuję po prostu z drucika. Albo zaostrzyć z jednej strony, ale pocudować jakiś grot. Bez lotek myślę, że by się obeszło.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

cięciwy oczywiście z cienkiej żyłki lub z nitki przeciągniętej przez kostkę mydła (żeby włosków nie było). Strzały można robić z kawałków wyprasek rozciągniętych nad ogniem. Tylko groty trzeba ręcznie dorobić.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Na cięciwę świetnie się nadaje bardzo cieniutki drucik. Niekiedy można znaleźć drut stalowy o grubości włosa- cienki i wytrzymały.
Strzały- jeżeli potrzebujesz dużo to można by się pokusić o wykonanie odlewów. Jeżeli chodzi o małą ilość to tak jak napisał Klafuti- rozciągnij nad świeczką ramkę z wypraski, potnij na długość taką jaką potrzebujesz i już. Dodatkowo można na ciepło spłaszczyć końcówkę strzały, modelarskim nożem przyciąć w trójkąt i groty gotowe.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

ODPOWIEDZ