Witam
Z czego mozna zrobic strzały? Niektórzy łucznicy napinają łuki - chciałbym im dorobić strzały i cięciwy.
Cięciwę robiłem po prostu z czarnego bawełnianego sznurka - efekt jest ok, ale zawsze moze ktoś będzie miał lepszy pomysł (myslalem o żyłce wędkarskiej pomalowanej na czarno)
A strzały - myślalem o spinaczu - prosty drucik wyciąć, grot z gsu etc a lotki? z gsu nie za bardzo mi się widzi... a moze drzewiec strzały z plasticardu takiego?
http://bitspudlo.com/images/products/PLAS/MR/30.jpg
A moze ktos poleci jakies fajne bitsy strzał? super strzała byłaby z tego (na dole):
http://bitspudlo.com/images/products/SP ... SR/001.jpg
i własnie o taki efekt/bits mi chodzi.
Pzdr!
Z czego zrobić strzały i cięciwy dla łuczników.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Z czego zrobić strzały i cięciwy dla łuczników.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Toś sobie zadanie wymyślił.Na poważnie,robiąc samemu strzały namęczysz się pieruńsko(zwłaszcza jeśli potrzebujesz większą ilość).Chyba lepiej jak zamieścisz ogłoszenie o potrzebie zakupu strzał.Jest tego sporo więc nie powinno być z tym większych problemów.Swoje niestety dawno zużyłem.
Ps.Gdybyś się jednak uparł na robienie samemu to spinacze chyba bardziej pasują.
Ps.Gdybyś się jednak uparł na robienie samemu to spinacze chyba bardziej pasują.
w boxach z gobosami są strzały same.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Strzaly mozesz znalezc w boxach roznych armii. Cieciwy z zylki - tylko nie za grubej - a masz grubosc od 0,06 do 0,5 to dobry pomysl. Pomaluj na braz czy czarno i bedzie spoko.
Na cięciwę świetnie się nadaje bardzo cieniutki drucik. Niekiedy można znaleźć drut stalowy o grubości włosa- cienki i wytrzymały.
Strzały- jeżeli potrzebujesz dużo to można by się pokusić o wykonanie odlewów. Jeżeli chodzi o małą ilość to tak jak napisał Klafuti- rozciągnij nad świeczką ramkę z wypraski, potnij na długość taką jaką potrzebujesz i już. Dodatkowo można na ciepło spłaszczyć końcówkę strzały, modelarskim nożem przyciąć w trójkąt i groty gotowe.
Strzały- jeżeli potrzebujesz dużo to można by się pokusić o wykonanie odlewów. Jeżeli chodzi o małą ilość to tak jak napisał Klafuti- rozciągnij nad świeczką ramkę z wypraski, potnij na długość taką jaką potrzebujesz i już. Dodatkowo można na ciepło spłaszczyć końcówkę strzały, modelarskim nożem przyciąć w trójkąt i groty gotowe.
Fear me mortals, for I am the Anointed...