Skaven FAQ

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Re: Skaven FAQ

Post autor: Janiszek »

No własnie. Widziałem, ze wprost nie napisali. A więc dlaczego by nie zostawic tak jak jest dopóki nie pojawi się figurka?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

odpowiedź w kwestii podstawki exterminacji to perełka rzadko spotykana pośród zwykłych Faq-ów - gdyby tak odpowiadali na każde pytanie :lol2:

pozdro,
Ż.

P.S. a zapaleni skaveńscy modelarze z pewnością za rozsądne uznają korzystanie z pokaźniejszych niż 60x100 podstawek - wiadomo większa podstawka lepszy wizualny efekt :wink:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Żaba pisze: P.S. a zapaleni skaveńscy modelarze z pewnością za rozsądne uznają korzystanie z pokaźniejszych niż 60x100 podstawek - wiadomo większa podstawka lepszy wizualny efekt :wink:
Jest też inny plus. Jak zrobią na większej podstawce a okaże się, że ma być większa to poprostu wytną 50x50 i po bólu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Kurwa, jak jest napisane 'we suggest' i 'ale jak robicie konwersje to wolna droga' to nie ma co pierdolic. Ale widze ze juz mnie Shino zamierza wkurwiac ;P i znowu podstawka bedzie do przerobki ;( KURWA! A jak mowilem 50x100 to 'nieeee uscislimy 50x50'.. Ja jebie............. <tlucze glowa w sciane>

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

głęboko wierzę w rozsądek Listy Sędziowskiej i ujednolicenie podstawki do 60x100 (sorry cosmo :P)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Morrok pisze:Ku*waaaaaa, ale moc z Doomwheelem, pieprzyc dominację :D!!!! ;)))

ten FAQ wzmocnił szczurki trochę ;)

Właściwie jest najlpszy doomwheel szarżujący w tył ;)))
masz zajebista figse doomwheela, na stworzenie ktorej wydales kupy kase i masz abominacje ktora ludzie robia sobie z plasteliny
co robisz?
wydajesz faqa :mrgreen:

mi sie podoba punkt o nie dolaczaniu herosow spoza pestilens do furmanki

pzdr

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

bigpasiak pisze:
Shino pisze:
bigpasiak pisze: Czy to można analogicznie do wykopywaczek odnieść także?
moze wykopki maja swoj opis tego jak sie pojawiaja?

a moze wardy wardancerom kasowac jak driadom... w sumie precedens juz jest :roll:
O ile mnie pamięć nie myli to nie ma w zasadach wykopek co zrobić jak wykopuje się pod unitem szczelnie obwarowanym innymi oddziałami.
A może małym druczkiem gdzieś jest w booku?

W sumie można odebrać wirtualne pivoty tankom.
Nie ma podstaw by je zostawić :roll:
Tak, wiem że nie na temat ale bigpasiak ma rację. Abominacja nie ma miejsca to należy ją aż zniszczyć (!!!) Ale dla szanownej wykopki przesuwaj wszystkie oddziały coby miejsce miała ...

P.S. wiem że abominacja nie szarżuje jak się odradza a wykopki liczą się jak szarżujące tak ale mało to jest w RB opisanych sytuacji kiedy szarżujący jednak niedoszarżowuje? (nowe słowo :wink: )

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

szafa@poznan pisze:głęboko wierzę w rozsądek Listy Sędziowskiej i ujednolicenie podstawki do 60x100 (sorry cosmo :P)
Nienawidze Cie ;P

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

jak widać chłopaki w ogóle mają luźne zdanie na temat podstawek: :wink:
Q. What are the Unit Strengths (and base sizes) of
Warplock Jezzails and Weapon Teams?
A. They are all Unit Strength 2. The safest bet is to
assume they are all on a cavalry base, even though
they are obviously infantry models. However, do
keep in mind that, as for all conversions, there are
no strict rules about base size (other than: ‘Be
reasonable!’), and that any forthcoming Citadel
miniature might be different from this suggested size.
Giant ratom zabrali Strength in Numbers. Nie wiem po co.

Doomwheel mocarny jest!
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Cosmo pisze:
szafa@poznan pisze:głęboko wierzę w rozsądek Listy Sędziowskiej i ujednolicenie podstawki do 60x100 (sorry cosmo :P)
Nienawidze Cie ;P
Cosmo misiaczku, spójrz na to z tej strony, będzie robiła za półeczkę w twojej magnetycznej walizeczce ;*
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Cosmo, Ty to normlnie jęczysz jak baba/Żaba
Zamiast się cieszyć, że możesz sobie dwie wystawić, to marudzisz, że na dużej podstawce...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ