Ludzie ogarnijcie się.
Pociesza mnie jedynie post Marka G. mam nadzieje że to co napisal faktycznie się sprawdzi i
.Po ograch wiecej boostow nie bedzie
pzdr.
Moderator: Barbarossa
.Po ograch wiecej boostow nie bedzie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
dokladnie, WoCh czy HoCh z orkami nigdy mega latwo nie mial, jest wyrownanieKal_Torak pisze:
To czemu wogóle zaczynaliście? Jest wiele problemów, nie mniejszych od słabości ogrów i orków. A teraz co - w połowie drogi tupniemy nogą i zakrzykniemy - już balansować nie będziemy, bo nie! Głupota.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
szukanie dziury w calym,i tak ktos krzyknie na forum, ze chce harpie w bretoni dla lepszego balansu i caly twoj plan runie... rozumiesz teraz w czym tkwi problem?
Nie nadal nie rozumiem. Zwłaszcza, że uzależniasz całe przedsięwzięcie od jednego krzykacza sejmikowego...Robson pisze:Kal_Torak
Oplac ludzi, ktorzy wydadza od nowa 15 LEPSZYCH! zrownowazonych kodexow, i wydawaj stosowne uscislenia co kwartal jak wyjdzie nowa armia. jezeli temu podolasz, to przyznam ci racje...
A potem przekonaj kolejne 3000 osob na tym forum, ze wszystko jest zbalansowane i nie wymaga dalszej pracy.
good luck.
.. a i tak ktos krzyknie na forum, ze chce harpie w bretoni dla lepszego balansu i caly twoj plan runie... rozumiesz teraz w czym tkwi problem?
A będzie to w roku 2012r. - w roku w którym stanie słońceBOGINS pisze: Jeśli te zmiany odnośnie BP pójdą dalej to śmiem przypuszczać i tu będzie mała groza - I MOJE WIESZCZENIE NA KOLEJNE LATA że trzeba będzie stworzyć dwie LIGI dla warhammerowców i polhammerowców!!!!!
- BDSM Dominator się na to piszeBOGINS pisze:A wtedy cmokniemy się wszyscy w dupę.
W DE zostaje masę ciekawych opcji. A że ECS obcina najdurniejsze opcje (monster truck oraz smok+shades za resztę), to akurat jego zaleta. Zostaje bardzo mocna armia, tylko wymagąjąca odrobiny wysiłku intelektualnego.Euro CS ssie - skavy i De są kadłubkami
Bo takie było zapotrzebowanie.To czemu wogóle zaczynaliście?
Jest wiele problemów, nie mniejszych od słabości ogrów i orków.
Głupotą jest nie zorientować się, kiedy przestać.A teraz co - w połowie drogi tupniemy nogą i zakrzykniemy - już balansować nie będziemy, bo nie! Głupota
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zgadzam się w całej rozciągości. Obiektywnie plewne Orkasy i DoW osiągnęły poziom armii "średnich", ogry mam nadzieję, że też osiągną ten poziom i chyba starczy radosnej twórczości i koncertu życzeń.Osobiście uważam BP za skończony (poza drobną poprawką ogrów). Inne zasady mające urozmaicić rozgrywkę będę testował na lokalach i ewentualnie publikował je jako opcjonalne propozycje turniejowe.
Nie sądze.Jankiel pisze:99% z nich istnieje głównie w Twojej głowie.
Istnieje również tego odwrotność. Warto o tym nie zapominać.Jankiel pisze:Głupotą jest nie zorientować się, kiedy przestać.Osobiście uważam BP za skończony (poza drobną poprawką ogrów).
Właśnie o tym wcześniej pisałem. Brakuje opcjonalnych/alternatywnych publikacji dla graczy i organizatorów turniejów. Jestem wstanie się zgodzić, że takie publikacje mogą w pełni BP zastąpić, a nawet osiągnąć większą skuteczność. Stąd mam pytanie. Na jakiej zasadzie i gdzie chciałbyś owe urozmaicenie "publikować"? Chodzi mi oto, aby był łatwy dostęp do takowych zasad. Nieraz zanim wogóle turniej zostanie zorganizowany pada pytanie przez organizatorów lub głosowanie nad formatem i zasadami turnieju. Dodatkowo na samym forum brakuje niejako miejsca, w którym takie pomysły mogłyby się "rodzić". Ogólnie chodzi mi o reaktywowanie procesu, dzięki któremu organizatorzy chętniej sięgaliby po urozmaicenia turniejowe. Jeśli BP kończy swoją działalność cała siła pozostanie w rękach orgazanitorów, którym zdecydowanie łatwiej wprowadzać ciekawe zmiany i eksperymenty. Trzeba tylko ten proces reaktywować ;P.Jankiel pisze:Inne zasady mające urozmaicić rozgrywkę będę testował na lokalach i ewentualnie publikował je jako opcjonalne propozycje turniejowe.
szkoda tylko że płomiennego zapału starczyło tylko na dwie armie - nie miałbym nic przeciwko kastracji armii pod warunkiem że podobny los spotkałby pozostałych liderów, a tak BTW to wiem że dla Ciebie żadne ciecia De nie są straszne - gorzej niż w 6 ed być nie możeJankiel pisze:W DE zostaje masę ciekawych opcji. A że ECS obcina najdurniejsze opcje (monster truck oraz smok+shades za resztę), to akurat jego zaleta. Zostaje bardzo mocna armia, tylko wymagąjąca odrobiny wysiłku intelektualnego.Euro CS ssie - skavy i De są kadłubkami
[/quote] - dokładnie sprawdzać i testować w praktyce - a jak się graczom będzie podobać to kontynuowaćJankiel pisze: Inne zasady mające urozmaicić rozgrywkę będę testował na lokalach i ewentualnie publikował je jako opcjonalne propozycje turniejowe.
gdybyś się nie zorientował to podpowiem: zeźlił mnie wjazd Twój ad personam pt. "nie lubisz Euro CS" bo grasz DE - los metalowych żołnierzyków w najmniejszym stopniu mnie nie porusza Twój argument jest równie "wartościowy" jak mój: "popierasz EURO CS bo grasz HE" taki sposób prowadzenia dyskusji jest... niemerytoryczny.Aldean pisze:@ Żaba
obruszyles sie tak mocno ze tylko utwierdziles mnie w przekonaniu jak bardzo nie chcesz zeby zjechali dark elfy.
doprawdy nie mam pojęcia skąd ten wniosek tak po prawdzie to uważam oba rozwiązania są potrzebne.Aldean pisze:Ja jestem za tym aby topowe armie oslabic, a Ty zeby slabe wzmocnic.
pozdrawiam
ok masz racje. mea culpa.Żaba pisze:gdybyś się nie zorientował to podpowiem: zeźlił mnie wjazd Twój ad personam pt. "nie lubisz Euro CS" bo grasz DE - los metalowych żołnierzyków w najmniejszym stopniu mnie nie porusza Twój argument jest równie "wartościowy" jak mój: "popierasz EURO CS bo grasz HE" taki sposób prowadzenia dyskusji jest... niemerytoryczny.Aldean pisze:@ Żaba
obruszyles sie tak mocno ze tylko utwierdziles mnie w przekonaniu jak bardzo nie chcesz zeby zjechali dark elfy.
Tego ze oba rozwiazania są potrzebne nie jestem pewien. Można najpierw ściąć topowe armie, a jak to się nie sprawdzi to dopiero zboostowac te slabsze. Sądzę ze jakby chociaz troche wziąć z euroCsa do Bp to pozytywnie bys sie zaskoczyl. Mysle ze kazdy by sie pozytywnie zaskoczyl.Żaba pisze:Aldean pisze:doprawdy nie mam pojęcia skąd ten wniosek tak po prawdzie to uważam oba rozwiązania są potrzebne.Aldean pisze:Ja jestem za tym aby topowe armie oslabic, a Ty zeby slabe wzmocnic.
pozdrawiam
szkoda że nie ustosunkowałeś się do moich argumentów dot. wzmocnienia VC, Lizzi i kosmetycznego ścięcia Doch + robienia wszystkich rozp na jedno kopyto bo to jest powód dla którego uważam ten CS za słaby.
pozdro,
Ż.
bp zaczynal ze slotami z etc. nie zdalo to egzaminu ze wzgledu na to, ze mocne armie z reguly nie maja jednego slusznego wyboru (patrz demony -> nmie trzeba tam dublowac rarow bo jest kilka mocnych wyborow, lub vc, ktorych niemoznosc triplowania speciali wogole nie rusza)chociaz troche wziąć z euroCsa do Bp
To juz totalna bzdura; 100x mniejsza firma jaka jest privateer press, wydała właśnie zasady "revised" do POŁOWY armii hord warmaszyn (czyli coś jakby 4 nasze army booki naraz), i zapewniam Cię że sa pińcet razy lepiej zbalansowane niż cały warmłotek razem wzięty. A to nie jest ich końcowa wersja - do oficjalnego wydania ich jeszcze pewnie ciut czasu brakuje i finalnie będa lepsze.zeby zbalasnowac kazda armie potrzebaby 1000osob i 1000lat, i aktualizowac co 3miechy po wyjsciu nowej armi, po tym zabiegu ta gra juz nie bedzie przypominala warhammera,
wszystkie armie chaosu zostały juz wydanenie można się spodziewać iż 8 edycja coś zmieni, poza wprowadzeniem kolejnej dawki chaosu.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Kiedy zrzuta?Kal_Torak pisze:Dokładnie. Sam byłbym skłonny za pracę takiej grupki decydentów zapłacić.