Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Dyskusja o balancing patchu

Post autor: Infernal Puppet »

Nie umiecie grać 7ed wochem w obecnych warunkach, to przynajmniej miejcie na tyle wstydu, żeby o tym publicznie nie pisać. [-o<
To zagraj lepiej od nas mądralo \:D/ ](*,) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Myślisz, że to takie trudne? :D :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

A ja bym chciał usłyszeć co LS myśli o tym koncercie życzeń:D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

chaos na mengilach helce i full magii - zło
orki na mengilach maszynkach i full magii - dobro klimat - dajmy im przedmioty i sloty

^^
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Koz@a pisze:A ja bym chciał usłyszeć co LS myśli o tym koncercie życzeń:D
Marek G pisze:Po ograch wiecej boostow nie bedzie. Pisalismy juz to wiele razy.
Ogry pewnie raczej na pewno dostana tylko boosta w kompozycji (bez przedmiotow i zmian zasad).
WoCh WE Breta Dwarfy - porownywlane armie (choc dwarfy z kazdy spokojnie moga zremisowac).
Do tego Bestie, ktore pewnie sa slabsze.
Zadna nie dostanie boosta, bo musialyby wszystkie dostac. I to takiego, by nie byc przypadkiem lepsza od Empire/HE - bo to bylaby przesada.
IMO niewykonalne.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

+1 kalesoner

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Na nowe Ab gracze Bestii i Wojowników poczekają minimum 4-5 lat. Inne " nieco średniawe" Armie dostaną swoje dużo wcześniej. Dlatego też apeluję o zrozumienie problemu
Jak widać, zrozumnienie w narodzie kuleje :P .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

BOGINS pisze:+1 kalesoner
mozemy sie kiedys ustawic na bitwe, ty i kaleson gracie WoCh a ja wezme O&G z mengilami, moze byc bez BP

pzdr

Kalesoner
Szczur Królów

Dobra, ale w woch też będą mengile (a Jasiu będzie kulał kosteczki za siłę bramki). :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Infernal Puppet pisze:
Na nowe Ab gracze Bestii i Wojowników poczekają minimum 4-5 lat. Inne " nieco średniawe" Armie dostaną swoje dużo wcześniej. Dlatego też apeluję o zrozumienie problemu
Jak widać, zrozumnienie w narodzie kuleje :P .
A wiesz, że latem ma być nowa edycja?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Oczwiscie że wiem, przecierz w kontekscie tego piszę :P . Jak sadzisz, które AB doczekają się pierwsze wersji 8-edcyjnych ?
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Kalesoner pisze:Dobra, ale w woch też będą mengile (a Jasiu będzie kulał kosteczki za siłę bramki). :D

jak w tej armi nie ma nawet czego porządnie wessać : P ; ]
Obrazek
T

Kalesoner
Szczur Królów

Mengile, wrona, duży szaman czy co tam, zawsze gdzieś te punkty siedzą, to nie WE. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Infernal Puppet pisze:Oczwiscie że wiem, przecierz w kontekscie tego piszę :P . Jak sadzisz, które AB doczekają się pierwsze wersji 8-edcyjnych ?
Więc skąd wiesz, że nie okaże się że to edycja rydwanów, albo że nie wypuszczą czegoś na kształt ravening hordes? Nie masz kuli przepowiadającej przyszłość w podręczniku twojej armii to nie mędrkuj.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Więc skąd wiesz, że nie okaże się że to edycja rydwanów, albo że nie wypuszczą czegoś na kształt ravening hordes? Nie masz kuli przepowiadającej przyszłość w podręczniku twojej armii to nie mędrkuj.
Nie jesteśmy bandą matołów by zgadywać, iż pierwszym Ab w ósmej edycji będzie Chaos. To jest równie prawdopodobne jak koniec świata w 2012.
Nie oszukujmy się, o ile ta całą ósma edycja nie jest plotką, nowy podręcznik Chaosu nieprędko trafi w nasze ręce.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

co do edycji
3ed:?
4ed:?
5ed: herohammer
6ed: skirmishammer & cavhammer
7ed: monsterhammer
8ed: ???
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Nie jesteśmy bandą matołów by zgadywać, iż pierwszym Ab w ósmej edycji będzie Chaos
zaprawde powiadam Ci że ostatni beda pierwszymi :D
nie bądź człowiekime małej wiary... już nie ma marks of ch. udnivided
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Pomarzyć dobra rzecz, ale AB chaosu ma dopiero niecałe 2 lata, a nowy book wydaje sie mniej wiecej co 4-5 ( nie mówiąc już o rekordzie dark eldarów z czterdziestki - 11 lat i dalej czekają)
Mad Mike pisze:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Robson pisze:Dobry porojekt LL poprze.
niestety cały czas piszesz co byś chciał, co możnaby zrobić, co organizator mógłby wprowadzić. Nie wiem z jakiego klubu/miasta jesteś, ale na pewno możesz zorganizować, pośrednio lub bezpośrednio lokala z takimi zasadami. Od tego bym zaczął, potem trzeba zawalczyć o mastera, imo to właściwsza droga niż napieranie na LS.
Robson znasz mnie bardzo dobrze, mało to graliśmy ;P. Pracowałem w WCM (Dawid - leśne elfy) - pamiętasz? ;P.

Co do klubu to do dziś nie wiem czemu figuruję w Bastionie ;P. Aczkolwiek Embir dostał ostatnimi czasu bzika na punkcie battla i chce reaktywować klub, w skład którego mam oczywiście wejść, bo mi nie przepuści ;P. O organizacji turniejów w Pruszkowie już myślimy.

Co nie zmienia faktu, że organizatorzy turniejów nie mają oficjalnego źródła, z którego by czerpali pomysły i natchnienie do eksperymentowania z zasadami turniejowymi. Zaś ja z embirem włącznie mamy serdecznie dość zasad z dupy wziętych w postaci skaczących na polu bitwy goblinów, sexmaszyn, k6 błogostawieńst na poczatku bitwy itp. dupereli.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

to weźcie dupe w troki i zorganizujcie turniej na dobrych zasadach - poważnie i bez kpin mówie : ]

nawet możecie topic założyć i gwarantuję że wam go nie zamkną :mrgreen:
Obrazek
T

ODPOWIEDZ