HE 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Jankiel pisze:
to ja chce na SW6 challange!
Szóstka była miesiąc temu, teraz będzie siódemka :)
A challenge bardzo chętnie.
kurka ubiegl mnie :) :P

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

pewnie przez to ze z Jankolem nie gralem juz od wiekow(orcasami chyba tylko w jakiejs starej lidze)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Grałem wczoraj tą rozpiską z nowym imperium.
Bardzo zabawna i wdzięczna. Słaba, ale przez to dużo ciekawsza. Oczywiście za łuczników i swordmasterów lepiej by było dorzucic rydwanów. No ale wygladałoby to dużo mniej ciekawie.

Arcymag w pierwszej turze nie rzucił żadnego dubletu, w drugiej zaliczył miscasta, w trzeciej zniszczył czołg, w czwartej uciekł z terroru, w piątej się zebrał i skasował kawalerię, w szóstej Hellborga bodajże - trzy czary wystarczyły, żeby się zwrócił.

Piechota zaliczyła po strzale z rakietnicy i nie dała sobie rady z klockiem swordsmenów z Hellborgiem (mimo kombinowanej szarży 6 spearelfów z warbannerem na przód, rydwanu na bok i 8 swordmasterów na drugi bok - kontrszarża jednego detachmentu sprawiła, że przegrałem o 7...

Za to dragon princes z bsb i jeden oddział silverów przejechali bez problemów przez klocek z Karlem Franzem wygrywając o 9.

Łucznicy i skauci nic nie zrobili, ale fajnie wyglądają - zatem zostają. Może jedynie usunę jedną 10 łuczników i zrobię sobie 10 silverów - ale do tego bym musiał dokupic jeszcze 5 koników.

Nowe imperium jest śmieszne. Steamtanki to kompletna pomyłka - jeden celny strzał z bolta i stają się bezużyteczne. Nadrabiają to przegięci special characters - mam nadzieje, że prędzej czy później zostaną zakazani na turniejach limited. To jakiś absurd, żeby można było wykupic cesarza z zadającym d3 rany runefangiem, wardem na 4+, 10 ld i zasięgiem dowodzenia 18"... I jeszcze wrzucic go na smoka.

Partyzantka DE (grałem nimi drugą bitwę) była już dla imperium nie do przejścia, mimo straty dwóch RBT już w pierwszej turze.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Ja wiedzialem bez testow ze Tanki plewia
Za to 18" LD na genku jest troche giete
Smok+empire to zabojcze rozwiazanie
Nie beda to rowne bitwy :roll:

Przyznam ze ta armia HE jest slabsza od DE, ktorymi grales, niemniej zabawnie sie bedzie nia grac

ODPOWIEDZ