Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
McKrólik
Plankton

Re: Szybkie pytania

Post autor: McKrólik »

Dzień dobry. Mam jedno malutkie pytanie. W jakim zestawie do imperium/bretonii znajdują się kalkomanie? Interesują mnie te z gryfami i skrzyżowanymi mieczami. Bardzo proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Bretońskie kalkomanie masz tu:
Grail Knights
Men at Arms
Bretonnian Knights
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
McKrólik
Plankton

Post autor: McKrólik »

dzieki wielkie

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Oświetlenie(diody+bateryjka i takie tam)? :?
Tylko koniecznie instrukcja łopatologiczna dla totalnego laika.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

czy jest jakis poradnik/tutorial mowiacy o malowaniu drzewcy broni? albo moze samego drewna.
jesli nie ma to mzoe ktos kompetentny chcialby takowy napisac :)

@grabz
mozesz sprecyzowac pytanie? bo po tym co napisales, to nie za bardzo wiadomo o co ci chodzi.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Grabz
Kretozord

Morsereg pisze:mozesz sprecyzowac pytanie? bo po tym co napisales, to nie za bardzo wiadomo o co ci chodzi.
Jasne że mogę,tym bardziej iż mam nadzieję że ktoś na nie odpowie.Na razie w fazie projektu mam budyneczek a raczej jego ruiny.Chciałbym w jego,częściowo odsłoniętej piwnicy umieścić lampę czy pochodnie ażeby było cuś widać.Nie chodzi mi o mocne źródło światła a raczej o delikatne rozproszenie ciemności.W tym celu poszukuję jakowegoś tutka(chyba coś z elektroniki połączonej z modelarstwem).
Morsereg pisze:o malowaniu drzewcy broni? albo moze samego drewna
Tutka żadnego nie znam,sam maluję na dwa sposoby,technika ta sama różni się tylko doborem farb.Maluję linie stopniowo rozjaśniając farby.
1) scorched brown>snakebite leather>rotting flesh(bardziej stonowany efekt)
2)dark flesh>snakebite leather>skull white(wcześniej używałem bleached bona ale wyschła zaraza)
Wszystko na czarnym podkładzie.Mam nadzieję że pomogłem.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

jak wsadzić zdjęcie na forum tak by pokazało się z automatu ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

co do oświetlenia to sprawa jest prosta. Myślę że do oświetlenia piwnicy najlepiej zastosować żaróweczkę. Dioda ma ostre światło. Będziesz potrzebował :
1) Żaróweczka bądź dioda np
[urlhttp://www.allegro.pl/item944633063_mikro_zaro ... y.html[url]

2) Bateria (zależnie od mocy żarówki ) – np. dla żarówki na 4,5V można dać 3x paluszek (1,5V każdy) łączymy je ze sobą + do minusa tworząc ciąg. Wówczas ich napięcia się zsumują. Polecam dać mniejsze napięcie niż jest na żarówce- dzięki temu żarówka będzie świeciła słabiej.

3) Wyłącznik – by nie odpinać baterii za każdym razem.

4) Kabelek

Jak chcesz wykonać solidnie to pasowało by wszystko polutować.
Odsłonięte części kabelków dobrze jest zaizolować – taśmą lub rurką termozgrzewalną.
podłączysz to wszystko tak:
Obrazek
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Grabz
Kretozord

Archaon dzięki śliczne,tego mi trzeba było :D

Zwolin
Falubaz

ponawiam pytanie :

jak zrobić by zdjęcie ze strony internetowej wskakiwało na forum ?
no i jakiej ma być rozdzielczości ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Klikasz prawym na zdjęcie i "kopiuj adres odnośnika" później przy pisaniu posta

Kod: Zaznacz cały

[img] ctrl+v [/img]
A szerokość to chyba najlepiej do 800-900

Mormo
Wałkarz

Post autor: Mormo »

Witam.

Zaczynam moją przygodę z Warhammerem FB i mam małe pytanie dotyczące farbek a dokładniej w jakich proporcjach rozcieńczać farbki citadel i valeyo? Czy washe tez sie rozcieńcza? Rozumiem, że użyc do tego wody destylowanej? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Nie rozcieńcza się od razu całej puszki. Jak nakładasz farbkę to np: wcześniej lekko zwilżasz pędzelek. Najlepiej to np na sreberku lub palecie leciutko rozwadniać - ale bez przesady. Washy raczej rozwadniać nie musisz, no ale to już wedle potrzeb. Ogólnie nie ma jakiś stałych mechanizmów. Musisz to robić intuicyjnie. A woda taka zwykła - z kranu.

Zwolin
Falubaz

ja cytadelkom wpuściłem 0.2-0.3 ml wody zwykłej i jest spoko
ale i tak rozcieńczam na palecie dodatkowo

jak rzeźbicie w GS to najpierw modelujecie czy pozwalacie ztwardnąć a potem tniecie ?

czy może jeszcze inaczej ?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nom, zaraz po zakupie spokojnie można rozcieńczać farbki dodając trochę wody do słoiczka (ale nie za dużo, łatwiej jest dodać niż odjąć :wink: ).
Zwolin pisze:jak rzeźbicie w GS to najpierw modelujecie czy pozwalacie ztwardnąć a potem tniecie ?
modelujesz zaraz po wymieszaniu składników, potem zostawiasz do wyschnięcia.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja bym rzekł - jak wolisz, jak Ci wygodniej.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

No wiec stalo sie postanowilem kupic washe nazbieralem fundusze iz zastanaiam sie jakie kupić :roll:
Problem w tym ze nazwy mi dużo nie mowią a nie wiem taz jak to wyglada na figurce :?
Licze ze mi podacie nazwy washów ktorych potrzebuje :mrgreen:
Oto kolory do których potrzebny mi jest wash:
- Elf flesh
- Mithril silver
- Skull white
- Foretress grey
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

kup sobie zestaw wszystkich woshy z aokoło 60 zl jest i wychodzi to taniej... zawsze Ci sie przydadzą :)
Obrazek

Zwolin
Falubaz

gdzie Ty masz za tyle ?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Obrazek

ODPOWIEDZ