Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Dzień dobry. Mam jedno malutkie pytanie. W jakim zestawie do imperium/bretonii znajdują się kalkomanie? Interesują mnie te z gryfami i skrzyżowanymi mieczami. Bardzo proszę o odpowiedź.
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
czy jest jakis poradnik/tutorial mowiacy o malowaniu drzewcy broni? albo moze samego drewna.
jesli nie ma to mzoe ktos kompetentny chcialby takowy napisac
@grabz
mozesz sprecyzowac pytanie? bo po tym co napisales, to nie za bardzo wiadomo o co ci chodzi.
jesli nie ma to mzoe ktos kompetentny chcialby takowy napisac
@grabz
mozesz sprecyzowac pytanie? bo po tym co napisales, to nie za bardzo wiadomo o co ci chodzi.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Jasne że mogę,tym bardziej iż mam nadzieję że ktoś na nie odpowie.Na razie w fazie projektu mam budyneczek a raczej jego ruiny.Chciałbym w jego,częściowo odsłoniętej piwnicy umieścić lampę czy pochodnie ażeby było cuś widać.Nie chodzi mi o mocne źródło światła a raczej o delikatne rozproszenie ciemności.W tym celu poszukuję jakowegoś tutka(chyba coś z elektroniki połączonej z modelarstwem).Morsereg pisze:mozesz sprecyzowac pytanie? bo po tym co napisales, to nie za bardzo wiadomo o co ci chodzi.
Tutka żadnego nie znam,sam maluję na dwa sposoby,technika ta sama różni się tylko doborem farb.Maluję linie stopniowo rozjaśniając farby.Morsereg pisze:o malowaniu drzewcy broni? albo moze samego drewna
1) scorched brown>snakebite leather>rotting flesh(bardziej stonowany efekt)
2)dark flesh>snakebite leather>skull white(wcześniej używałem bleached bona ale wyschła zaraza)
Wszystko na czarnym podkładzie.Mam nadzieję że pomogłem.
jak wsadzić zdjęcie na forum tak by pokazało się z automatu ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
co do oświetlenia to sprawa jest prosta. Myślę że do oświetlenia piwnicy najlepiej zastosować żaróweczkę. Dioda ma ostre światło. Będziesz potrzebował :
1) Żaróweczka bądź dioda np
[urlhttp://www.allegro.pl/item944633063_mikro_zaro ... y.html[url]
2) Bateria (zależnie od mocy żarówki ) – np. dla żarówki na 4,5V można dać 3x paluszek (1,5V każdy) łączymy je ze sobą + do minusa tworząc ciąg. Wówczas ich napięcia się zsumują. Polecam dać mniejsze napięcie niż jest na żarówce- dzięki temu żarówka będzie świeciła słabiej.
3) Wyłącznik – by nie odpinać baterii za każdym razem.
4) Kabelek
Jak chcesz wykonać solidnie to pasowało by wszystko polutować.
Odsłonięte części kabelków dobrze jest zaizolować – taśmą lub rurką termozgrzewalną.
podłączysz to wszystko tak:
1) Żaróweczka bądź dioda np
[urlhttp://www.allegro.pl/item944633063_mikro_zaro ... y.html[url]
2) Bateria (zależnie od mocy żarówki ) – np. dla żarówki na 4,5V można dać 3x paluszek (1,5V każdy) łączymy je ze sobą + do minusa tworząc ciąg. Wówczas ich napięcia się zsumują. Polecam dać mniejsze napięcie niż jest na żarówce- dzięki temu żarówka będzie świeciła słabiej.
3) Wyłącznik – by nie odpinać baterii za każdym razem.
4) Kabelek
Jak chcesz wykonać solidnie to pasowało by wszystko polutować.
Odsłonięte części kabelków dobrze jest zaizolować – taśmą lub rurką termozgrzewalną.
podłączysz to wszystko tak:
Fear me mortals, for I am the Anointed...
ponawiam pytanie :
jak zrobić by zdjęcie ze strony internetowej wskakiwało na forum ?
no i jakiej ma być rozdzielczości ?
jak zrobić by zdjęcie ze strony internetowej wskakiwało na forum ?
no i jakiej ma być rozdzielczości ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Klikasz prawym na zdjęcie i "kopiuj adres odnośnika" później przy pisaniu posta
A szerokość to chyba najlepiej do 800-900
Kod: Zaznacz cały
[img] ctrl+v [/img]
Nie rozcieńcza się od razu całej puszki. Jak nakładasz farbkę to np: wcześniej lekko zwilżasz pędzelek. Najlepiej to np na sreberku lub palecie leciutko rozwadniać - ale bez przesady. Washy raczej rozwadniać nie musisz, no ale to już wedle potrzeb. Ogólnie nie ma jakiś stałych mechanizmów. Musisz to robić intuicyjnie. A woda taka zwykła - z kranu.
ja cytadelkom wpuściłem 0.2-0.3 ml wody zwykłej i jest spoko
ale i tak rozcieńczam na palecie dodatkowo
jak rzeźbicie w GS to najpierw modelujecie czy pozwalacie ztwardnąć a potem tniecie ?
czy może jeszcze inaczej ?
ale i tak rozcieńczam na palecie dodatkowo
jak rzeźbicie w GS to najpierw modelujecie czy pozwalacie ztwardnąć a potem tniecie ?
czy może jeszcze inaczej ?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nom, zaraz po zakupie spokojnie można rozcieńczać farbki dodając trochę wody do słoiczka (ale nie za dużo, łatwiej jest dodać niż odjąć ).
modelujesz zaraz po wymieszaniu składników, potem zostawiasz do wyschnięcia.Zwolin pisze:jak rzeźbicie w GS to najpierw modelujecie czy pozwalacie ztwardnąć a potem tniecie ?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
No wiec stalo sie postanowilem kupic washe nazbieralem fundusze iz zastanaiam sie jakie kupić
Problem w tym ze nazwy mi dużo nie mowią a nie wiem taz jak to wyglada na figurce
Licze ze mi podacie nazwy washów ktorych potrzebuje
Oto kolory do których potrzebny mi jest wash:
- Elf flesh
- Mithril silver
- Skull white
- Foretress grey
Problem w tym ze nazwy mi dużo nie mowią a nie wiem taz jak to wyglada na figurce
Licze ze mi podacie nazwy washów ktorych potrzebuje
Oto kolory do których potrzebny mi jest wash:
- Elf flesh
- Mithril silver
- Skull white
- Foretress grey
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
gdzie Ty masz za tyle ?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz