Asrai 2500p.
Nie no... Przynajmniej maja MR (1). I znalazlbym te punkty na trzeciego scrolla jakos... Ale to po testach ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeszcze nie wiem, ale byc moze ja mam jakas aure antymagiczna, ktora mi pozostala z grania krasnoludami. Sprawia ona, ze nawet przeciwko Chaosowi na Teentchu 5 DD i 2 DS wystarczaja![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeszcze nie wiem, ale byc moze ja mam jakas aure antymagiczna, ktora mi pozostala z grania krasnoludami. Sprawia ona, ze nawet przeciwko Chaosowi na Teentchu 5 DD i 2 DS wystarczaja
Ostatnio zmieniony 7 maja 2007, o 14:51 przez Torres, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra! Ostatnie zmiany... Dziekuje wszystkim za wszelkie komentarze.
Dwie rozpiski. Powiedzcie, ktora wedlug was jest lepsza.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Longbow, Dispel Scroll, Ranu’s Heartstone
Spellsinger (lvl 2) 175p
Longbow, Calaingor’s Stave (or additional Dispel Scroll), Dispel Scroll
Noble 158p
Great Weapon, Longbow, Hail of Doom Arrow, Helm of the Hunt, Light Armour, Shield, Alter Kindred
Noble 135p
Army Standard Bearer, Sword of Might, Annoyance of Netlings
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
5 Wild Riders (Musician, Standard Bearer) 148p
8 Wardancers (Bladesinger) 158p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2495p
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 158p
Great Weapon, Longbow, Hail of Doom Arrow, Helm of the Hunt, Light Armour, Shield, Alter Kindred
Noble 135p
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
4 Warhawk Riders 160p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2497p
Tak, jedyna roznica jest taka, ze w jednej armii jest drugi oddzial Wardancerow a w drugiej Warhawk Riderzy.
Dwie rozpiski. Powiedzcie, ktora wedlug was jest lepsza.
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 158p
Noble 135p
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2495p
Heroes:
Spellweaver (lvl 4) 295p
Spellsinger (lvl 2) 175p
Noble 158p
Noble 135p
Core:
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
10 Glade Guards 120p
8 Dryads 96p
8 Dryads 96p
Special:
4 Warhawk Riders 160p
Rare:
Treeman 285p
Treeman 285p
---------------- 2497p
Tak, jedyna roznica jest taka, ze w jednej armii jest drugi oddzial Wardancerow a w drugiej Warhawk Riderzy.
Druga rozpa. Latacze zawsze sie przydaja. Bedziesz mial mozliwosc spowalniania niektorych regimentow i "rozpracowywania" wroga na raty.
I jeszcze zapytam - po co Ci ten Calaigor's Stave? Przeciez ten item byl slaby juz w zeszlej edycji, chociaz wtedy jeszcze mozna bylo przez jednego maga puscic wszystkie kosci powera. Teraz, kiedy kazdy mag ma kosci tylko dla siebie, ten przedmiot jest juz zupelnie bezuzyteczny.Bo do czego sie przyda? Zeby dwa razy rzucic treesinging na dwoch kosciach? Nie warto. Zdecydowanie lepszy trzeci scroll.
Przemyslalbym tez jeszcze raz uzbrojenie BSB. Nie lepiej miec SoM i wyczerpywalnego warda? Albo Warda na 3+ przeciwko niemagicznym atakom i Biting Blade?
Bo nie zawsze bedziesz mial okazje do czelendża (ja bym odmawial pojedynkow, zeby tylko moc normalnie walic po tym BSB) a chlopak jest mieciutki. Byle zwykły wojak moze Ci go zatłuc... Ja bym BSB zabezpieczyl raczej przed zwyklymi wojownikami a nie przed herosami. Herosow bierzesz na czelendz czempionem tancerzy. Grozniejsze sa dla Ciebie ataki kamikadze lekkich jazd, terradonow, czy innych warhawkow. Bo doswiadczony gracz bedzie sie bardzo staral wyjać tego BSB - od tego bedzie zalezala szansa pojechania dwoch treemanow.
Pozostawiam pod rozwage.
I jeszcze zapytam - po co Ci ten Calaigor's Stave? Przeciez ten item byl slaby juz w zeszlej edycji, chociaz wtedy jeszcze mozna bylo przez jednego maga puscic wszystkie kosci powera. Teraz, kiedy kazdy mag ma kosci tylko dla siebie, ten przedmiot jest juz zupelnie bezuzyteczny.Bo do czego sie przyda? Zeby dwa razy rzucic treesinging na dwoch kosciach? Nie warto. Zdecydowanie lepszy trzeci scroll.
Przemyslalbym tez jeszcze raz uzbrojenie BSB. Nie lepiej miec SoM i wyczerpywalnego warda? Albo Warda na 3+ przeciwko niemagicznym atakom i Biting Blade?
Bo nie zawsze bedziesz mial okazje do czelendża (ja bym odmawial pojedynkow, zeby tylko moc normalnie walic po tym BSB) a chlopak jest mieciutki. Byle zwykły wojak moze Ci go zatłuc... Ja bym BSB zabezpieczyl raczej przed zwyklymi wojownikami a nie przed herosami. Herosow bierzesz na czelendz czempionem tancerzy. Grozniejsze sa dla Ciebie ataki kamikadze lekkich jazd, terradonow, czy innych warhawkow. Bo doswiadczony gracz bedzie sie bardzo staral wyjać tego BSB - od tego bedzie zalezala szansa pojechania dwoch treemanow.
Pozostawiam pod rozwage.
Pamietaj, ze elfy to nie krasnale. Kurduple mogly sobie przyjac na klate kilka D6S4. Przy ich wytrzymalosci i pancerzu straty byly minimalne. Przy elfach nawet najmniejszy, najslabszy magiczny pocisk to ból...Torres pisze: Jeszcze nie wiem, ale byc moze ja mam jakas aure antymagiczna, ktora mi pozostala z grania krasnoludami. Sprawia ona, ze nawet przeciwko Chaosowi na Teentchu 5 DD i 2 DS wystarczaja
MUZYK na tancerzach niezbedny!!! kiedys podziekujesz uwierz... reszta zgodna z blessem mimo ze ja sie inaczej zapatruje na te armie pod wzgledem doburu unitow... co do antymagii to stary ja bez 4 scrolli sie nie ruszam z domu szczegolnie na te punkty... nie ma sensu... a jeden scroll naaprawde daje znacznie wiecej... to jest dispel naprawde waznego czaru w odpowiednim momencie i Twoje byc albo nie byc...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Też obstawiam dispella. Co do BSB to teraz on może służyć do wyciągania jakichś herosów biegaczy itp - przecież pierwsza rzecz jaką się robi to spie... (ucieka) przed szarżami terradonów itp.
Druga sprawa to ty nie kozacz, bo nie ty masz aurę anty magiczna tylko ja (rzucając na magię nic mi nie wchodzi)
Więc ze mną przy moich rzutach to nie problem. Zastanów się jednak najpierw - czy naprawdę przydał ci się ten stave kiedykolwiek?
Druga armia lepsza - ja jestem za warhawkami.
Druga sprawa to ty nie kozacz, bo nie ty masz aurę anty magiczna tylko ja (rzucając na magię nic mi nie wchodzi)
Druga armia lepsza - ja jestem za warhawkami.
a ja Calaingora bede bronil! mi sie zawsze sprawdza... a zobaczyc mine przeciwnika jak 4 raz pod rzad wyszlo przesowanie na 5-6 bezcenne no i co na 1 kosteczce rzucisz? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
najwazniejsza jest roznorodnosc. bo co to za przyjemnosc grac caly czas z ta i z tak samo zlozona armia? zadna. dlatego kazdy kombinuje i sam sie przekonuje do pewnych rozwiazan ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Abandoned
Abandoned
dzieki sztandarom wiekszosc lataczy sie poprostu poodbija. sam tak gralem na 6 edycji. zawsze mialem jedna 10 lucznikow z FCG jak jeszcze nie mielismy codexu i byly 5 lucznikow... naprawde sie sprawdzalo.
Abandoned
Abandoned