Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
azv
Warzywo

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: azv »

zadam pytanie, ktore chyba nie trzyma poziomu... czy elfi lucznicy moga strzelac po marszu? czy tylko po ruchu (nie wiem, czy kolega mnie zwalowal, czy zagral okej)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tylko po ruchu, pa marszu nie mogą.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Nie mogą. Z łuczników to chyba tylko GR tak mogą u nas.

Kaleson mnie uprzedził #-o
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Dzisiaj zagrałem nietypową bitwę w sojuszu z ...... Dark Elves (no wiem klimatu to nie było :)), lecz nie o to chodziło.

Pytanie mam odnośnie szarży w bok Treemana - czy reakcją na szarże może być Stand and Shoot szyszkami ? Bo jak się szarżuje od przodu to pewnie jest to możliwe, ale jak kiedy jest to od boku ???
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ponoć tak ponieważ on może strzelać niezależnie od tego czy widzi cel - więc owszem - może
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

mam jedno pytanie, mam tak ułożone drzewce:
Obrazek

przeciwnik szarżuje powiedzmy na 1 od frontu, przy maksymalizacji z jego strony zahacza o drugi drzewo co się wtedy dzieje?
albo gdy klocek kawy szarżuje na drzewca który stoi w jednej linii z drugim?>

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W walce są oba.
To dobry sposób na osłanianie jednych jednostek drugimi(szczególnie używając treemena)

Doman-
Wodzirej

a jako reakcje jeden wypłacić korzonki tylko może?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

oba

Kalesoner
Szczur Królów

Chyba Tomek podnosił kiedys tą kwestię. Ale czy można posadzić eternal kindred highborna na smoku? Jeśli tak dostajmy sejw na 5+ na gościu na smoku, jeśli nie damy mu magicznej zbroi, całkiem śmieszny dil. :)
I do tego ma dodatkowy atak jeśli nie damy mu magicznej broni TAK JAKBY miał xhw, którego de facto nie ma czyli ma 5 ataków.
I to za 10 pkt.
Resztę można wpadkować w jakiegoś spajta hode (nie traci łuku) i talizman. :P
Obrazek

Doman-
Wodzirej

w opisie eternal kindreda, nic nie ma o tym że musi być pieszo :wink:

ja mam inne pytanie:
czy Annoyence of Netlings oznaczają trafienie tylko na niezmodyfikowanej 6?

Kalesoner
Szczur Królów

tak
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

ale chyba tylko w pojedynku?? Czy może się myle ?? :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

wpierw jak czytałem(mało dokłdnie) wszystkie kindredy to się ucieszyłem jak nie mogłem zobaczyć że waywatcher musi być pieszo ^^, fajna opcja by była szarżowanie w pierwszej turze czego się chce.

co do eternala to właśnie fajna opcja by była go na smoku wsadzić, albo na konika i ma już chyba save na 4+

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

A eternal nie ma przypadkiem 5+ AS, którego nie da się zmodyfikować? Bo nie wiem jak interpretować zapis "niezależnie jakim uzbrojeniem dysponują modele, mają one ochronę 5+"
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 21:31 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

chyba tak :(

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Mam pytanie o talizman - Stone of the Crystal Mere czyli Kamień z Kryształowej Toni. Dostaje na siebie i wierzchowca jak go dosiadam WS na 3+, ale jak "ochrona zawiedzie" to go tracę.

Mam to rozumieć, że podczas ataku jak się nie "wyłorduje" na 3+ to już tego nie mam ??? Czy tylko do końca tury ??? Czy jak ? Jak mam to interpretować ?

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Tracisz i działanie kończy się natychmiastowo.

Jest napisane - pęka.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 21:56 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Lord dostaje 4 woundy. Rzucasz za każdego po kolei. Pierwszy ward zdaje. Drugi załóżmy nie. W tym momencie traci ward i dostaje 3 rany.
Tak to działa.
W momencie w którym nie zdajesz warda tracisz go.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Podsumowując - przedmiot dla szczęściarzy, którzy mają rzuty 3+ na kościach :mrgreen: Może się spłacić, ale niekoniecznie :| Trzeba będzie spróbować.

ODPOWIEDZ