kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moja interpretacja jest taka dla DE:
1. ES, DE oraz Hellca strzela bez BS wiec po ruchu strzelać nie może
2. EG ma BS więc strzelać może po ruchu z minusem do trafienia za ruchu.
Co do US15 dla Kollosusa również jest to rozsądne tak jak strzał z siła 3 anihilatorów.
Uważam że Kollosus to dobry model i może być naprawdę użyteczny, owszem boli zabranie jednego slota rare - ale coś za coś.
1. ES, DE oraz Hellca strzela bez BS wiec po ruchu strzelać nie może
2. EG ma BS więc strzelać może po ruchu z minusem do trafienia za ruchu.
Co do US15 dla Kollosusa również jest to rozsądne tak jak strzał z siła 3 anihilatorów.
Uważam że Kollosus to dobry model i może być naprawdę użyteczny, owszem boli zabranie jednego slota rare - ale coś za coś.
dobra, dzisiaj pierwszy meczyk chaosowymi brodaczami i grad pytań dla Was. Prosiłbym o wyjaśnienie gdyż rewanż zapowiada się niedługo.
1. Anihilatorzy jak np będą strzelać do unitu nawet 30 modeli, to wszystkie dostają hita na 4+?
2. Jak to jest z działkiem z rare co działa jak katapka - może po ruchu czy nie? Nie jest traktowana jak warmachine w sumie...
3. o co chodzi z tymi hitami przy missfire u demonicznych machin? Niby jakaś wroga jednostka dostaje 3D6, ale do konca nie rozumiem tego zapisu. No i z jaką siłą?
4. Jak to jest z tym eruptionem - wystawia się go osobno? czy musi cały czas być w pobliżu warriorów? czy można się nim poruszyć a klockiem nie? Czy jak ktoś szarżuje na warriorów może zrobić S&S? czy można go osobno szarżować? Czy jak warriorzy walczą to on też? Strasznie dziwne to stworzonko
Bardzo prosiłbym o odpisanie, gdyż jest to dla mnie dość ważne
1. Anihilatorzy jak np będą strzelać do unitu nawet 30 modeli, to wszystkie dostają hita na 4+?
2. Jak to jest z działkiem z rare co działa jak katapka - może po ruchu czy nie? Nie jest traktowana jak warmachine w sumie...
3. o co chodzi z tymi hitami przy missfire u demonicznych machin? Niby jakaś wroga jednostka dostaje 3D6, ale do konca nie rozumiem tego zapisu. No i z jaką siłą?
4. Jak to jest z tym eruptionem - wystawia się go osobno? czy musi cały czas być w pobliżu warriorów? czy można się nim poruszyć a klockiem nie? Czy jak ktoś szarżuje na warriorów może zrobić S&S? czy można go osobno szarżować? Czy jak warriorzy walczą to on też? Strasznie dziwne to stworzonko
Bardzo prosiłbym o odpisanie, gdyż jest to dla mnie dość ważne
Eruptor to taki chadecki ratling. Wystawiasz go 3 cale od unitu warriorów, dalej może radzić sobie sam, to nie jest detachmant imperium, nie ma support fire
Skąd ty wziąłeś 3d6 hitów !! W Army Booku jak byk jest 3d6 cali w stronę najbliższego wroga (jak dojdzie jest szarża, coś jak rampage hellki).
Co do strzelania po ruchu, np. hellcanon nie może....
Kolos jest słaby, chyba, żeby dać mu bsb z bannerem 5+ warda na grzbiecie, grałem nim przeciw imperium, kitrałem, żeby go canony nie zdjęły....
Skąd ty wziąłeś 3d6 hitów !! W Army Booku jak byk jest 3d6 cali w stronę najbliższego wroga (jak dojdzie jest szarża, coś jak rampage hellki).
Co do strzelania po ruchu, np. hellcanon nie może....
Kolos jest słaby, chyba, żeby dać mu bsb z bannerem 5+ warda na grzbiecie, grałem nim przeciw imperium, kitrałem, żeby go canony nie zdjęły....
- gerald_tarrant
- Masakrator
a tak BTW: jaką podsawkę ma colossus?
nie, multiplikacja woundow dziala tylko na tych co maja W wieksze niz 1.
nie przenosi sie na reszte oddzialu.
tylko w tym momencie templatka powinna przykryc wiecej annihilatorow.
nie przenosi sie na reszte oddzialu.
tylko w tym momencie templatka powinna przykryc wiecej annihilatorow.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- gerald_tarrant
- Masakrator
pytanie:
czy przed annihilatorami można zrobić look out sir?
czy przed annihilatorami można zrobić look out sir?