kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moja interpretacja jest taka dla DE:
1. ES, DE oraz Hellca strzela bez BS wiec po ruchu strzelać nie może
2. EG ma BS więc strzelać może po ruchu z minusem do trafienia za ruchu.
Co do US15 dla Kollosusa również jest to rozsądne tak jak strzał z siła 3 anihilatorów.
Uważam że Kollosus to dobry model i może być naprawdę użyteczny, owszem boli zabranie jednego slota rare - ale coś za coś.
1. ES, DE oraz Hellca strzela bez BS wiec po ruchu strzelać nie może
2. EG ma BS więc strzelać może po ruchu z minusem do trafienia za ruchu.
Co do US15 dla Kollosusa również jest to rozsądne tak jak strzał z siła 3 anihilatorów.
Uważam że Kollosus to dobry model i może być naprawdę użyteczny, owszem boli zabranie jednego slota rare - ale coś za coś.
dobra, dzisiaj pierwszy meczyk chaosowymi brodaczami i grad pytań dla Was. Prosiłbym o wyjaśnienie gdyż rewanż zapowiada się niedługo.
1. Anihilatorzy jak np będą strzelać do unitu nawet 30 modeli, to wszystkie dostają hita na 4+?
2. Jak to jest z działkiem z rare co działa jak katapka - może po ruchu czy nie? Nie jest traktowana jak warmachine w sumie...
3. o co chodzi z tymi hitami przy missfire u demonicznych machin? Niby jakaś wroga jednostka dostaje 3D6, ale do konca nie rozumiem tego zapisu. No i z jaką siłą?
4. Jak to jest z tym eruptionem - wystawia się go osobno? czy musi cały czas być w pobliżu warriorów? czy można się nim poruszyć a klockiem nie? Czy jak ktoś szarżuje na warriorów może zrobić S&S? czy można go osobno szarżować? Czy jak warriorzy walczą to on też? Strasznie dziwne to stworzonko
Bardzo prosiłbym o odpisanie, gdyż jest to dla mnie dość ważne
1. Anihilatorzy jak np będą strzelać do unitu nawet 30 modeli, to wszystkie dostają hita na 4+?
2. Jak to jest z działkiem z rare co działa jak katapka - może po ruchu czy nie? Nie jest traktowana jak warmachine w sumie...
3. o co chodzi z tymi hitami przy missfire u demonicznych machin? Niby jakaś wroga jednostka dostaje 3D6, ale do konca nie rozumiem tego zapisu. No i z jaką siłą?
4. Jak to jest z tym eruptionem - wystawia się go osobno? czy musi cały czas być w pobliżu warriorów? czy można się nim poruszyć a klockiem nie? Czy jak ktoś szarżuje na warriorów może zrobić S&S? czy można go osobno szarżować? Czy jak warriorzy walczą to on też? Strasznie dziwne to stworzonko

Bardzo prosiłbym o odpisanie, gdyż jest to dla mnie dość ważne

Eruptor to taki chadecki ratling. Wystawiasz go 3 cale od unitu warriorów, dalej może radzić sobie sam, to nie jest detachmant imperium, nie ma support fire 
Skąd ty wziąłeś 3d6 hitów !!
W Army Booku jak byk jest 3d6 cali w stronę najbliższego wroga (jak dojdzie jest szarża, coś jak rampage hellki).
Co do strzelania po ruchu, np. hellcanon nie może....
Kolos jest słaby, chyba, żeby dać mu bsb z bannerem 5+ warda na grzbiecie, grałem nim przeciw imperium, kitrałem, żeby go canony nie zdjęły....

Skąd ty wziąłeś 3d6 hitów !!

Co do strzelania po ruchu, np. hellcanon nie może....
Kolos jest słaby, chyba, żeby dać mu bsb z bannerem 5+ warda na grzbiecie, grałem nim przeciw imperium, kitrałem, żeby go canony nie zdjęły....
- gerald_tarrant
- Masakrator
a tak BTW: jaką podsawkę ma colossus?
nie, multiplikacja woundow dziala tylko na tych co maja W wieksze niz 1.
nie przenosi sie na reszte oddzialu.
tylko w tym momencie templatka powinna przykryc wiecej annihilatorow.
nie przenosi sie na reszte oddzialu.
tylko w tym momencie templatka powinna przykryc wiecej annihilatorow.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- gerald_tarrant
- Masakrator
pytanie:
czy przed annihilatorami można zrobić look out sir?
czy przed annihilatorami można zrobić look out sir?