Morsereg - jego figurki i nie tylko (up - 21.12.2012)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Morsereg - jego figurki i nie tylko (up - 21.12.2012)
nie sa to moje pierwsze figurki (moze dziesiate) ale od tych zaczne moja galerie
wczesniejsze moze pokaze troche pozniej.
jedno jest pewne, sa to moje pierwsze zdjecia figurek i nie wiem czemu ale troche sie swieca albo zdjecia sa za ciemne.
hammererzy
i na koniec traye jakie zrobilem:
co sadzicie?
wczesniejsze moze pokaze troche pozniej.
jedno jest pewne, sa to moje pierwsze zdjecia figurek i nie wiem czemu ale troche sie swieca albo zdjecia sa za ciemne.
hammererzy
i na koniec traye jakie zrobilem:
co sadzicie?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, o 19:39 przez Morsereg, łącznie zmieniany 4 razy.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
jak na dopiero pomalowane (chyba) figurki to sporo odprysków albo prześwitującego metalu
na-dle-wki
chyba za dużo farby na kolczugach, są przez to trochę mało wyraźne
bardzo ładnie wyszły metaliki na młotach
jak na początek - bardzo dobre twarze
no i oczywiście krawędzie podstawek do poprawy, ale to pewnie już wiesz :
na-dle-wki
chyba za dużo farby na kolczugach, są przez to trochę mało wyraźne
bardzo ładnie wyszły metaliki na młotach
jak na początek - bardzo dobre twarze
no i oczywiście krawędzie podstawek do poprawy, ale to pewnie już wiesz :
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Więc tak
Na plus:
*metaliki na młotach naprawdę dobrze
*niezłe brody - jeszcze lekkie wyciągnięcie i były by w ogóle
Na minus:
*niezbyt dokładne malowanie - staraj się uważnie nakładać farbę tak, by nie wchodziła na szczegóły na które nie powinna
*dokładnie maluj - są prześwity. No i nakładaj podkład - dobry podkład nie jest zły
*krasnoludy mają w twojej wersji spory wytrzeszcz - z czasem na pewno będzie lepiej bo to już kwestia praktyki
*jasnozielona, wiosenna trawa i śnieg? Trochę nie teges IMO.
Reszta na umiarkowanym poziomie. Więcej maluj i na pewno będzie o wiele lepiej!
Na plus:
*metaliki na młotach naprawdę dobrze
*niezłe brody - jeszcze lekkie wyciągnięcie i były by w ogóle
Na minus:
*niezbyt dokładne malowanie - staraj się uważnie nakładać farbę tak, by nie wchodziła na szczegóły na które nie powinna
*dokładnie maluj - są prześwity. No i nakładaj podkład - dobry podkład nie jest zły
*krasnoludy mają w twojej wersji spory wytrzeszcz - z czasem na pewno będzie lepiej bo to już kwestia praktyki
*jasnozielona, wiosenna trawa i śnieg? Trochę nie teges IMO.
Reszta na umiarkowanym poziomie. Więcej maluj i na pewno będzie o wiele lepiej!
hmmm...
poczatki niezle, popracuj nad skora i brodami.
nie wiem czemu na zlotym armorze zrobiles efekty snadzi, lepszy byl by imo wash ze sepi badz jakiegos brazu
co do fotek to siweca sie figorki jak masz nierozproszone swiatlo , balans na 1 fotce ok na nastepnych juz sie stracil, ale generalnie jak ci sie swieci to lamki dalej albo do tematu o fotkach zagrzac czas
poczatki niezle, popracuj nad skora i brodami.
nie wiem czemu na zlotym armorze zrobiles efekty snadzi, lepszy byl by imo wash ze sepi badz jakiegos brazu
co do fotek to siweca sie figorki jak masz nierozproszone swiatlo , balans na 1 fotce ok na nastepnych juz sie stracil, ale generalnie jak ci sie swieci to lamki dalej albo do tematu o fotkach zagrzac czas
a wiosenne przymrozki ?
i wiosenny śnieg ?
podstawki spoko ale figurki...
proponuje zrobić coś takiego :
nie maluj oczu do puki nie będziesz potrafił pomalować starannie reszty
postaraj się bardziej jeśli idzie o dokładność ale jeśli to twoje pierwsze fixy to i tak lepsze od moich
i wiosenny śnieg ?
podstawki spoko ale figurki...
proponuje zrobić coś takiego :
nie maluj oczu do puki nie będziesz potrafił pomalować starannie reszty
postaraj się bardziej jeśli idzie o dokładność ale jeśli to twoje pierwsze fixy to i tak lepsze od moich
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
dzieki za slowa uznania i krytyki bede sie stosowal do waszych porad.
a teraz pare slow wyjasnienia:
@jamakot
w sumie nie zwracalem na to uwagi ale chyba masz racje - postaram sie zaltwic ciemniejsza trawke (ta byla kupiona na probe i tylko maly woreczek) ale nie wiem czy teraz sie oplaca zmieniac
@grabz
na tarczach bede chcial ponaklejac symbole mlotow ze skrzydlami - ktore byly dodawane w 6 edycyjnych warriorach.
@jurak
postaram sie nastepnym razem drac oswietlenie z roznych stron zobaczymy co wyjdzie
@wiadrowod
dzieki. na pomysl wpadlem jak zobaczylem lorda tarczownika, on ma podobne - a poniewaz tarczownik bedzie z hamkami to bedzie sie fajnie komponowal
@diabloo23
dopiero na zdjeciach zobaczylem, ze faktycznie powyjezdzalem zielonym :/ dzieki. to sie zmieni.
co do przeswitow to nie wiem o co chodzi, normalnie ich nie ma, a podklad byl czarny.
co do twarzy i oczu to jest to dla mnie najwieksza masakra i tak troche lepiej niz w poprzednich wersjach
@havelock
jak pisalem wczesniej na zywo nie ma tam takich przeswitow czy odpryskow. bardzo mozliwe, ze to tak czarny wash sie swieci ale przyjrze im sie jeszcze.
co do nadlewek to staralem sie je usowac i dopiero pozniej w czasie malowania zobaczylem, ze nie wszedzie mi sie to udalo i nie wiedzialem czy mam to od nowa zdrapywac czy konczyc malowanie.
krawedzie podstawek faktycznie wyszly fatalnie na zdjeciu. normalnie tam jest piasek ktory bede musial zeskrobac chyba a co do koloru to chcialem przetestowac. teraz widze, ze potrzeba wiecej warstw
--- edit ---
a i jeszcze jedno. twarze pomalowalem na samym koncu :/ (wiem,z e tak sie nie powinno robic) ale czekajac na farbki chcialem cos pomalowac i tak jakos wyszlo, ze pomalowalem calosc i zostawilem twarze na koniec.
a teraz pare slow wyjasnienia:
@jamakot
w sumie nie zwracalem na to uwagi ale chyba masz racje - postaram sie zaltwic ciemniejsza trawke (ta byla kupiona na probe i tylko maly woreczek) ale nie wiem czy teraz sie oplaca zmieniac
@grabz
na tarczach bede chcial ponaklejac symbole mlotow ze skrzydlami - ktore byly dodawane w 6 edycyjnych warriorach.
@jurak
postaram sie nastepnym razem drac oswietlenie z roznych stron zobaczymy co wyjdzie
@wiadrowod
dzieki. na pomysl wpadlem jak zobaczylem lorda tarczownika, on ma podobne - a poniewaz tarczownik bedzie z hamkami to bedzie sie fajnie komponowal
@diabloo23
dopiero na zdjeciach zobaczylem, ze faktycznie powyjezdzalem zielonym :/ dzieki. to sie zmieni.
co do przeswitow to nie wiem o co chodzi, normalnie ich nie ma, a podklad byl czarny.
co do twarzy i oczu to jest to dla mnie najwieksza masakra i tak troche lepiej niz w poprzednich wersjach
@havelock
jak pisalem wczesniej na zywo nie ma tam takich przeswitow czy odpryskow. bardzo mozliwe, ze to tak czarny wash sie swieci ale przyjrze im sie jeszcze.
co do nadlewek to staralem sie je usowac i dopiero pozniej w czasie malowania zobaczylem, ze nie wszedzie mi sie to udalo i nie wiedzialem czy mam to od nowa zdrapywac czy konczyc malowanie.
krawedzie podstawek faktycznie wyszly fatalnie na zdjeciu. normalnie tam jest piasek ktory bede musial zeskrobac chyba a co do koloru to chcialem przetestowac. teraz widze, ze potrzeba wiecej warstw
--- edit ---
a i jeszcze jedno. twarze pomalowalem na samym koncu :/ (wiem,z e tak sie nie powinno robic) ale czekajac na farbki chcialem cos pomalowac i tak jakos wyszlo, ze pomalowalem calosc i zostawilem twarze na koniec.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- gerald_tarrant
- Masakrator
na żywo wyglądają całkiem syto
te dwarfy pomalowalem przed hammererami ale teraz dorobilem podstawiki dla nich i lekko je powykanczalem.
na razie zostawilem ich slepych czarne kropeczki moze dodam w przyszlosci.
wiem, ze wszystkie maja nieusunięte nadlewki, ale nie chcialem ich teraz zmywac. moze za pare/parenascie lat jak bede je przemalowywal to wtedy nadlewki usune
wiem, ze nie bardzo wam odpowiada polaczenie jasnej trawy ze sniegiem ale mi sie to podoba i mozna bylo zaobserwowac takie dziwy jakis tydzien/dwa temu
bolt thrower:
cannon (z BFSP):
obie maszyny razem:
i na koniec, podstawka pod mojego tarczownika:
a i jeszcze jedno. ktore zdjecie, waszym zdaniem, wyszlo najlepiej?
na razie zostawilem ich slepych czarne kropeczki moze dodam w przyszlosci.
wiem, ze wszystkie maja nieusunięte nadlewki, ale nie chcialem ich teraz zmywac. moze za pare/parenascie lat jak bede je przemalowywal to wtedy nadlewki usune
wiem, ze nie bardzo wam odpowiada polaczenie jasnej trawy ze sniegiem ale mi sie to podoba i mozna bylo zaobserwowac takie dziwy jakis tydzien/dwa temu
bolt thrower:
cannon (z BFSP):
obie maszyny razem:
i na koniec, podstawka pod mojego tarczownika:
a i jeszcze jedno. ktore zdjecie, waszym zdaniem, wyszlo najlepiej?
Boziu weź Ty te foty wykadruj obetnij je w taki sposób by do krawędzi było 5% szerokości całego zdjęcia (lub wysokości) od brzegu modelu. Bo inaczej muszę kółeczko męczyć, by przejechać dalej .
Słabe to działo. Miedziane?
Nie drybrushuj, maluj po prostu ciemniejszym w miejscach gdzie ma byc ciemniej i jasniejszym tam gdzie ma byc jasniej ;D.
Słabe to działo. Miedziane?
Nie drybrushuj, maluj po prostu ciemniejszym w miejscach gdzie ma byc ciemniej i jasniejszym tam gdzie ma byc jasniej ;D.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
brody u skullpasowców lepiej zrobione. Może boltowcom jakich wash na brody jeszcze zrób? Czemu kule do armatki są białe?
Mi tam jasna trawka do śniegu nie przeszkadza, wiosennie wyglądają
Fajnie że zrobiłeś podstawki pod machiny i załogantów. Proponowałbym też pobawic sie jeszcze z metalikami bo nie wyglądają najlepiej. Proponuje wersje: boltgun-wash-boltgun-mithril-wash-mithril.
I tak przy okazji... niewidomi z zasady gorzej celują...
Mi tam jasna trawka do śniegu nie przeszkadza, wiosennie wyglądają
Fajnie że zrobiłeś podstawki pod machiny i załogantów. Proponowałbym też pobawic sie jeszcze z metalikami bo nie wyglądają najlepiej. Proponuje wersje: boltgun-wash-boltgun-mithril-wash-mithril.
I tak przy okazji... niewidomi z zasady gorzej celują...
jak zrobiłeś takie podstawki (skałki) ?
jestem po prostu ciekawy bo ja ciągle testuje różne techniki
jestem po prostu ciekawy bo ja ciągle testuje różne techniki
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Wg. mnie najlepsze zdjęcie 3. Niby z fleshem, ale nie daje po oczach i można dobrze figurki obejrzeć.
Zajebiste są ćpuny z obsługi ^^ Weź Ty im może daj jakąś ciemną ciapkę na oku?
Zajebiste są ćpuny z obsługi ^^ Weź Ty im może daj jakąś ciemną ciapkę na oku?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.