Turniej-Wrocław-1999 Punktów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Re: Turniej-Wrocław-1999 Punktów

Post autor: Janiszek »

Potrzebuje smoka na jutro,10 imperialnych rycerzy i 10 kuszników ludzkich(bądź krasiowych). Ogarnie ktoś? Bo osoby które miały mi pozyczyc, jednak się rozmyśliły :?

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

OMG! Jakie ty masz problemy! #-o
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Janiszek
Masakrator

Nie miałbym, gdybyś w ostatniej chwili mi nie napisał, ze jednak mi nie pożyczysz bo cos tam coś tam.

Awatar użytkownika
Czyzyk
Plewa

Post autor: Czyzyk »

ładnie tu spamujecie ,nie ma co :?
przecież można proxować ,więc nie widzę problemu :wink:

z Wołowa na 99% pojawią się 3-4 osoby 8)

w ogóle mam pytanie ,czy da radę jutro kupić jakieś farbki w sklepie? czy będzie zamknięte?

Janiszek
Masakrator

Tak, spokojnie można będzie kupic farbki czy inne artykuły ze sklepu.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

wezmę Ci tych 10 knechtow imperialnych, resztę sproxuj (jeszcze wezmę podstawkę 50x50)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Janiszek pisze:Nie miałbym, gdybyś w ostatniej chwili mi nie napisał, ze jednak mi nie pożyczysz bo cos tam coś tam.
aż tak ci przeszkadza granie proxem?? :roll:

powiedz mi jak mam zapakować tego smoczura, to wezmę.

PS dymitr ty mi kiedyś zabrałeś 2 50x50 masz je jeszcze?

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

miałby ktoś demonki pożyczyć, lub jakieś modele pod te figsy? 12 psow, 20 horrorow, 12 furi, heralda korna, 3 podstawki pod flamery

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

nie bądź dupa, choć ogrami zrób klocek nosorożców i jazda :twisted:

Janiszek
Masakrator

To nie dla niego demony, tylko dla Santiego. :wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

też bym zagrał demonami ale nie mam dlatego gram co mam ( dzisiaj dostałem 2 bloodlettery z 6ed. :twisted: )

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

turniej bardzo fajny,dzięki Markowi za dobrą bitwę grało mi się z nim najlepiej,bałaganowi również ale miał za dużo farta...golonie nie dziękuje bo założył mi maskę :evil:
w sumie gorzej być nie mogło,ale i tak fajnie-oby więcej takich turniejów we Wrocku było :wink:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

kto ma na nastepny tur danonki pożyczyć??

już nie wystawiam BSBka ;-/

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

witam witam... :)

Dziękuję za tak liczne przybycie, nie było aż tak źle...

1. bitwa VC z Panem Czyżem :) było przyjemnie może jedna mała sprzeczka z wagonikiem... a na końcu postawienie wszystko na jedną szale 10 / 10

2. bitwa WE z Panem Szawicą :D spokojnie bez spięć i pomalutku do przodu 14 / 6

3. bitwa z Panem Dymitrem :mrgreen: bitwa przebiegała w dość umiarkowanym klimacie z przejściową burzą :wink: 7 / 13

za ów burze serdecznie przepraszam ( nawet Pana Dymitra ) jeżeli komuś o więdły uszy czy też wyszły gałki z oczy... generalnie doprowadziło mie do stanu 2 rzeczy w 1 turze Dymitr szarżował DE na marudersów... nie widzałem tej szarż więc poprosiłem by to mi przedstawił zanim przestawi modele, w ten stwierdził że nie wie jak i poprosił Moroka który poprowadził caluwle i powiedział o tak, z pewnym niepokojem przyjąłem to do wiadomości... a w tamtej burzliwej chwili chciałem sam dokonać drifta chariotem, więc zaznaczyłem kostkami gdzie stał i zacząłem kombinować, za 3 podejściem Dimitr wybuchł że co to kurwa ma być i zaczoł wołać Moroka. potem z twierdził że kostki się przesunęły o 3mm w bok i huj po sprawie niewiadomo gdzie on stał ( na środku? ) więc na takie zaistniałe agrumęty wy grzmiałem... jeszcze raz Przepraszam :)

do miłego :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

kumek demonizujesz... spojrzałes ty dwukrotnie, inna osoba raz i nie grało... kostki przesunięte o 3mm a szarza weszła na pół milimetra, bo jak sam wiesz po pivocie stykałas się z kotłem:)
szarże puściłem, bo pokazano mi że wejdzie, dokładnie jak z DR, nie chciałem bys mi wmawiał że ni da się, więc poprosiłem morroka by nam pokazał (OBU)

Tak czy inaczej troszkę Cie poniosło, mimo to fajnie sie grało, pozdro
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tak jak mówię 2 razy za trzecim przerwałeś do Golonka, potwierdzał twą teorie, a przesunięcie kostek nic nie oznaczało bo:

1. miałeś linie gdzie stał

2. kąt z jakiego startował

te dwa czynniki wystarczały do wykonania tego... bez względu czy stał 1mm w tą czy 2mm w tamtą... wystarczyło tylko głębiej wjechać pomiędzy hydre a kocioł i było po sprawie... porostu chcę się nauczyć przesuwać te ludki jak już w nie gram... troszkę cierpliwości :)

nie przeczy że nie nosiło mną, fajnie się grało, pozdrawiam :D

Marek Bąk
Plewa

Post autor: Marek Bąk »

Dzięki organizatorom za turniej. Miejsce przyzwoite wraz z klimatycznym WC (kto nie był, to nie wie co stracił).
I bitwa: Marcin i jego Skaveny na furmance i kole. Małe stoły spowodowały, że przeciwnik zablokował wszelkie ścieżki komunikacyjne, a z usytuowaniem reszty oddziałów miał wyraźny problem (w końcu 1999 pkt bez lorda to niezłe zagęszczenie pola). Najistotniejsze momenty dla mnie to duży pocisk z dużych horrorów (padnięty generał i dwie rany furmanki – poźniej zdemolowana przez szarżujące psy) i rozkręcenie koła przez flamery. Dla przeciwnika natomiast scorch i jakaś podła rakieta, która rozkręciła połowę horrorów i zasadzka cencerów i niewolników na psy. Dobry klimat gry i wiele interpretacji dla kółka szczurów autorstwa Morroka. Kółko za 150 pkt. to tanio jak w Biedronce. Wynik 12-8.

II bitwa: Janiszek i Dogs of War. Powiem tak, bardzo chciałem zagrać z tą armią. Okrągłe zero doświadczeń poza prostą wersją MMM bez piki. W pierwszym momencie planowałem pasywny model gry, nie wiedząc na co stać tą armię. Po namowie kolegi ruszyłem do przodu i w pewnym momencie gry stan licznika był 12-8 w moją stronę. Janiszek dał jednak wyraźny znak swoim MMM, że to nie zabawa, co zaskutkowało bolesnymi stratami psów z generałem na juggerze. I tak sprawiedliwe 10:10. Akcja gry: Janiszek ocenia sarżę smokiem na moje oddziały i mówi: „Zabiję je później”. Ja: Doceniam wrocławską gościnność.

III bitwa: Maciej z Wood Elves. Bardzo wyrównana partia w mojej ocenie do przynajmniej 3 tury. Elfy robiły skutecznie robiły to, co lubią najbardziej – przestawiały lasy akurat na drodze moich wojsk. Strata Treemana oraz wardancerów z BSB w combatach przesądziła jednak o dalszych losach bitwy. Później już tylko ulubiona czynność demonów – wyrąb drzew, krzaków i innych. Rezultat 20:0.

Dzięki chłopakom za bezstresową grę.

Janiszek
Masakrator

Dzięki za bitwę Marku. Obiecuję, ze kolejny lokal już na większych stołach.
:wink:
Wyniki postaram się wrzucic jak najszybciej, ale mam straszny natłok obowiązków szkolnych.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Obiecane wyniki
1. Piotr "Morrok" Otlewski VC - 51 pts
2. Łukasz Golonka Lizzie- 48 pts
3 Łukasz "Dmtrj" Mirytiuk De- 47 pta
4. Marek Bąk DoCH- 45 pts
5. Kuba Janiszek DoW- 39 pts
6. Filip "Fif" Kulesz OK- 33 pts
7. Wojtek Dojlido HE- 30 pts
8. Daniel "Kuman" Kuźma- 27 pts
9. Maciej Czyżowski VC- 23 pts
10. Maciej Szawica WE- 18 pst
11. Macin Telego Skaven- 18 pts
12. Jerzy "Bałagan" Filipek TK- 16 pts

pdr

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

przynajmniej nie jestem ostatni...

teraz mi sie przypomło że ktoś mi zaj*bał łezkę/flejmera[templatke w każdym razie] myślę że powinien oddać,
albo może ktoś znalazł... w każdym razie za takową templatke stawiam piwo,najwyżej stracę...

ODPOWIEDZ