a teraz wole o tym nie pamietac
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ktos tu niezle myki robił. Zasada "make way peasants" powodowała, ze skirmish musiał się rozstapić i dać lancy przejazd.Żaba pisze:@ Bless - wirtualne piwoty są w uściśleniach.
moim ulubionym blokowaniem był woreczek skirmiszerów wokół staroedycyjnej lancy (taka formacja strzały) gdzie lancy LOS dawał tylko pierwszy model![]()
pozdro,
Ż.
lolXet pisze:Dla mnie jest to zagranie niezgodne z duchem gry. Powinien przysługiwać wirtualny pivot.
bo grasz z przedszkolakami, ktorzy nie potrafią postawic poganiacza jak trzebaprzecież notorycznie używam gościa na pegazie z pike of remas do łąpania hydry
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Nie wydaje mnie się. Twoje przyklady "nieklimatycznych jednostek" nijak sie maja do złej mechaniki gry, o ktorej mowimy.Fisch pisze:lolXet pisze:Dla mnie jest to zagranie niezgodne z duchem gry. Powinien przysługiwać wirtualny pivot.
w takim razie dla mnie niezgodne z duchem gry są:
smok z hotekim, bsb z pendantem, wampirzy lord z helmem, bk z drakenhofem, działa imperialne, furie i harpie itp itd
blokowanie nielatajacych monsterów i konnych herosów jest jak najbardziej ok!
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Pojedynczy model nie robi manewrów turn, tylko pivoty.Klops pisze:odpowiedz jest jedna robisz zwrot w bok za 1/4 ruchu i masz jeszcze 3/4 wolne, sam wpadłem dopiero na to po bitwie z Cruzem (zabił mi tak dzewca w Łomiankach), bo zwrot po prostu wykonujesz(pomijając kluczowy w tym momencie piwot)strona 13 rulebooka).
Idąc dalej tym tropem wychodzi na to, że może nielatającym monsterem przejść przez oddział przeciwnika?Klops pisze:Strona 59 "When moving a monster, simply measure the distance and move it. Ther is no need to turn or wheel... "
Wynika z tego że nie musisz tego robić(co nie znaczy że nie możesz. Dopiero dalej pisze że w szarży mamy 1 piwot (który jak mi wyszło jest rodzajem turna)