Studio "Czarny Kot" Galeria Jankiela i Yudo
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Jankiela
Jakiej kolorystyki uzyles na skorze Monkow?
Cała skóra jest malowana tak samo
Heavy skinone z valleyo (z serii extra opaque - ichnie foundation), swoją drogą zachęcam do testów, jest tego dwa razy więcej, ale kryje różnie - skintone super, ale już goldbrown bardzo słabo
Na to wash z devlan mud i leviathan purple (rozcieńczone), potem znów heavy skintone i rozjaśniać rotting flesh
Heavy skinone z valleyo (z serii extra opaque - ichnie foundation), swoją drogą zachęcam do testów, jest tego dwa razy więcej, ale kryje różnie - skintone super, ale już goldbrown bardzo słabo
Na to wash z devlan mud i leviathan purple (rozcieńczone), potem znów heavy skintone i rozjaśniać rotting flesh
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zaiście ładne szczurki,zielone podstawki i czarny piasek ciekawie wygląda,jakiego podkładu użyłeś?bo ciekaw jestem jak sprawdzają się nowe vallejo na czarnym pokładzie ,chciałem kupić kilka do averlandow czyli zielona i żółtą do do tego czerwień
Podkład miałem różny (od jasnego brązu na monkach, po czarny na stormverminach) - skóra kryje świetnie, jedna warstwa, czasem dwie na czarnym podkładzie starczają. Żółty natomiast był słaby, ale może to ta jedna farbka. Imo warto próbować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Spora przerwa we wrzucaniu fotek, jutro postaram się nadrobić zaległości. Dzis tylko smok tzeentcha (WIP, do zaklejenia zostały niektóre szpary, bo był malowany w kawałkach i podstawka)
Praca technicznie i wizualnie bez zarzutu, natomiast padły smok nie przemawia do mnie fluffowo (tzeentch mimo iż jest bóstwem chaosu jest postrzegany jako dawca życia - vide Aekold Helbrass i odwieczny konflikt tzeentchowców z nurglitami).
Bardzo ładnie pomalowany model
Jestem ciekaw jak będzie się prezentował z podstawką.
Jankielu dasz opis jak zrobiłeś skórę smoka?
Pozdrawiam
Lucas
Jestem ciekaw jak będzie się prezentował z podstawką.
Jankielu dasz opis jak zrobiłeś skórę smoka?
Pozdrawiam
Lucas
no i na dodatek ma tylko jedna glowe... no i ta jego "martwica" bardziej pasuje do nurgla...
a tak golnie smok jako smok jest zajebisty mimo kosci ktorych kolor do mnie nie przemawia, chyba najladniejszy jakiego widzialem
a tak golnie smok jako smok jest zajebisty mimo kosci ktorych kolor do mnie nie przemawia, chyba najladniejszy jakiego widzialem
mnie szczegolnie interesuja jasniejsze partie cialaLucas pisze:Jankielu dasz opis jak zrobiłeś skórę smoka?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
A ja nie.Rion pisze:Zgadzam się z przedmówcami
Piękny, okazały Lord of Change. Lepszy od kurczaków GW.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
zapowiada się naprawdę fajnie Ten niebiesko-zielony kolor na skrzydłach to ... ?
Obstawiam Hawk Turquoise lub coś podobnego.
Praca oczywiście zacna.
Praca oczywiście zacna.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
To zamówienie, więc nie miałem wpływu na model. Nie wiem czemu, ludzie strasznie nie lubią Galraucha, a mnie się ten model bardzo podoba.
Skóra była malowana na podkładzie z liche purple przejechanym purple ink. Na to poszedł liche purple+vile green i dociągałem albo do vile green a potem biały, albo dodawałem biały już do tej mieszanki. W różnych miejscach różnie to malowałem, bo to w końcu tzeentch,
Skóra była malowana na podkładzie z liche purple przejechanym purple ink. Na to poszedł liche purple+vile green i dociągałem albo do vile green a potem biały, albo dodawałem biały już do tej mieszanki. W różnych miejscach różnie to malowałem, bo to w końcu tzeentch,
Bardzo fajny model i świetne malowanie. Jedyne czego mi brakuje to dwóch głów, które są charakterystyczne dla Chaosu! Poza tym sam mam takiego tylko ma właśnie dwie głowy i był malowany na nurglowego, więc mogę nie być obiektywny .
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole