Update regulaminu. Więcej zmian nie przewiduję.ksch pisze:Racja, zapomniałem o tych dodatkowych zasadach Dareczka :wink: Dobra, nie było kwestii.
Kolejny turniej na grunwaldzkiej (2000 pkt) - Kraków 10 IV
Re: Kolejny turniej na grunwaldzkiej (2000 pkt) - Kraków 10 IV
Kod: Zaznacz cały
SCENARIUSZE:
[b]Do jednostek kontrolujących/punktujących należą (ścinanie kontroli bez zmian):[/b]
1. Nieprzyzwana corowa piechota rank-and-file o US 5+
BITWA I - Cleanse
c) Za kontrolowanie ćwiartek 100/150/300 (własnej/neutralnych/przeciwnika). Po rozstawieniu każdy z graczy
wybiera jedną z ćwiartek po swojej stronie jako "własną" pozostałe ćwiartki są neutralne.
BITWA II - Seize Ground
c) Na środku każdej ćwiartki ustawiamy znacznik. Za kontrolowanie znacznika (promień 6 cali) 100/200/400 (własny/neutralne/przeciwnika)
BITWA III - Take and Hold
c) Za każdą jednostkę punktującą (US5+) w odległości 10 cali od środka stołu 100/200 (conajmniej połowa jednostki/cała jednostka)
Butan chciał to chyba zrobić jak w 40k z tym ze po przystosowaniu tego do warunków battlowych wyszło ze musi byc to piechota RnF, no cóż, jak dla mnie to zły pomysł dawać scenariusze z 40k w które de facto pierdyliard razy grałem
No faktycznie mimo szczytnej idei w praktyce wypada to słabiej. Skaveny i VC mają masę punktów podanych jak na tacy bez żadnego wysiłku. DoCh mają horrory w każdej rozpie do tego mogą być demonteki. DE nie mają w cale różowo, spearmani i korsarze są przeciwko dzisiejszym armią raczej nie przydatni więc zostają kusznicy, czyli słabiej nawet niż WE z 3-4x 10 GG.
No niestety Przyswoiłem po rozmowie z Darkiem dopiero, że to corowa piechota, więc Lizaki obsysają, DE też. Innymi słowy dobrze to robi głównie VC i Skavenom. U pierwszych dochodzi kolejne miejsce do koncentracji ostrzału lub walki, u drugich, zajmowanie będzie wychodzić z automatu, tak jak napisał Hypnotic. Cóż zrobić. Fajnie, że testujemy jakieś nowości, więcej zmian już nie będzie, a wszystko wyjdzie w praniu.
W przypadku Skavenów z jednej strony praktycznie nie stracili skorujących jednostek, z drugiej zasady dotyczące piechoty mocno przycięły vomitację i censerów.ksch pisze:No niestety :| Przyswoiłem po rozmowie z Darkiem dopiero, że to corowa piechota, więc Lizaki obsysają, DE też. Innymi słowy dobrze to robi głównie VC i Skavenom. U pierwszych dochodzi kolejne miejsce do koncentracji ostrzału lub walki, u drugich, zajmowanie będzie wychodzić z automatu, tak jak napisał Hypnotic. Cóż zrobić. Fajnie, że testujemy jakieś nowości, więcej zmian już nie będzie, a wszystko wyjdzie w praniu.
Natomiast Wampierze w porównaniu do standardowych zasad straciły najważniejszą możliwość zajmowania ćwiartek czyli przyzywanie zombiaków.
A jak jest w regulaminie kozo? btw wiesz, że masz dostęp do podforum True Legionu? I że założyliśmy, że w nim będziesz? Nie wiem co nas podkusiło Dildo i Ptyś - dwie różowe owce na nowo powstającego True Legionu
OO !! Nie wiedziałem ... FAJNIE ... A co do punktów to szkoda bo myślałem że ta idea jdenak siądzie
edit
Undead nie pyskaj ... śpieszyłem sie to literówek sie troszke zrobiło Oj tam wielka rzecz
edit
Undead nie pyskaj ... śpieszyłem sie to literówek sie troszke zrobiło Oj tam wielka rzecz
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, o 16:53 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
No właśnie to jest fajne w 2k, że wielu armiom idealnie nie siada i trzeba pokombinować.
Zachęcamy Kraków do ruszenia się na Drużynowe Mistrzostwa Śląska. Ekipa True Legionu jedzie na pewno, w tym miejscu można by kręcić drugi skład.
Bardzo podobają mi się zasady. Miło wiedzieć, że coraz częściej zostają na turniejach stosowane ciekawe urozmaicenia. Co prawda nie będę mógł się wybrać do Krakowa na wasz turniej ale z niecierpliwością czekam na wyniki, raporty i rozpiski. Fajnie jeśli udostępniony został po turnieju wgląd w rozpiski. Mam też nadzieje, że większość graczy tego turnieju przedstawi swoje zmagania w raportach z komentarzami jak sprawowały się nowe zasady dla piechoty.
Mam też dużą nadzieje, że w Wawie również znajdzie się miejsce dla takiego turnieju ;P.
No i łączony chaos też będzie przetestowany z czego również się bardzo cieszę - i to w warunkach kiedy choseni. maruderzy i warriorzy będą równie ciekawym wyborem co kawaleria.
Mam też dużą nadzieje, że w Wawie również znajdzie się miejsce dla takiego turnieju ;P.
No i łączony chaos też będzie przetestowany z czego również się bardzo cieszę - i to w warunkach kiedy choseni. maruderzy i warriorzy będą równie ciekawym wyborem co kawaleria.
Na pewno będzie sporo osób. Ja zgłoszenie wyśle 7/8 kwietnia dopiero
Sign me in.