Nowa liga WFB w Warszawie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Re: Nowa liga WFB w Warszawie

Post autor: mati.pl »

arbiterku, spoko pewnie się zaraz złapiemy na polu bitwy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Mati, co ty tak wszystkich zdrabniasz jak mamusia :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

bo jestem jak tatuś :) prińsiu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Dobra, kilka osób mnie prosiło, tak więc ta runda ligi będzie kończyć się w poniedziałek.
Niemniej jednak Solider prosił mnie o wcześniejsze sparowanie z powodu zawieruchy w robocie. Dlatego też sparuje wcześniej Żołnierza (jakoś w weekend), reszcie natomiast ogłoszę paringi w poniedziałek wieczór.
pozdrawiam

P.S.
Jakby komuś coś nie pasowało, to niech pisze.
Obrazek

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Uff już ochłonąłem.

Od początku:

Grałem moimi wampirami przeciwko Imperium. W pierwszej turze przeciwnik zapytał się mnie czy może przestawić ołtarz bokiem do mnie zamiast przodem (po tym jak wystawił na wprost niego działo). Jako, ze to jest liga i chyba się nie powinniśmy ciśnieniować zgodziłem się. W efekcie na zasięg rzuciłem 10 i przestrzeliłem o parę milimetrów.

Później odpuściłem przy strzale z ostrego katą w mojego generała (zdał lookouta). Ewidentnie po 3 ranku kula wychodziła poza oddział. Odpuściłem przeciwnikowi i zdjąłem 4 ghoule. Oczywiście zabrakło mi 1 ghoula w oddziale, zeby generał został na 1 ranie po szarży czołgu (mój błąd).

Nie wspominam już zdejmowania przez przeciwnika modeli z walki (gdy mógł model nie walczący).

Śmierć generała pobiegła pomścić gwardia z 2rakami i biegaczem wtłukując ST 6 ran.

Na sypanie rzucałem ślicznie (zawsze poniżej 5 na wraithy) i nie wyglądało to aż tak tragicznie.

W mojej czwartej planując wielką kanapkę papierz wystawił się na strzał. Tym razem się udało i spadł z ołtarza (przy okazji doleciało do czołgu na ostatniej ranie co było kompletnie bez znaczenia).

W następnej turze przeciwnik zaczął deklarować szarże. Powiedziałem, że czołgiem nie może bo nie wygenerował pary. Lecz i w tym wypadku odpuściłem. Kanapka założona trudno. Jednak trochę odbiłem (2 kawalerie, działo, czołg, ołtarz).

W fazie strzelania przeciwnik z braku celów postanawia strzelać przez wraighty do gwardii w combacie. Powiedziałem, że dużo mu już dzisiaj powpuszczałem, ale tego nie. Jak się będzie upierał to zwijam figurki. Na odpowiedź "strzelam na 4+" spakowałem się i podziękowałem.

To czego się nauczyłem to to, że odpuszczanie nie popłaca. Dlatego tez z góry przepraszam moich przyszłych przeciwników za ścisłe trzymanie się sekwencji faz i walkę na noże.

Co do ligi to proszę zapisać mojemu przeciwnikowi 20-0 i "worsta" jeśli macie. A mnie proszę z ligi wypisać.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

chcialem sie przypomniec ze bede mogl zagrac 3 runde dopiero w poniedzialek za ponad tydzien (czyli 29) wiec jesli moj przeciwnik sie zgodzi bylo by super :)
Jutro wyjerzdzam wiec najszybszy kontakt to w niedziele 28tego, ewentualnie kom 605231200

pozdrawiam
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Varden pisze:W fazie strzelania przeciwnik z braku celów postanawia strzelać przez wraighty do gwardii w combacie. Powiedziałem, że dużo mu już dzisiaj powpuszczałem, ale tego nie. Jak się będzie upierał to zwijam figurki. Na odpowiedź "strzelam na 4+" spakowałem się i podziękowałem.
Troche slabo udala wam sie ta bitwa, chlopaki.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

tym bardziej, że zawsze jest miło i wesoło, nie ? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja na miejscu Vardena po 1 razie już powiedział sorry stinky ale popełniłeś błąd i to nie mój problem że czegoś zapomniałeś...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Przemcio251 pisze:Ja na miejscu Vardena po 1 razie już powiedział sorry stinky ale popełniłeś błąd i to nie mój problem że czegoś zapomniałeś...
To wszystko moja wina...
Partyjki na wsi rozhartowały Vardena.
Choć wolałbym, żeby nie został "Mistrzem Ścisłego Przestrzegania Sekwencji Ruchu i Ciętej Riposty Zasadowej", to nieznajomym pozwalać sobie wchodzić na głowę...

Przepraszam.
Mea Culpa.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Strzelanie do wracików jest legalne. To, ze chłopak chciał strzelać na 4+ to była niewątpliwie uprzejmość z jego storny i należą się jemu punkty fair play a nie karniaki! :wink:

Musisz Varden zacząc na turnieje jeździć to się przyzwyczaisz do cwańszych akcji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Fisiu, zartownisiu...

Wpadasz na browarka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

nie mogę, piszę magistra!
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

fake. przerwy sa bardzo wskazane. proponuje godzine 21 z malym haczykiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Fisch pisze:Strzelanie do wracików jest legalne. To, ze chłopak chciał strzelać na 4+ to była niewątpliwie uprzejmość z jego storny i należą się jemu punkty fair play a nie karniaki! :wink:

Musisz Varden zacząc na turnieje jeździć to się przyzwyczaisz do cwańszych akcji.

Nie jest legalne. Kiedyś grając na pierwszym stole kłóciłem się o to 15 minut. Wszyscy obecni twierdzili, że nie mozna. I tak zostało.
Varden pisze:Uff już ochłonąłem.

Od początku:

Grałem moimi wampirami przeciwko Imperium. W pierwszej turze przeciwnik zapytał się mnie czy może przestawić ołtarz bokiem do mnie zamiast przodem (po tym jak wystawił na wprost niego działo). Jako, ze to jest liga i chyba się nie powinniśmy ciśnieniować zgodziłem się. W efekcie na zasięg rzuciłem 10 i przestrzeliłem o parę milimetrów.

Później odpuściłem przy strzale z ostrego katą w mojego generała (zdał lookouta). Ewidentnie po 3 ranku kula wychodziła poza oddział. Odpuściłem przeciwnikowi i zdjąłem 4 ghoule. Oczywiście zabrakło mi 1 ghoula w oddziale, zeby generał został na 1 ranie po szarży czołgu (mój błąd).

Nie wspominam już zdejmowania przez przeciwnika modeli z walki (gdy mógł model nie walczący).

Śmierć generała pobiegła pomścić gwardia z 2rakami i biegaczem wtłukując ST 6 ran.

Na sypanie rzucałem ślicznie (zawsze poniżej 5 na wraithy) i nie wyglądało to aż tak tragicznie.

W mojej czwartej planując wielką kanapkę papierz wystawił się na strzał. Tym razem się udało i spadł z ołtarza (przy okazji doleciało do czołgu na ostatniej ranie co było kompletnie bez znaczenia).

W następnej turze przeciwnik zaczął deklarować szarże. Powiedziałem, że czołgiem nie może bo nie wygenerował pary. Lecz i w tym wypadku odpuściłem. Kanapka założona trudno. Jednak trochę odbiłem (2 kawalerie, działo, czołg, ołtarz).

W fazie strzelania przeciwnik z braku celów postanawia strzelać przez wraighty do gwardii w combacie. Powiedziałem, że dużo mu już dzisiaj powpuszczałem, ale tego nie. Jak się będzie upierał to zwijam figurki. Na odpowiedź "strzelam na 4+" spakowałem się i podziękowałem.

To czego się nauczyłem to to, że odpuszczanie nie popłaca. Dlatego tez z góry przepraszam moich przyszłych przeciwników za ścisłe trzymanie się sekwencji faz i walkę na noże.

Co do ligi to proszę zapisać mojemu przeciwnikowi 20-0 i "worsta" jeśli macie
To jest żenujące :shock: . Zwłaszcza, że wspomniany imperialny gracz ma jeszcze mleko pod batlowym nosem, a nieźle się rozbisurmanił. Piotrek, ogarnij sie. Jesteś przejebanym generałem imperium, ale wyluzuj troche.
Varden pisze: A mnie proszę z ligi wypisać.
Z całym szacunkiem, ale to tez jest akcja żenadka :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
gotih
Mudżahedin

Post autor: gotih »

Varden pisze:
Coś ci się pomyliło, spieraliśmy się o trzeciego ghoula i ewidentie go zachaczałem
Varden pisze:

Jeśli się myliłem i nie można sciągać modeli z walki to sorki ale sam przyznasz że nie miało to żadnego znaczenia
Varden pisze:

Co takiego powpuszczałeś??? Zgodziłeś się na obrócenie altara. Może zapomniałeś ale ja dałem ci cofnąć ruch hostami przez co drugi czołg nie mógł wpaść w ghoule z generałem. Wkurzyłem się jak powiedziałeś że nie zadeklarowałem żadnych punktów pary tym bardziej że wcześniej mówiłem że jak nic nie mówie to znaczy że deklaruje największą bezpieczną ilość
Varden pisze:

A ty w poprzedniej turze zrobiłeś to samo i strzeliłeś do czołgu w walce

Az przykro mi się zrobiło jak przeczytałem twojego posta w którym wyżalasz się na moją grę a nie zastanowiłeś się swoją
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Nagminnosc wykroczenia nie usprawiedliwia. W cytadeli puszczaja grzanie na maxa, ale dzisiaj musialo byc goraco jak w piekle :shock:
Obrazek

Varden

gotih pisze:Coś ci się pomyliło, spieraliśmy się o trzeciego ghoula i ewidentie go zachaczałem
To super. Ja dowskrzesiłem 6. Ty mi zabiłeś 3 to zostało 13 i generał przeżył.
gotih pisze: Co takiego powpuszczałeś??? Zgodziłeś się na obrócenie altara. Może zapomniałeś ale ja dałem ci cofnąć ruch hostami przez co drugi czołg nie mógł wpaść w ghoule z generałem.
Jakie cofnięcie ruchu hostami? One walczyły z kawaleria i zdjąłeś kawalerzystę z walki, żeby zrobić miejsce dla czołgu.
gotih pisze:
A ty w poprzedniej turze zrobiłeś to samo i strzeliłeś do czołgu w walce
Nie dało sie inaczej strzelic do ołtarza. Dużo więcej by mi dało zabić ołtarz i overrunować po czołgu. Porównanie z dupy.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

a strzelał do tego czołgu przez coś czy po prostu do walki. bo jak rozumiem do wraciaków wogle nie wolno strzelać.

Varden

Zestrzeliłem papierzowi ołtarz spod pupy i rzuciłem chyba z 8 na dorzut więc doniosło i do czołgu.

ODPOWIEDZ