Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
A co to sa za washe?? (do jakich kolorów?? )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
a można je kupić w sklepie zwykłym w warszawie?
bo internetowy...
bo internetowy...
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
wiem że mają
ale ja mam magiczną kartę dającą możliwość kupienia w tej samej cenie ;P
ale ja mam magiczną kartę dającą możliwość kupienia w tej samej cenie ;P
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czy nogi i rączki (ściśle mówiąc dłonie) od ghuli będą pasowały do nowych gargoyli (http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod350002a)? Z góry dzięki za odp.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Szary to czarnym(badab black), biały też, nie ma szarego washa. Można tez popróbowac niebieskim, ale wtedy nabierze błękitnego odcieniu, co nie zawsze jest porządanym efektem. Metaliki jadę delvian mudem(nadaję się prawie do wszystkiego), ew. badab blackiem. Złoty można delvian mudem czy gryphon sepią. Można też poeksperymentować z innymi odzieniami aby nadać ciekawę zabarwienie.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Nikt nie wie? Gorlshek? Ty chyba z gargoyli robiłeś terki?Mhroczny Rycerz pisze:Czy nogi i rączki (ściśle mówiąc dłonie) od ghuli będą pasowały do nowych gargoyli (http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod350002a)? Z góry dzięki za odp.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
może mi ktos polecic jakis sprawdzony plyn hamulcowy (firma i na jakiej stacji/sklepie to sprzedaja a najlepiej to jeszcze jakis link do foty podgladowej chocby z google->grafika) bo kolega kupil chyba shella i lekko przezera figurki i pozostawia jakis bialy nalot, z kolei ja kupilem jakis tanszy w nadzieji ze mniej zracy i po miesiecznej kapieli moje zombiaki maja na sobie jeszcze duzo farby mimo szorowania szczotka i mycia pod bierzaca woda.
To ja mam mega nobskie pytanie Jak się nakłada wasche?? Nafarbe czy pod nią i dopiero potem się maluje ??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Ja najpierw nakładam warstwę podstawową farby, na to wash, a potem wystajace powierzchnie rozjaśniam podstawowym kolorem, a następnie stopniowo dodając jaśniejszej farby do bazy. No jak nie zależy na nie wiadomo czym to można dać kolor podstawowy(dość jasny) a na to wash i koniec.
Najpierw zadaj sobie pytanie do czego jest wash. Jest to taka mocno rozwodniona farbka. Dla przykładu np: malujesz sobie zbroję metalikiem. No ale cała jednolita jest niezbyt "realistyczna" Przydałoby się we wgłębieniach ją przyciemnić, aby wyglądało bardziej naturalnie. Washe z racji, że są bardzo rozwodnione wlewają się do takich miejsc pozostawiając tam farbkę, która oczywiście nie pokrywa, lecz prześwituje owy metalik.